Görüş Bildir
Haberler
Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Konusu Ne? Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabıyla İlgili Tüm Detaylar

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Konusu Ne? Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabıyla İlgili Tüm Detaylar

Elif
24.05.2023 - 17:49

Son zamanların en başarılı romanları arasında yer alan 'Yere Yakın Yıldızlara Uzak' kitabı, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Genç yazar Emine Tavuz'un kaleme aldığı roman, konusuyla da büyük ilgi çekiyor. Yazarın kaleme aldığı ikinci kitap olan Yere Yakın Yıldızlara Uzak, okumak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Yere Yakın Yıldızlara Uzak kitabının konusu nedir, ne anlatıyor? Yere Yakın Yıldızlara Uzak romanıyla ilgili merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Konusu Nedir?

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Konusu Nedir?

Herkes hayatına kaldığı yerden devam ederken romanın ana kahramanı Bestegül, sabah saatlerinde okula gitmek için evden çıkar. Okula giderken metroyu kullanan Bestegül, hiç tanımadığı birbirinden farklı insanlarla metro istasyonunda mahsur kalır. Büyük bir depremden dolayı istasyonun tavanı çöker. Mahsur kalan herkes, ilk başlarda yardımın geleceğini düşünür. Bu nedenle pek fazla endişe etmezler. Yardım beklerken birbirleriyle konuşmaya ve yakınlaşmaya başlarlar.

Fakat bir süre sonra yardım gelmeyince işler tam tersi bir hal almaya başlar. 14 kişiden biri hayatını kaybedince insanlar artık sabırsızlaşır. İstasyonda mahsur kalan kişiler, hem fiziksel hem de ruh sağlıklarını korumaya çalışırken bir yandan da yardımın geleceğini düşünerek umutlarını diri tutmaya çalışırlar.

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Yazarı Kim?

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabının Yazarı Kim?

Son zamanlarda sıklıkla araştırılan kitaplardan biri olan Yere Yakın Yıldızlara Uzak romanı, Emine Tavuz tarafından kaleme alındı. 3 Mayıs 1998'de dünyaya gelen Tavuz, lisans eğitimini sosyal hizmetler bölümünde tamamladı. İlk kitabı Çürük Vişne'yi 2018 yılında yayımladı. Arkasından 2019 yılında Yere Yakın Yıldızlara Uzak romanını okurlarıyla buluşturdu.

Ayrıca Emine Tavuz'un Kimsesizler Matemi, Çürük Vişne 2, Düş Kefeni 2, Çürük Vişne 3, Çürük Vişne 4 ve Çürük Vişne 5 olmak üzere birçok kitabı da bulunuyor.

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabından Alıntılar

Yere Yakın Yıldızlara Uzak Kitabından Alıntılar
  • ''Kaybolduğumuzu sandığımız yerde aslında kim olduğumuzu bulmaya başlarız.'

  • ''Hayat neyi seçmediklerimizden değil, seçtiklerimizden ibaretti.''

  • ''Vaktimiz olduğunu düşünerek her şeyi erteliyoruz. İyiliği, mutluluğu, sevinci, sevdiğimize onu sevdiğimizi söylemeyi. Fakat zamanımızın az olduğunu bir şekilde öğrendiğimizde o küçücük zamana çaresizce her şeyi sığdırmaya çalışıyoruz. Keşke biraz içimizden geldiği gibi yaşasak.''

  • ''Biri sizden kalbinizi elini göğsünüze daldırmadan da alabilirdi.''

  • ''İkisi de gökyüzüne ait olsa bile ay ve yıldızlar hiç aynı olur mu?''

  • 'Sen, belki hiç gerçekleşmeyecek olan hayallerimden bile çok güzelsin.'

  • ''Elini uzatsan dokunacakmışsın gibi hissediyorsun ama hayallere dokunulmaz, biliyorsun.''

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın