Görüş Bildir
Haberler
YouTuber Olmak İsteyenleri Buraya Alalım! Kanalınızı Nasıl Popüler Hale Getirebileceğinizi Anlatıyoruz

YouTuber Olmak İsteyenleri Buraya Alalım! Kanalınızı Nasıl Popüler Hale Getirebileceğinizi Anlatıyoruz

luna
26.10.2020 - 08:15

Artık biz de kaydırmalı reklam yapabiliriz...

Kaynak: https://blog.wishpond.com/post/115675...
İçeriğin Devamı Aşağıda

YouTube teknik olarak dünyadaki en büyük ikinci arama motorudur.

YouTube teknik olarak dünyadaki en büyük ikinci arama motorudur.

Bir milyarlık bir ziyaretçi kitlesine sahip olan bu platformda siz de ürettiğiniz video içeriklerini yükleyerek insanlara sunabilirsiniz. Eğer YouTube’da halihazırda bir kanalınız varsa fakat takipçi sayınızı bir türlü arttıramıyorsanız  gelin yapabileceklerinize birlikte bakalım...

1. YouTube kanalınızı çekilişler yaparak büyütün.

1. YouTube kanalınızı çekilişler yaparak büyütün.
www.instagram.com

Bir çekiliş yapmak kanalınıza izleyici çekmenin en hızlı yollarından biridir. Yapacağınız çekilişte vereceğiniz hediye kanalınızın türüne göre değişebilir. Örnek vermek gerekirse eğer bir fitness YouTuber'ı iseniz spor cihazları hediye ettiğiniz bir çekiliş yapabilirsiniz. Ya da işle ilgili tavsiyeler verdiğiniz bir kanalınız varsa ücretsiz tavsiye verebilir ya da konuyla ilgili bir e-kitap hediye edebilirsiniz. Çekiliş hediyeniz ne olursa olsun insanların dikkatini çekecek ve katılmalarını sağlayacak bir hediye olmalıdır. Yani yaratıcı bir fikir bulmanız gerekiyor.

2. Bir video serisi başlatın.

2. Bir video serisi başlatın.
www.instagram.com

Sizi arada sırada izleyen seyircileri tam zamanlı seyirciniz yapmak için bir video serisi başlatın. İlgi çekici bir video serisinin belirli bir anahtar kelime ya da konu hakkında olması gerekir. Bu konuda fikir edinmek için diğer insanların serilerine göz atabilirsiniz. Video serileri kanalınızı büyütmenin yanında bir influencer olmanıza da yardımcı olabilir. Eğer video serisi yaratmak şu an için gözünüze çok büyük bir işmiş gibi görünüyorsa halihazırda sahip olduğunuz videoları oynatma listelerinde toplayabilirsiniz. Bu izleyicilerinizin içeriklerinizi daha kolay bulmasını sağlar. Dikkat etmeniz gereken şey alakalı anahtar sözcükler kullanmaktır.

3. Kanalınızı sosyal medyada tanıtın.

3. Kanalınızı sosyal medyada tanıtın.

Yeni bir internet sitesi kurduğunuzda ziyaretçilerin kendi kendilerine gelmelerini beklemezsiniz. Sitenizi tüm sosyal medyada ve çevrimiçi platformlarda tanıtırsınız. Aynısı YouTube kanalınız için de geçerlidir. Tanıtım için videolarınızdan kesitleri ya da kamera arkası sahnelerini kullanabilirsiniz. Yeni video yayınladığınızda takipçilerinizi bundan haberdar eden bir paylaşım yapabilirsiniz. Kanalınızı sosyal medyada tanıtmak ciddi ve profesyonel bir kanalınız olduğunu gösterir. Videolarınızı ya da fikirlerinizi Facebook, Instagram ya da Pinterest'te yayınlayarak ne kadar takipçi çekebileceğinizi asla bilemezsiniz.

4. Diğer YouTuberlar ile video işbirlikleri yapın.

4. Diğer YouTuberlar ile video işbirlikleri yapın.
www.youtube.com

Bir başka YouTuber ile ortak video yapmak kanalınızı büyütmenize yardımcı olabilir çünkü normalde ulaşabileceğinizden iki kat fazla izleyiciye ulaşırsınız. Ortak video yaptığınız kişinin kanalının sizin kanalınızın konusuna benzer olmasına dikkat edin. Diğer YouTuber ile benzer sayıda takipçiniz olması birbirinize yardım etmeniz için yararlı olabilir ama kendinizden büyük bir kanal ile çalışmak sizin yararınıza olur. Farklı insanlarla birkaç videoda ya da bir video serisi boyunca ortaklık yapmaktan çekinmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kanalınıza düzenli olarak video yükleyin.

