Görüş Bildir
Haberler
Yılın Son ve En Görkemli Gökyüzü Olayı Başlıyor! Geminid Meteor Yağmuru Ne Zaman Olacak ve Nasıl İzlenebilecek?

etiket Yılın Son ve En Görkemli Gökyüzü Olayı Başlıyor! Geminid Meteor Yağmuru Ne Zaman Olacak ve Nasıl İzlenebilecek?

abilerinabisi
13.12.2018 - 13:26 Son Güncelleme: 13.12.2018 - 15:26

Geminid, bildiğimiz adıyla 'İkizler' Meteor Yağmuru bu gece gerçekleşecek. Yılın son ve en büyük gökyüzü olayının son derece görkemli olması beklenirken, Türkiye'den izlenip izlenemeyeceği merak konusu. Peki Geminid Meteor Yağmuru nedir? Ne kadar sürecek ve nerelerden izlenebilecek? Saatlerinizi ayarlayın, Geminid Meteor yağmuru için geri sayım başlıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu "Geminid Meteor Yağmuru"?

Nedir bu "Geminid Meteor Yağmuru"?

Geminid meteor yağmuru, bilim adamlarının '3200 Phaethon' adını verdiği sönük bir kuyruklu yıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Geminid Meteor Yağmuru'na 'meteor yağmurlarının kralı' ya da 'ateş eden yıldızlar' da deniyor.

İnternet devi Google ana sayfasında, aralık ayında gözlemlenebilen ve en yoğun bu gece görülecek Geminid meteor yağmurlarını anlatan bir doodle yer alıyor.

Peki biz görebilecek miyiz?

Peki biz görebilecek miyiz?

Neredeyse 200 yaşında olduğu tahmin edilen Geminid'in Meteor Yağmuru'nu bu gece, yani 13 Aralık'ı 14 Aralık'a bağlayan gece rahatlıkla izleyebilirsiniz. Özellikle gece 21.00'den sonra rahatlıkla görülebilecek olan meteor yağmurunu şehir ışıklarından uzak bir yerde izlemeniz tavsiye ediliyor.

En uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki Ay’ın küçülmeye başladığı saatler.

En uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki Ay’ın küçülmeye başladığı saatler.

Eğer doğru manzarayı ve fotoğrafları yakalamak istiyorsanız yapmanız gereken doğru bölgeyi seçmek. Çünkü Ay'ın ışığı bile gösteriyi izlemeyi güçleştirebilir. Şehirden ve ışıklardan uzaklaşmak, Geminid Meteor Yağmuru'nu daha güzel izlemenizi sağlayacak. Gök taşları şehrin parlak gökyüzünde de izlenebilir ancak bu durumda onların ancak dörtte birini görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çıplak gözle izleyebileceksiniz.

Çıplak gözle izleyebileceksiniz.

Atmosfere giren gök taşlarının yanarak sağladığı ışığı izlemek için herhangi bir ekipmana ihtiyacınız yok. Saatte 50-120 adet meteor çıplak gözle görülebilecek.

"Fotoğraf çekmek istiyorum. En iyi fotoğrafı nasıl çekebilirim?"

"Fotoğraf çekmek istiyorum. En iyi fotoğrafı nasıl çekebilirim?"

Daha önce de söylediğimiz gibi, önce doğru bölgeyi seçmeli, mümkün olabildiğince şehirden uzaklaşmalısınız. Nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın. Profesyonel çekim yapacaksanız da, tercihiniz geniş açılı lenslerden yana olsun ve kameranızı sabitleyin ki herhangi bir titreme fotoğrafınızı bozmasın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
107
40
12
11
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sayın meteor, yıldız dağıtmak yerine siz gelip kafamıza çarpsanız biz de rahat etsek olmaz mı?

Kartal Ata

Sayın meteor bana çarpar mısınız ? Zira ancak o şekilde aklım başıma gelebilir diye düşünüyorum