Görüş Bildir
Haberler
Yaşamın Sırrını Çözün! Hayatınızı Gözden Geçirtecek Derinlikli Oyunlar

Yaşamın Sırrını Çözün! Hayatınızı Gözden Geçirtecek Derinlikli Oyunlar

Oyunları eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için oynasak da bazen karşımıza çıkan yapımlar bize çok daha derin şeyler hissettirebiliyorlar. Kimi zaman bir köşesine gizlene ufak detayla kimi zaman kısa bir replikle kimi zamansa anlattığı hikayesiyle bunu yapan oyunlar uzun süreler boş boş ekranı seyrettirebiliyor bizlere. Başından kalktıktan sonra da aklımızdan çıkmayan ve üzerine düşünüp bizlere kendi yaşamlarımızı sorgulatan bu oyunlar bizleri uzunca bir süre etkisi altına alabiliyor. Bugünkü listemizde size varoluşunuz hakkında sorular sorduracak olan yapımları derledilk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. SOMA

1. SOMA

Korku gerilim ve bilim kurgu türünde bir yapım olan SOMA, yukarıda anlattığımız tarife harika şekilde uyan bir yapım. Oyunda bir yandan gerilip korkarken bir yandan da gerçeliği, bilinci ve insan olmanın ne demek olduğu üzerine düşünecek, kendinizi yalnız ve stres olmuş hissedeceksiniz. Basının olduğu kadar oyuncuların da beğenisini kazanan bu yapıma kesinlikle bir şans vermenizde fayda var.

2. Disco Elysium

2. Disco Elysium

Geliştirici ZA/UM'un incisi, BAFTA ödüllü Disco Elysium'da cinayet davasını aydınlatmayı çalışan hafıza kaybı sorunlarından muzdarip bir dedektifi oynuyoruz. İlk başta kat kat gizemin altına inşa edilmiş hikaye siz ilerledikçe açılıyor ve ortaya oyun dünyasının en etkileyici ve akılda kalıcı anlatılarından birisi çıkıyor. Disco Elysium, farklı türde hikayeler deneyim etmek isteyenlerin uğraması gereken duraklardan biri.

3. What Remains of Edith Finch

3. What Remains of Edith Finch

What Remains of Edith Finch oyuncuyu büyüleyen ve atmosferiyle içine çeken bir oyun. Kontrol ettiğimiz Edith karakteriyle çocukluğumuzda büyüdüğümüz eve geri dönüyor ve şimdi içinde kimsenin yaşamadığı bu malikaneyi dolaşarak geçmişi yad ediyoruz. Edith Finch yaşam, ölüm aile ve sevgi gibi kavramlar üzerine yoğunlaşan, yandığınız süre boyunca sizi yerinize mıhlayıp esir eden harika bir yapım.

4. Omori

4. Omori

Omori hassas oyuncuların uzak durması gereken, içinde depresyon, yalnızlık, anksiyete, kendine zarar verme ve intihar gibi temalar barındıran bir yapım. İçindeki minik kroku esintileri de barındıran bu oyun sıra tabanlı bir dövüş sistemine sahip ve karşısında uzunca saatler geçirebiliyorsunuz. Yavaş yavaş açılan bir hikayeye sahip Omori, 20 ila 25 saat arasında değişen bir oynanış süresine sahip.

5. Outer Wilds

5. Outer Wilds

Yayıncılığını Annapurna'nın üstlendiği uzay ve keşif temalı bu yapımda boşlukta gezinerek maceralara atılıyor ve karşınızdaki gizemi çözmeye çalışıyorsunuz. Oyunda ayrıca bir zaman döngüsü mekaniği de bulunmakta. Oyuna başladıktan 22 dakika sonra içinde bulunduğunuz evrenin sonu geliyor ve siz de ölüp döngüye tekrardan başlıyorsunuz. Oyun her 22 dakikada bir kendini sıfırlayarak sizi başlangıç noktanıza geri getiriyor. Sizin yapmanız gerekense bu sonsuz uzayda karşınıza çıkan gizemleri açığa çıkarmak oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Cat Lady

6. The Cat Lady

The Cat Lady listemizdeki diğer isimlere göre popülaritesi daha düşük olan bir oyun. 40'lı yaşlarının başındaki Susan Ashworth'ün intiharından hemen sonrasında başlayan oyunda bu kadının zor ve çile dolu geçen hayatını görüyor, yaşadıklarına tanık oluyoruz. The Cat Lady grafik anlamında biraz geri kalsa da anlattığı hikayesi ve atmosferik yapısıyla oyuncuları çabucak kendine çekmeyi başarıyor. Eğer yaşını ve ufak tefek kusurlarını görmezden gelmeye hazırsanız, Cat Lady bu listedeki en sağlam oyunlardan birisi olarak sizi bekliyor.

7. Everything

7. Everything

Everything anlatılmaz yaşanır denen oyunlardan. Bu oyunu tam olarak anlatmak veya özetlemek zor olsa da Everything'i diğer varlıklar olup evreni onların gözünden izleyebildiğiniz felsefik ve rahatlatıcı bir simülasyon oyunu olarak açıklayabiliriz. Minik minik varlıklardan, hayvanlardan koca koca gezegenlere yıldızlara ve galaksilere kadar farklı farklı şeylere dönüştüğümüz bu yolculukta evreni ve her şeyin birbirine nasıl da bağlandığını deneyim ediyoruz.

8. Before Your Eyes

8. Before Your Eyes

Before Your Eyes kısa sürede bitirilebilen atmosferik bir hikaye oyunu. Hayatını kaybetmiş olan birisinin yaşamından kesitler izlediğimiz bu oyunun en temel mekaniklerinden birisi göz kırpmak. Evet yanlış duymadınız göz kırpmak Before Your Eyes için en önemli mekaniklerden birisi. Siz her gözünüzü kırptığınızda ekrandaki görüntüler değişiyor ve başka bir anıya yolculuk ediyorsunuz. Gözlerinizin önünde su gibi akıp giden bu oyunda hayatı ve ölümü sorgularken ana karakterin yaşadığı anlara tanıklık ediyorsunuz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Can Kara

Bu listeye The Talos Principle ve Detroit Become Human ekliyorum.

Yasemin Demir

Oyunların bazıları inanılmaz depresif ve karanlık. Durduk yere modum düştü, içim daraldı. Bir de intihar hassas bir konu, böyle reklamı yapılırcasına bahsedi... Devamını Gör

mehmet arda aksoy

sen zayıf ve kırılgansan biz ne yapalım