5. Kanalınıza düzenli olarak video yükleyin.
www.instagram.com

Bütün başarılı YouTube kanallarının ortak noktası düzenli video yüklemeleridir. Düzenli video yüklediğinizde sizi sürekli izleyen takipçiler kazanmanız kolaylaşır. Takipçilerinize kanal bildirimlerini açmalarını söylerseniz videolarınız yayınlandığında hemen haberleri olur. Haftada ya da ayda bir video atmaya çalışın ve bu plana uyun. Eğer videolarınızı ne zaman yüklediğiniz belli değilse video yüklemediğiniz dönemlerde takipçi kaybedebilirsiniz.

6. Videolarınızı Facebook'a da yükleyin.

6. Videolarınızı Facebook'a da yükleyin.

YouTube videolarınızı Facebook'da ya da başka platformlarda da paylaşmak içeriklerinizle ilgilenebilecek daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmanızı sağlar. Pazarlamacıların yüzde altmış sekizi video içeriklerini Facebook'ta paylaşıyor ve bunların yüzde seksen yedisi bu yöntemin yararlı olduğunu düşünüyor. Çoğu pazarlamacı YouTube'u Facebook'a tercih ettiklerini söyleseler de iki platformu birlikte kullanmak oldukça yararlı olabilir. Videolarınızın çoğunu Facebook'ta paylaşırsanız izleyiciler platform değiştirmeye uğraşmadan videolarınızı izleyebilir. İnsanların abone olması için açıklamaya link bırakarak daha çok takipçi de kazanabilirsiniz.

7. Mevcut içerikleri yeniden düzenleyin.

7. Mevcut içerikleri yeniden düzenleyin.
www.instagram.com

Tabii ki kanalınızı büyütmek için en iyi yöntem başarılı içerikler yaratmak ama bunu her zaman sıfırdan yapmak zorunda değilsiniz. En iyi videolarınızdan bazılarını zaten var olan yararlı içerikleri yeniden düzenleyerek oluşturabilirsiniz. Birçok insan YouTube'a sorularına cevap bulmak ve bir işin nasıl yapıldığını görmek için girer. Yani sorunları çözmeye yönelik olan bir içerik yaratmak akıllıca olabilir. Bloglara bakabilir bildiğiniz yararlı bilgileri düşünebilir ve onları nasıl yararlı videolara dönüştürebileceğinize kafa yorabilirsiniz.

8. YouTube kanalınızı ilgi çekici video kapak fotoğrafları koyarak büyütebilirsiniz.

8. YouTube kanalınızı ilgi çekici video kapak fotoğrafları koyarak büyütebilirsiniz.

YouTube videolarınızın kapak fotoğrafları asla yanıltıcı olmamalıdır. Bu hızla takipçi kaybetmenize neden olur. Kapak fotoğrafınız izleyicilerin videonuza baktıklarında gördükleri ilk şeydir ve ilgi çekici olmalıdır. Kapak fotoğrafınızı yaratırken fotoğrafın videonuzla ilgili olup olmadığına ve bu kapağın hedef izleyici kitlenize uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Takipçilerinizin kapak fotoğraflarına baktıklarında videonuzu merak etmelerini ve heyecanlanmalarını sağlamalısınız.

9. İzleyicilerinizle etkileşime geçin.

9. İzleyicilerinizle etkileşime geçin.

YouTube'un etkileşim gerektiren bir sosyal medya platformu olduğunu unutmamalısınız. İnsanların yorum yapmasını ya da sizinle iletişime geçmelerini sağlamalısınız. YouTube kanalınızda geçirilen zaman, aldığınız beğeniler ve özellikle yorumları içeren etkileşimi ödüllendirir. Eğer mümkünse gelen tüm yorumlara cevap vermeye çalışın ve takipçilerinizle iletişim kurmaya çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Abone kazanmaya çalışın.

10. Abone kazanmaya çalışın.

İzleyicilerin kanalınıza ilgi duyduğunu anlamanın en iyi yolu abone olduklarını ve düzenli olarak videolarınızı izlediklerini bilmektir. İzleyicilerden kanalınıza abone olmalarını isteyin ve sahip olduğunuz aboneler ile iletişimde olun. Asla abone satın almayın. Bu sadece etkileşiminizi azaltacak ve uzun vadede kanalınızın güvenirliğine zarar verecektir. İzleyicilerinizden abone olmalarını istemezseniz birçok potansiyel takipçiyi kaçırabileceğinizi unutmayın.

11. Bir tanıtım videosu hazırlayın.

www.youtube.com

YouTube videolarına kendinizi tanıttığınız bir video çekerek başlayın. Bu videoda kendiniz hakkında bilgiler verin ve kanalınızın ne hakkında olacağını anlatın. Tanıtımınız YouTube kanalınızın ana sayfasını ziyaret edecek olan kişiler için bir fragman niteliğinde olmalı. Bu şekilde onları videolarınızı izlemeye ve hatta abone olmaya ikna edebilirsiniz. Videolarınızı çekmeye başladıysanız bile hala bir tanıtım videosu çekebilirsiniz, bunun için hala geç değildir.

