Görüş Bildir
Haberler
Yiğit Bulut ve Ekürileri 2015'te Başkanlık Sistemini Savunuyor: 'Neyiniz Varsa Üçe Katlanacak'

Yiğit Bulut ve Ekürileri 2015'te Başkanlık Sistemini Savunuyor: 'Neyiniz Varsa Üçe Katlanacak'

Ulaş
14.12.2021 - 12:02

Ekonomik krizin, yoksullar ve orta sınıf tarafından sarsıcı bir şekilde hissedildiği şu günlerde, yandaş yazarların başkanlık sistemini canhıraş savunduğu ifadeler sosyal medyada tekrar gündem oldu. Yiğit Bulut, Rasim Ozan Kütahyalı ve Melih Altınok'un, başkanlık sisteminin önünü açan 1 Kasım 2015 tarihindeki seçimin ardından yazılarında hangi ifadeleri kullandıklarına beraber bakalım. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yiğit Bulut, 2 Kasım 2015'te Star gazetesinde yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: 

'Türkiye Başkanlık Sistemine geçince neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak... Türkiye’ye para girişi patlayacak ve bütün değerler yeniden tanımlanacak. Kazandığınız para, evinizin değeri, varlıklarımızı değerleyen denklemler ve birçok sebep-sonuç ilişkisi inanılmaz noktalara gelecek... Hatta size daha iddialı bir cümle ile veda edeyim, bu yazıyı kesin saklayın; Türkiye Başkanlık sistemine geçerse 2023’te İMKB-100 endeksi kendine bugün hayalini bile kuramayacağınız bir hedef koyacak! Ekonomisi uçan, hakça bölüşen, halkın Türkiye’nin değerlerine sahip olduğu bir ülke istiyorsanız, BAŞKANLIK BU YOLU AÇACAK...

HOŞGELDİN BAŞKANLIK, HOŞGELDİN YENİ BÜYÜK, GÜÇLÜ, TAM BAĞIMSIZ BÜYÜK TÜRKİYE...'

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

'Türkiye yeniden uçuşa geçecek...'

'Türkiye yeniden uçuşa geçecek...'

Sabah yazarı Melih Altınok ise aynı tarihte şu ifadeleri kullandı:

'Ekseninde Erdoğan'ın bulunduğu siyasi geleneğin sahiplenilmesinin Türkiye için hayati problem olduğunu gösterdi. Bu yüzden de siyasetin tolere edebileceği eleştirilerini bir kenara koyup sandığa gitti ve gür sesle 'Seni başkan yaptıracağız' dedi.

Türkiye bundan sonra 7 Haziran'ın ardından belirsizliğin de deneyimlediği parlamenter sistemin tıkanmışlığını tartışacak.

Yani yapısal sorunlarına odaklanacak.

Böyle bir ortamda, bir önceki seçime göre çok daha başarılı performans sergileyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun arkasına aldığı bu kitlesel desteği reform enerjisine dönüştüreceğinden şüphem yok. Beştepe ve Çankaya arasındaki bu uyum, Türkiye'nin içteki terör aracılığıyla uzak tutulduğu küresel ve bölgesel alanlarda yeniden etkin bir aktör olmasının yolunu açacak. Türkiye yeniden uçuşa geçecek.'

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah gazetesinde yayımlanan yazısı şöyle:

'Bütün dünya bir oldu ve Recep Tayyip Erdoğan'a 'Sen Türkiye'nin başkanı olamayacaksın. Biz buna izin vermedikçe Türkiye'yi yönetemeyeceksin' dedi.... 

Türkiye'deki taşeronlar da 'Seni başkan yaptırmayacağız' diye bunu sloganlaştırmıştı. 

Dün bu millet, bütün dünyaya haykırdı. Seni başkan yaptıracağız... 

Seni başkan yaptıracağız... 

Seni başkan yaptıracağız... 

Türkiye Cumhuriyeti halkı 13 yıl sonra bir kez daha herkese büyük bir ders verdi.'

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
59
36
6
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombuss

tipini sktiklerim

Nurettin Bayar

devran dönünce bunlar bize "en çok siz tayyipçiydiniz " diyecekler ve bunu öyle bir söylecekler ki, kendimizden şüphe edeceğiz.

Selami Kahraman

Artık bu adamlara kızmıyorum,adamların mesleği yalakalık,hakkınıda veriyorlar ama bu halk işte işlerin bu hale gelmesinin tek sebebi bu halktır.

ismail abi

kendileri katladılar tabi.