Görüş Bildir
Haberler
Yetenek Her Zaman Genetik Olmuyor! İşte Ünlü Futbolcuların Ünsüz Kalan Futbolcu Akrabaları

Yetenek Her Zaman Genetik Olmuyor! İşte Ünlü Futbolcuların Ünsüz Kalan Futbolcu Akrabaları

Sporcope.com
18.04.2016 - 17:22

Futbol dünyasında kardeş ve akraba futbolcular her zaman ilgi çeker ve birbirleri ile kıyaslanır… Gerek yolu Türkiye’ye düşen isimlerden, gerekse de futbolda adını duyurmuş yıldızların ‘olmuş’ ya da ‘olamamış’ kardeşleri veya akrabaları her zaman ilgi çekmiştir. İşte bilmediğiniz veya bilip de şimdi hatırlayarak sizleri tebessüm ettirecek ilginç futbol akrabaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sinan Engin – Oğulcan Engin

1. Sinan Engin – Oğulcan Engin

Altyapısından yetiştiği Beşiktaş’ta 8 yıl başarıyla futbol oynayan Sinan Engin’in oğlu Oğulcan Engin’in de kısa bir futbolculuk macerası oldu. Futbola babası gibi Beşiktaş’ta başlayan Oğulcan, Beşiktaş A2 formasıyla 32 maça çıktı. Genç futbolcu, Beşiktaş’ta yaşadığı sakatlığın ardından takımda çok fazla forma şansı bulamadı ve bedelsiz olarak Kasımpaşa’ya transfer oldu. Kasımpaşa’da da futbola çok fazla konsantre olamayan Oğulcan Engin, 2012 yılında kulübü ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti ve futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

2. Arif Erdem – Semih Erdem, Mülayim Erdem, Fatih Erdem

2. Arif Erdem – Semih Erdem, Mülayim Erdem, Fatih Erdem

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı efsane kadrosunun önemli futbolcularından biri olan Arif Erdem, yeğenleri Semih, Mülayim ve Fatih Erdem’i de sarı kırmızılı takımın altyapısına kazandırmıştı. Ancak efsane futbolcu, yeğenlerinde aradığını bulamadı. Uzun yıllar Galatasaray altyapısında oynayan Erdem Kardeşler’den Semih Erdem şimdilerde Amatör Küme takımlarından Küçükköyspor, Fatih Erdem Küçükçekmece Yeşilova Esnaf Spor, Mülayim Erdem İse Manisa Büyükşehir Belediyespor formasını giyiyor.

3. Tanju Çolak – Yücel Çolak

3. Tanju Çolak – Yücel Çolak

Türk futbolunun Altın Ayakkabı ödüllü efsane golcüsü Tanju Çolak, müthiş futbol kariyeriyle kardeşi Yücel Çolak’ı gölgede bırakmıştı. Ağabeyi gibi futbolcu olan ve Galatasaray altyapısından etişen Yücel Çolak, daha sonra Mersin İdman Yurdu, Erzurumspor, Sarıyer gibi takımların formasını giydi ve 2003 yılında Gaziosmanpaşa formasıyla futbola veda etti. Forvet mevkisinde oynayan Yücel Çolak, kariyerinde forma giydiği 310 maçta 111 gole imza attı.

4. Wesley Sneijder – Jeffrey Sneijder, Rodney Sneijder

4. Wesley Sneijder – Jeffrey Sneijder, Rodney Sneijder

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’in kardeşlerinin futbol kariyerleri kendisininki kadar etkileyici olamadı. Wesley Sneijder’in ağabeyi Jeffrey Sneijder de kardeşi gibi Ajax altyapısından yetişti ve daha sonra Hollanda alt lig takımları Stormvogels Telstar, FC Den Bosch, ve Elinkwijk’in formalarını giyerek 26 yaşında futbola veda etti. 3 kardeşin en küçüğü Rodney Sneijder’in de kariyeri pek parlak olmadı. Ağabeyleri gibi Ajax altyapısından yetişen Rodney Sneijder, Waalwijk, Almere City gibi takımların formalarını giydikten sonra son olarak Dundee United ile sözleşme imzaladı. Ancak buradaki performansı da ikna edici bulunmayan Rodney, kulübü tarafından kontrat imzaladıktan 2 ay sonra serbest bırakıldı. Rodney Sneijder şu anda herhangi bir takımın formasını giymiyor.

5. Gonzalo Higuain – Federico Higuain

5. Gonzalo Higuain – Federico Higuain

Beşiktaş tarihinin fiyasko transferlerinden biri olarak gösterilen Federico Higuain, bu sezon Napoli formasıyla Serie A’da 31 maçta 30 gol atan Arjantinli yıldız Gonzalo Higuain’in ağabeyi. Ancak Federico Higuain’in futbol kariyeri, maalesef küçük kardeşi Gonzalo’nun kariyerinin yanında oldukça sönük kaldı. Kardeşi gibi River Plate altyapısından yetişen Federico Higuain’in kariyerinde forma giydiği en büyük takım Beşiktaş oldu. Independiente, Godoy Cruz ve Colon formaları giyen 31 yaşındaki oyuncu, şimdilerde MLS ekiplerinden Colombus Crew’un formasını terletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adrian Ilie – Sabin Ilie

6. Adrian Ilie – Sabin Ilie

Sabin Ilie de ağabeyinin başarılı kariyerinin ekmeğini yiyen futbolculardan biri. 1996-1997 sezonunda Galatasaray formasını başarıyla terleten Adrian Ilie, daha sonra Valencia’nın lig şampiyonu olan ve 2 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan kadrosunun önemli isimlerinden biri olmuştu. Ancak Sabin Ilie’nin kariyeri ağabeyininki kadar başarılı olamadı. Adrian Ilie’nin Galatasaray’da oynadığı dönemde Fenerbahçe ve Kocaelispor’da oynayan Sabin Ilie, performansıyla etkileyici bir tablo çizemedi. Daha sonra yine ağabeyiyle birlikte Valencia’ya transfer olan Romen oyuncu, İspanyol ekibiyle ligde tek bir maçta forma giyemedi ve 19 farklı takımın formasını giydiği kariyerini 2009 yılında sonlandırdı.

7. Mustafa Pektemek – Sinan Pektemek

7. Mustafa Pektemek – Sinan Pektemek

Kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşan Mustafa Pektemek, hala Türk futbolunun umut bağladığı forvetlerden biri olarak gösteriliyor. Beşiktaş formasını giyme şerefine erişen Mustafa Pektemek’in ağabeyi olan Sinan Pektemek’in futbol kariyeri kardeşininki kadar parlak olmadı. Futbola Geyve Gençlikspor’da başlayan Sinan Pektemek, daha sonra Sakaryaspor, Zeytinburnuspor, Sarıyer ve Türk Telekom gibi alt lig takımlarının formalarını giydikten sonra amatör küme takımlarından Kocaelispor’a transfer oldu. Kocaelispor formasıyla amatör ligde bu sezon 21 maça çıkan 32 yaşındaki golcü, 11 kez rakip takım ağlarını sarsmayı başardı.

8. Romelu Lukaku – Roger Lukaku

8. Romelu Lukaku – Roger Lukaku

Şimdilerde dünya futbolunun en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen Romelu Lukaku, bir dönem Gençlerbirliği forması giyen Roger Lukaku’nun oğlu. Ancak 33 yıl boyunca profesyonel futbol oynayan Roger Lukaku’nun kariyeri oğlununki kadar parlak değil. Oğlu gibi forvet mevkisinde oynayan ve kariyerinde Mechelen, Oostende ve Gençlerbirliği’nin yanı sıra Zaire Milli Takımı’nın da formasını giyen Roger Lukaku, bir türlü futbol dünyasına kendini kanıtlamayı başaramadı.

9. Okan Buruk – Fuat Buruk

9. Okan Buruk – Fuat Buruk

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanan efsane kadrosunun önemli isimlerinden biri olan Okan Buruk’un ağabeyi Fuat Buruk’un da uzun bir futbolculuk kariyeri oldu. Profesyonel futbolculuk kariyerine Konyaspor’da başlayan Fuat Buruk, daha sonra Bakırköyspor, İstanbulspor ve son olarak Yıldırım Bosnaspor formasını giyerek kariyerini sonlandırdı. Futbolculuk kariyeri, bugünlerde teknik direktörlük yapan kardeşinin gölgesinde kalan Fuat Buruk günümüzde Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun yardımcılığını yapmakta.

10. Arda Turan – Okan Turan

10. Arda Turan – Okan Turan

Barcelona’nın milli yıldızı Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan futbolculuğa merak sardı ancak maalesef bir kariyere sahip olamadı. Arda Turan’ın Galatasaray’da oynadığı dönemde altyapı için denemelere giren Okan Turan, altyapı antrenörlerini etkilemeyi başaramadı. “Ya topçu olacaksın, ya popçu” felsefesinden vazgeçmek istemeyen Okan Turan, futbolcu olamayacağını anlayınca oyunculuğa merak sardı. Okan Turan şimdilerde ‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ adlı dizide rol alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sergen Yalçın – Gürsoy Yalçın

11. Sergen Yalçın – Gürsoy Yalçın

Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Sergen Yalçın’ın kardeşi Gürsoy Yalçın’ın dış görünüşü ağabeyine benzese de futbolculuk kariyerleri için aynı şey bir türlü söylenemedi. Futbola ağabeyi gibi Beşiktaş altyapısında başlayan Gürsoy Yalçın, daha sonra çeşitli kulüplere kiralandı ve Nişantaşıspor’a transfer oldu. Nişantaşıspor’un ardından 5 yılda 5 takım değiştiren Gürsoy Yalçın, 25 yaşında Beykozspor’da kariyerini sonlandırmayı tercih etti.

12. Mehmet Topal – Ahmet Topal

12. Mehmet Topal – Ahmet Topal

Fenerbahçe’nin ve milli takımın önemli orta saha oyuncularından Mehmet Topal da futbolcu bir kardeşe sahip. Mehmet Topal’ın 23 yaşındaki kardeşi Ahmet Topal’ın yaşı henüz genç olsa da kariyeri ağabeyinin kariyerine pek yanaşacak gibi gözükmüyor. Malatya Belediyespor ve ağabeyinin formasını giydiği Galatasaray’da altyapı eğitimi alan Ahmet Topal Galatasaray kariyerinin ardından Afyon Karahisarspor, Tavşanlı Linyitspor ve Fethiyespor formalarını giydi. Ağabeyiyle tam olarak aynı mevkide oynayan Ahmet Topal, şimdilerde 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kahramanmaraşspor’da forma giyiyor.

13. Hakan Şükür – Gökhan Şükür

13. Hakan Şükür – Gökhan Şükür

Türk futbolunun ve Galatasaray’ın efsane golcüsü Hakan Şükür’ün kardeşi Gökhan Şükür de ağabey kontenjanından futbola dahil olan futbolculardan biri oldu. Ağabeyinin Galatasaray’da oynadığı dönemde sarı kırmızılı takımın altyapısına dahil olan Gökhan Şükür, Turgutluspor’a kiralandıktan sonra Kocaelispor’a transfer oldu. Daha sonra Eskişehirspor, Petrolofisi ve kısa bir dönem de Adanaspor formasını giyen Gökhan Şükür 2002 yılında, 26 yaşındayken futbola veda etti ve magazin dünyasına transfer oldu. Hızlı gece hayatıyla tanınan Gökhan Şükür, o dönem Seda Sayan ile yaşadığı evlilikle sık sık gündeme gelmişti.

14. Gökhan Gönül – Volkan Gönül, Hakan Gönül

14. Gökhan Gönül – Volkan Gönül, Hakan Gönül

Fenerbahçe’nin ve Milli Takım’ın başarılı sağ kanat oyuncusu Gökhan Gönül’ün kardeşleri Volkan ve Hakan Gönül, Bursa Süper Amatör Lig B Grubu’nu 3. sırada bitirip Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için play-off müsabakalarına katılacak İnegöl Kafkasspor’un başarısı için mücadele ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
54
51
19
15
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Birik

Demek o Higuain diğerinin abisiymiş ha. Şaşırdım