12. Dikkat dağıtıcı kısımları videonuzdan çıkarın.

12. Dikkat dağıtıcı kısımları videonuzdan çıkarın.

Uzun duraklamalar, bir konudan diğerine atlamalar, dil sürçmeleri veya izleyiciyi sıkabilecek kısımları çıkarmazsanız insanlar sıkılıp aynı konuyu anlatan başka videolara yönelirler. Videonuzu ilgi çekici bir şekilde düzenleyin ki izleyiciler başka videolara yönelmesin. Dikkat dağıtan kısımları engellemek için bir sahneden diğerine geçerken yaptığınız düzenlemeler ile izleyicinin ilgisini canlı tutabilirsiniz.

13. Trend olan içeriklerden video oluşturun.

13. Trend olan içeriklerden video oluşturun.
www.youtube.com

Şu anda aklınızda çekmek istediğiniz video fikirleriniz olsa bile insanların ilgisini çekmeyen konularda video çekerseniz videonuz kimsenin izlemek istemediği videolar arasında kaybolur gider. İlk başta trend olan içerikler ile ilgili videolar çekmeniz tavsiye edilir. Bu sizin ilgilendiğiniz alanda popüler olan bir konu ya da internette trend olan bir içerik olabilir. Kanalınıza abone olmasını istediğiniz izleyici kitlesinin ilgisini çekmesi yeterlidir. İçerik yaratırken çok katı kurallarınız olmasın. Önemli olan popüler içeriklerin yanında kanalınızda görmek istediğiniz videolar yaratmaktır.

14. Video başlıklarını ve girişleri kısa tutun.

14. Video başlıklarını ve girişleri kısa tutun.

İnsanların dikkat süreleri kısadır. Uzun bir başlık ya da giriş insanların ilgilerini kaybetmelerine neden olabilir. Uzun bir açılış konuşması da videolarınız izlenmelerini azaltabilir çünkü insanlar uzun açıklamalardan sıkılırlar. Bunun yerine kısa ve vurucu başlıklar ve açılış konuşmaları bulmaya çalışın. Videoyu açıkladığınız kısmı on ya da on beş saniyede tutun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. YouTube'da canlı yayın yapın.

15. YouTube'da canlı yayın yapın.
www.instagram.com

Canlı yayın yapmak çok zaman harcamadan içerik yaratmanın kolay bir yoludur. Canlı yayın yapmanın inceliklerini öğrenmek zaman alsa da bu konuda ustalaştıktan sonra bu şekilde kolayca içerik yaratabilirsiniz. Canlı yayın sosyal medya platformlarında sevilen bir özelliktir. İzleyici kitlenizle bu yolu kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bu yayınları insanlar uzun süre izlerler. Canlı yayın yapmak için cep telefonunuzu ya da bilgisayarınızın kamerasını kullanabilirsiniz. Pahalı olmayan kameralar bile kaliteli bir canlı yapmanız için yeterlidir.

16. YouTube Kartları'nı etkili bir biçimde kullanın.

16. YouTube Kartları'nı etkili bir biçimde kullanın.

YouTube'un izleyicileri sayfalarında daha uzun süre tutabilen kullanıcıları ödüllendirdiğini söylemiştik. İzleyiciler sayfanızda daha uzun kaldıkça sizinle ve içeriğinizle bağ kurmaya başlar. Videolarınıza YouTube Kartları yani kanalınızda bulunan ilgi çekebilecek diğer videoları videonun bilgi kutucuğuna eklemeniz  kullanıcıların daha çok videonuzu izlemesini sağlar. İzledikleri videodan çıkıp önerdiğiniz videoya gidebilirler ama bu da içeriklerinizin izlenmesine yardımcı olur.

17. Videolarınızda olduğunuz gibi davranın.

17. Videolarınızda olduğunuz gibi davranın.
www.instagram.com

İçerikleriniz ne kadar iyi olursa olsun insanlar sizin ve kanalınızın gerçekçi ve özgün olmadığını düşünüyorsa kanalınızı büyütemezsiniz. Videolarda olduğunuz gibi davranın ve samimi olmaya çalışın. Bu izleyicilerin sizinle bağ kurup videolarınızı daha çok izlemelerini sağlayacaktır. İçeriklerinizi seven takipçiler sizin davranışlarınızı da sevdikleri için kanalınızı izlemeye devam edeceklerdir.

En başarılı bulduğunuz YouTuber kim? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

18. K2:

19. K3:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
felsefibiloderler

Türk mantığıyla popüler kültür hırsızı olarak, avrupalılardan çalarak içerik üretmeye kalkışmayın.İyi bir upload hızına sahip olmanız şarttır.Olduğunuz gibi ... Devamını Gör

Onur

Eger ilk vidyonuzu yuklemediyseniz. Ilk önce upload yani internetin yükleme bant genişliğini artritin. Internet servis sunucuları ttnet gibi size ortalama ço... Devamını Gör