Görüş Bildir
Haberler
Yüksekdağ: 'Bu Halk Sana Sırtını Dönmesin Ne Yapsın?'

Yüksekdağ: 'Bu Halk Sana Sırtını Dönmesin Ne Yapsın?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Iğdır miting öncesi arkalarını dönerek protesto eden kadınlara destek veren HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Kadına hakareti, küfürü reva gören bir cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız olamaz. Iğdır'daki kadın arkadaşlarımızın o demokratik direnişini, tavrını sonuna kadar sahipleniyoruz. Sayın Cumhrubaşkanı bu halk sana sırtını dönmesinde ne yapsın' dedi.

Diyadin’de ziyaretlerde bulunduktan sonra Ağrı’ya geçen Figen Yüksekdağ, Dörtyol Kavşağı’nda yaklaşık 15.000 kişinin katıldığı mitingde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dordurulamayan meydanları dolaştığını, anketleri görünce neredeyse hortlak görmüş gibi olduklarını söyleyen Yüksekdağ, bu nedenle kendinden geçen Erdoğan’ın insani değerlere sığmayacak sözler kullandığını öne sürdü. 

Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı dün öyle bir kendinden geçmiş, kendini kaybetmişki artık insanlık kavramına, değerlerine sığmayacak sözler sarfediyor. Küfür, hakaret, saygısızlığın bini bir para. Iğdır’da kendisine sırtını dönerek protesto eden kadın arkadaşlarımıza küfür eden, hakaret eden, edep lafını kullanarak edepsizlik örneği sergileyen bir cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız olmaz. Kadına hakareti, küfürü reva gören bir cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız olamaz. Biz Iğdır’daki kadın arkadaşlarımızın o demokratik direnişini, tavrını sonuna kadar sahipleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bu halk sana sırtını dönmesin de ne yapsın? Bizler bu cumhurbaşkanına sırtımızı dönmeye devam edeceğiz. Kürt’ü inkar edene, halkımıza sömürüyü reva görenlere, bizleri baraj altında bırakıp demokrasiyi dinamitlemeye çalışanlara sırtımızı döneceğiz. Bu halk Tayyip Erdoğan ve AKP’ye sırtını döndü, yüzünü HDP’ye ve yeni yaşama döndü. Bunu hazmedemiyor, sindiremiyorlar.”

“Tek servet bu yüzük” sözünü hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da belediye başkanı olduğu zaman basının karşına çıkıp “Tek servetim bu yüzük. Bir gün eğer çok zengin olduğumu duyarsanız bilin ki haram yemişimdir” dediğini hatırlatan Figen Yüksekdağ, “Bugün sadece duymuyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Dünyanın en zenginleri haline gelmiş durumdalar. Yıllar önce itiraf etti. İtiraf ettiğini biz söyleyince kızıyor. Onların hırsızlıkları, şatafat ve sefahat içinde yaşamaları 7 Haziran’da biz barajı geçip başarı sağladıktan sonra kesilecek diye korkuyorlar. Bu zenginliği, saltanatı yitirecekler diye korkuyorlar. Ama bu memleketi size yedirmeyeceğiz” dedi.

Ağrı’da 2012 yılında yapımına başlanan hastanenin hala bitirilemediğini ifade eden Figen Yüksekdağ, ailelerin hastalanan çocukarını tedavi olmak için Erzurum’a götürdüklerini aktardı. Sağlığın en temel insani ve yaşamsal hak olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, iktidara yüklenerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu siyasi iktidar, Ağrılıya yaşamayı çok görüyor. Sağlıklı yaşamayı çok görüyor. Hastane yapmıyor, doktor göndermiyor. Gönderdiği doktorlar da sağlık politikası nedeniyle Samsun’da öldürülen Kamil Furtun gibi katledilmeyle, ölümle karşı karşıya kalıyor. Bir siyasi iktidarın halkını yaşatması gerekiyor. Ama bunlar öldürüyor, yok ediyorlar. Bu siyasi iktidar artık yıkmaktan, savaşmaktan başka bir şey bilmiyor. Bunların ömrü bitmiş, tek dertleri kendi ömürlerini bir nebze uzatmak. Kendi ömürleri için halkının ömrünü feda eden bir siyasi iktidar zihniyet var karşımızda. Biz bu ölüm ve yıkım siyasetine karşı yeni yaşamı savunacağız. Yaşama, özgürlük, barış hakkını savunacağız her yerde.” 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0