Görüş Bildir
Haberler
Yitirilen 2 Bin Mülteci Anısına İzmir Kıyılarına 2 Bin Kağıttan Kayık

Yitirilen 2 Bin Mülteci Anısına İzmir Kıyılarına 2 Bin Kağıttan Kayık

Batuhan
31.08.2016 - 15:59 Son Güncelleme: 31.08.2016 - 18:45

İzmir'de bulunan İranlı grafiti sanatçısı, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Saberivand, Halkların Köprüsü Derneği'nin desteğiyle, Ege ve Akdeniz'de savaştan kaçarken boğularak can veren 2 bin Suriyeli anısına, denize, kağıttan yapılmış 2 bin beyaz kayık bıraktı. Saberivand, 'Amacım onların sayıdan ibaret olmadığını göstermek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkelerinde 2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle evlerini terk eden Suriyeliler, sınırı geçerek önce Türkiye’ye sığındı. Hedeflerinde Avrupa’ya giderek yeni bir hayat yaşamak olan her yaştan Suriyeli, yasa dışı yollarla Ege ve Akdeniz’i aşmayı denedi. Bu tehlikeli yolculukta, büyük bölümü Avrupa’ya ulaşsa da kadın- erken, çocuk- yaşlı yaklaşık 2 bin Suriyeli, Ege ve Akdeniz’de boğularak can verdi. Bu ölümlerin sayılardan ibaret olmadığını her birinin ayrı bir birey olduğunu hatırlatmak isteyen İranlı grafiti sanatçışı, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Saberivand, Ege kıyılarını temsilen İzmir’de bir etkinlik gerçekleştirdi. Halkların Köprüsü Derneği’nin destek verdiği Touraj Saberivand, Konak Pier alışveriş merkezinin yan tarafından, denize, kağıttan yapılmış 2 bin beyaz kayık bıraktı.

'Benim amacım onların adet olmadığını anlatmak'

'Yeni ölümleri engellemenin tek yolu; savaşları durdurmak'

'Yeni ölümleri engellemenin tek yolu; savaşları durdurmak'

Etkinliğin temel amacının kaybedilen 2 bin canın unutulmadığını göstermek olduğunu belirten Cem Terzi şunları söyledi: “Onların hatırasının bizle beraber olduğunu göstermek istedik. Böylelikle de yeni ölümleri engellemek istiyoruz. Yeni ölümleri engellemenin tek yolu; savaşları durdurmak, Suriye’deki savaşı durdurmak, Orta Doğu’daki savaşları durdurmaktan geçiyor. Hem ölülerimizi hatırlamak hem de barış çağrısı olarak algılayabilirsiniz. Yarın da Dünya Barış Günü zaten.” Etkinliğin ardından denize bırakılan kağıttan kayıkları, balık kepçesiyle toplayan Touraj Saberivand, bunları sergilemeyi düşündüğünü söyledi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
70
25
16
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kağıt için kesilen ağaç daha önemliydi. Hiç değilse oksijen falan veriyordu bize. Ekonomik zarar değil.

Mr Logical

Bana olmuş gibi gelmedi. Sanki daha başka bir yolu olabilirdi gibi. Bir de o kadar kağıt denizde, ne olacak?

lanaaaaaaaaaaaaaa

VAOV VAOV VAOV BÜYÜK BİŞEY YAPMIŞSINIZ AFERİN SİZE !!! TÖVBE YA