Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Bozulmadan Saklanabilen Bu Yiyecekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Yıllarca Bozulmadan Saklanabilen Bu Yiyecekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Özlem Taner
24.02.2023 - 07:33

Deprem başta olmak üzere doğal afet, karantina ve savaş gibi olumsuz durumlarda çok işe yarayabilen uzun süre dayanıklı yiyecekler, her evde, mutfakta, kilerde bulunması gerekenlerden aslında. Çok uzun süreler bozulmadan kalabilen, birkaç yıl sonra dahi güvenle tüketilebilecek kadar dayanıklı besinleri sizin için hazırlıyoruz. İşte karşınızda bozulmadan yıllarca saklanabilen yiyecekler 👇

1. Tuz

1. Tuz

Serin ve kuru bir yerde yıllarca satın aldığınız tuzu saklayabilirsiniz.

2. Bal

2. Bal

Besin değeri oldukça yüksek bir yiyecek olan bal, stoklamaya çok uygun olan yiyeceklerdendir. Yıllarca bozulmadan saklanabilir.

3. Sirke

3. Sirke

Sirke sahip olduğu asitli yapıdan dolayı uzun süre saklanabiliyor.

4. Kuru baklagiller

4. Kuru baklagiller

Kurutulmuş olması sebebiyle içinde su oranı çok az olan mercimek, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi kuru baklagiller de uzun süre bozulmadan saklanabilir.

5. Tarhana

5. Tarhana

Koşullar sağlandığında uzun süre güvenle saklanabilen yiyeceklerden biri olan tarhana,  serin, kuru, karanlık ve rutubetsiz ortamlarda saklanırsa yıllarca bozulmadan durabilir.

6. Şeker

6. Şeker

Sudan ve ısıdan uzak duran şeker yıllarca bozulmadan durabilir.

7. Zeytin

7. Zeytin

Kapalı kapta ve karanlık ortamda yıllarca saklanabilir zeytin, en iyi besleyici gıdalardan birisidir.

8. Kahve

8. Kahve

Granül kahve hava geçirmez bir kapta saklanırsa, tüketime göre 3-4 yıl kullanılabilir.

9. Bitter çikolata

9. Bitter çikolata

Bitter çikolatalar 2 yıla kadar saklanabiliyor. Çikolatanın yağı bekleme süresince yüzeyde birikme yapsa ve çikolatanın üzerinde ayrı bir tabaka oluştursa dahi yaklaşık 1-2 yıl boyunca tüketilebileceği söyleniyor. Çikolatayı da yine hava almayan kapların içinde serin, rutubetsiz, kuru ortamlarda saklamanız büyük önem taşıyor.

10. Kuru yemişler

10. Kuru yemişler

Kurutularak hazırlandığı için içeriğindeki su oranı bir hayli düşürülen fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişler, stoklamaya en uygun olan yiyeceklerden. Protein, besin lifi ve vitamin gibi besin değerleri de oldukça yüksek olan kuru yemişleri hava almayan kaplarda, serin, kuru, rutubetsiz ortamlarda güvenle saklayabilir ve ihtiyaç anında onlardan kolayca yararlanabilirsiniz.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın