Görüş Bildir
Haberler
Sizce Bir Oyun Nasıl Olmalı? Oyuncuların Bir Online Oyundan Bekledikleri 9 Şey

Sizce Bir Oyun Nasıl Olmalı? Oyuncuların Bir Online Oyundan Bekledikleri 9 Şey

Hangimiz zaman zaman gerçeklikten kaçıp kendimizi her şeyi ile şahane kurgulanmış sanal bir dünyanın kollarına atıp hayal ettiğimiz kişi olmak istemiyoruz ki? Online oyunlar bize tam da bu şansı sunuyorlar. Peki biz oyuncular olarak online oyunlardan başka neler bekliyoruz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaşayan Bir Dünya

1. Yaşayan Bir Dünya

Uçsuz bucaksız bir dünyaya adım attığınızı hayal edin, ancak etraf bomboş! Sizi yalnızca oyundaki NPC'lerin karşılaması insana haliyle pek de keyif verecek bir oyun deneyimi sunmaz. Oyuna girdiğiniz ilk andan itibaren görevleri için oradan oraya koşturan oyuncular, ittifaklara katılabileceğiniz klanlar ve ticaret için hazır bekleyen kişiler insana buranın gerçek bir alternatif dünya olduğunu hissettiren yegane şeylerdendir.

2. Çeşitlilik

2. Çeşitlilik

Eee, elbette ki karşılaşacağımız şeylerin de tekdüze olmamasını beklemek en doğal hakkımız. Oyunun 30. saatinde bile hala aynı düşmanın farklı rengini kesiyor olmak haliyle pek de keyifli bir durum değil.

3. Keyifli Görevler

3. Keyifli Görevler

Her oyuncu 'git şuradan 10 tane çiçek topla' veya 'bu mektubu falanca kişiye götür' tarzı görevlere alışıktır. Bu tekrar eden görevler bir süre sonra en sabırlı oyuncuyu bile canından bezdirir. Üstelik daha iki dakika önce koca bir düşman sürüsünü alt ettikten sonra insan haliyle postacılık da yapmak istemez. Bu sebeple bir online oyundaki görev çeşitliliği de oynanış zevkine doğrudan etki eden yegane ögelerdendir.

4. Keşif Hissiyatı

4. Keşif Hissiyatı

Oyun dünyası tek sınırın hayalgücü olduğu bir alan. Oyuncular olarak bir oyun evrenine adım attığımızda o evren bizi her şeyi ile içine çeksin isteriz. Her adımda keşfedilecek, merak edilecek bir şeylerin varlığı oyunu oynama zevkimizi kamçılar. Haliyle içi boş kalmış veya dolu görünsün diye gelişigüzel süslenmiş dünyalardansa dolu dolu ve incelikle dizayn edilmiş oyun evrenleri daha çok aklımızı çeliyor.

5. Oynanışta Denge

5. Oynanışta Denge

Oyuna ilk adım attığımız çömez anlarımızdan tutun da oyun sonuna yaklaştığımız dakikalara dek denge her an çok önemli. Bu denge meselesi her alanda geçerli. Oyundaki pazar yerinden tutun da karakter sınıfları arasındaki güç ve yetenek farkına kadar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hikaye

6. Hikaye

İyi bir hikaye her zaman iş görür. oyuncuya evrenin incelikle işlendiğini hissettiren, oyunu oynamak için bizlere bir amaç veren hikaye meselesi hiç de yabana atılacak bir unsur değil. Son dönemde Rise Online World gibi sağlam örneklerini gördüğümüz bu hikaye meselesi oyuncuyu bir şeye motive etmesi açısından da epey önemli.

7. Düzenli Güncellemeler

7. Düzenli Güncellemeler

Yaşayan bir dünyaya elbette ki düzenli müdahaleler şart. Oyuna eklenecek yeni içerikler oynanış süresini adım adım uzatırken oynanışta yapılacak iyileştirmeler ise oyun zevkini arttıran unsurlar. Bunun yanında bir MMORPG'de az önce bahsettiğimiz denge de bu düzenli güncellemeler sayesinde sürekli gözetilebilir.

8. Farklı Karakter Sınıfları

8. Farklı Karakter Sınıfları

Ne demişler, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Eee, her oyuncunun da bir oyun stili! Farklı yeteneklere sahip farklı sınıflar biz oyunculara kendimize en yakın hissettiğimiz karakteri oluşturma imkanı veriyor. İyileştirme yetenekleri ile öne çıkan healer bir priest oluşturarak takımınızın gözdesi olmayı da seçebilirsiniz, bir Attacker Warrior olarak tüm tehlikeler karşısında tek başına dikilebilme gücünü de.

9. Özelleştirme Seçenekleri

9. Özelleştirme Seçenekleri

Başında saatlerimizi harcayacağımız bir dünyada sürekli gördüğümüz karakterimizin de elbette zevkimize hitap etmesini isteriz. Silahlarından zırhına, dış görünüşünden aksesuarlarına kadar özelleştirebildiğimiz karakterler o basmakalıp ve tekdüze karakterler yanında elbette ki birkaç adım öne çıkıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
16
7
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın