Görüş Bildir
Haberler
Yine Tarım İşçilerini Taşıyan Kamyonet Devrildi: Biri Bebek 3 Kişi Can Verdi

Yine Tarım İşçilerini Taşıyan Kamyonet Devrildi: Biri Bebek 3 Kişi Can Verdi

FreiGeist
14.07.2015 - 14:40 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 14:43

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, tarlalarda çalıştıktan sonra memleketleri Şanlıurfa'ya dönen tarım işçilerini taşıyan kamyonet, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nda lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, Halil ve Hüsniye Alınmış çifti ile 1 yaşındaki bebek öldü, çoğu çocuk 13 kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaza, bugün öğle saatlerinde Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunun 35'inci kilometresinde meydana geldi. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, tarım işçisi, birbirine akraba olan 'Alınmış' ve 'Gündoğdu' soyadlı 15 kişi, Mehmet Sabah yönetimindeki kamyonet ile memleketleri Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Çoğunluğu eşyalarıyla birlikte kasasında yolculuk yaparak memleketlerine dönen tarım işçilerini taşıyan kamyonetin, Nizip ilçesi yakınlarında arka lastikleri patladı. Lastiklerin patlamasıyla sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği kamyonet takla atarak devrildi.

Takla atarak devrilen kamyonetin ön bölümündeki Halil Alınmış ile eşi Hüsniye Alınmış kaza yerinde ölürken kasa bölümünde bulunan yakınları ise eşyalar ile birlikte etrafa savruldu. Yoldan geçen sürücüler yaralılar için telefonla sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, ilk müdahalesini yaptığı 13 yaralıyı ambulanslarla Nizip ve Gaziantep'teki hastanelere götürdü. Nizip Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan 1 yaşındaki Esma Alınmış isimli bebek, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Nizip'e götürülen ve acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan durumu ağır olanlar ise Gaziantep'e sevk edildi. Kazada yaralanan kamyonet sürücüsü Mehmet Sabah, Fatma Gündoğdu (47), Ali Gündoğdu (32), Hikmet Alınmış (20), Bayram Alınmış (18), Aydın Alınmış (16), Fidan Alınmış (15), Zehra Alınmış (14), Rıdvan Alınmış (9), Gülşah Alınmış (3), Kübra Alınmış (2) ve ismi öğrenilemeyen 2 yaralının hastanelerde tedavilerine devam ediliyor.

Kazada ölen Halil ve Hüsniye Alınmış çiftinin cesetleri olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan karayolu ise etrafa savrulan eşyaların toplanması ve kamyonetin çekiciyle bölgeden kaldırılması ardından trafiğe açıldı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0