Görüş Bildir
Haberler
Yerli Otomobil TOGG İçin Satış Fiyatı Tahmini: TOGG 1 Milyon TL'ye mi Satılacak?

Yerli Otomobil TOGG İçin Satış Fiyatı Tahmini: TOGG 1 Milyon TL'ye mi Satılacak?

GNS
30.12.2021 - 20:55

Yerli otomobil TOGG hakkında konuşulmaya devam ediliyor. Otomobil hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya bir yenisi daha eklendi. Türkiye’deki otomotiv sektörünü yorumlayan gazeteci Emre Özpeynirci, TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu)'dan bahsederken fiyatının 1 milyon TL değerinde olabileceğini belirtti. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yaklaşık 25 senedir otomotiv sektörünü takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, Daktilo 1984'te katıldığı bir programda soruları cevapladı. Özel bir teşvik olmadığı takdirde yerli otomobil TOGG'un 1 milyon TL değerinde satışa çıkartılabileceğini belirten Özpeynirci dikkatleri üstüne çekti. İşte detaylar...

TOGG Satışa Kaç TL'den Çıkacak?

TOGG Satışa Kaç TL'den Çıkacak?

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin yaptığı açıklamaya göre TOGG'un fiyatının dövize endeksli olacağı öğrenildi. Özpeynirci; “TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir,” ifadelerini kullandı.

Kur Düşse de Otomobillere Zam Gelecek

Kur Düşse de Otomobillere Zam Gelecek

Özpeynirci otomotiv sektöründeki fiyat dalgalanmalarının tek sebebini dövize bağlamanın doğru olmadığını ifade etti. Konuşması esnasında “Çip krizi sebebiyle artan maliyetlerin yanında vergi dilimindeki artış da fiyatların yükselmesine sebep oluyor” diyen Özpeynirci, “Kur düşse de otomobillere zam geleceği apaçık ortada.  Eğer matrah güncellemesi gibi bir durum olmazsa Şubat veya Mart aylarında Türkiye’deki ortalama otomobil fiyatlarının 500 bin TL bandına oturmasını bekliyorum. 2022’de otomotiv sektörüne destek veya teşvik yapılmazsa, beklentiler pazarın ciddi şekilde daralacağı yönünde” açıklamalarında bulundu.

Kendimiz Üreteceğiz Ama Alamayacağız

Kendimiz Üreteceğiz Ama Alamayacağız

Özpeynirci, “Kasım ayında Avrupa’da en çok satılan otomobil Bursa’da üretilen Renualt Clio olmuş. Clio’nun fiyatı Türkiye’de 360 bin TL seviyelerinde. Kurda yaşanan artışın fiyatlara yansımasıyla önümüzdeki dönemde kendi ürettiğimiz araçları alamıyor hâle geleceğiz. Öte yandan, Türkiye ucuz iş gücüyle yatırım çekebilir ancak kalifiye işgücünün yurtdışına gidiyor olması ciddi bir beyin göçü dalgasına sebep olabilir”  ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki Alım Gücü Müsaade Etmiyor

Türkiye'deki Alım Gücü Müsaade Etmiyor

Özpeynirci açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

 “Sıfır araç pazarında yıllık 700-800 bin araç satışı söz konusuyken, ikinci el piyasasında 8 milyon gibi sayılar var. Ancak 2021’de ikinci el araç piyasasında da çok ciddi bir kayıp yaşandı; yıl sonunda yüzde 17’lik bir daralma söz konusu. Alıcılar sıfır otomobil bulamıyor ama ikinci el otomobil fiyatları da çok arttığından onu da alamıyor. İkinci el piyasasındaki araçların yüzde 50’den fazlasının 10 yaş ve üzerinde olması Türkiye’deki alım gücünü gösteriyor. Ülkede 100 adet ikinci el araç satılıyorsa bunların 55’i hurda statüsünde. Türkiye’de alım gücü maalesef ancak buna müsaade ediyor”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
8
6
4
3
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın