Görüş Bildir
Haberler
Yeni Şafak ve Yeni Akit'e Eş Zamanlı Saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e Eş Zamanlı Saldırı

Onedio Medya
11.02.2016 - 09:02

İstanbul Bayrampaşa'daki Yeni Şafak gazetesi ve Küçükçekmece'deki Yeni Akit gazetesi binalarına silahlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Yenişafak Gazetesi binasına, saat 05.00 sıralarında, kimliği belirsiz yüzleri maskeli 3-4 kişi tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlendi. Bina önüne gelen saldırganlar, giriş kapısına molotof kokteyli atıp, binanın camlarına uzun namlulu silahla ateş açtı.

Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Molotof kokteyli atılan giriş kapısı, güvenlik görevlisi tarafından söndürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, olay yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatıp inceleme yaparken, çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Aynı saatlerde Akit'e saldırı

Aynı saatlerde Akit'e saldırı

Saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra Yeni Akit Gazetesi'nin bulunduğu Akit Medya Grubu binasına da saldırı yapıldı. Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Dereboyu Caddesi üzerinde bulunan Akit Medya Grubu binasına, saat 05.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz yüzleri maskeli kişiler, binaya molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi. 

Binanın arka girişine gelen saldırganlar, otoparka ve bina önündeki bir kamyonete molotof kokteyli atıp, binaya uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, kamyonda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kamyonette çıkan yangını büyümeden söndürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis, saldırının gerçekleştiği noktayı emniyet şeridi ile kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri bina ve çevresinde uzun süre inceleme yaptı. Çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alınırken, görgü tanıklarının da ifadesine başvuruldu. Akit Medya Grubu binasının arka girişinin bulunduğu Abay Caddesi üzerinde 4 adet fişek kovanı olduğu ve giriş kapısına da mermi isabet ettiği görüldü. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatan polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

IPI'dan Yeni Şafak ve Yeni Akit saldırılarına kınama

Uluslararası Basın Enstitüsü IPI saldırı üzerine yaptığı açıklamada olayın soruşturulması ve faillerin cezalandırılması çağrısında bulundu.

''IPI, hükümet yanlısı iki gazetenin İstanbul'daki binalarına uzun namlulu silahlar ve molotof kokteylleriyle düzenlenen saldırıyı kınamaktadır'' ifadelerine yer verilen açıklamada, saldırının hükümet yetkililerinin 'hükümeti eleştiren medyayı hedef alan söylemleri'yle oluşan 'düşmanca iklim' ile seçim sürecinde Hürriyet gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan'ı hedef alan saldırıların faillerinin cezalandırılmamış olmasının bir sonucu gibi göründüğü belirtildi.

"Basına karşı oluşturulan 'düşmanca iklimin' sonucu"

"Basına karşı oluşturulan 'düşmanca iklimin' sonucu"

IPI yöneticilerinden Steven Ellis saldırıya tepki gösterirken şunları söyledi:

''Hürriyet binasına geçen yıl düzenlenen saldırının faillerinin yargı önüne çıkarılmamış olması hükümeti eleştiren yayın kuruluşlarıyla gazetecileri sevmeyenlere hesap sorulmaksızın saldırı düzenleyebilecekleri sinyali vermiştir. 

İfade özgürlüğünü bastırmak için şiddete yönelenlerin bu sinyali dikkate almasıyla da şiddet şimdi hükümet yanlısı yayın organlarına yayılmış durumda.''

''Hükümetin bugün meydana gelen saldırıları soruşturacağından eminiz. Kendilerine benzer bir enerjiyi geçen sonbaharda düzenlenen saldırıların faillerini de yargı önüne çıkarmak konusunda sarfetmelerini bekliyoruz. Yetkililer, gazetecilere saldıranların -sıradan insanlar, suç örgütü mensupları ya da polis veya güvenlik görevlileri olması farketmez- eylemleri nedeniyle hesap vermelerini sağlamalıdır. Ayrıca yetkililere de, gazetecileri 'hainler' ya da 'terör destekçileri' olarak nitelemekten vazgeçmeleri ve gazetecileri sosyal medya üzerinden hedef alan nefret kampanyasına örtülü destek vermekten vazgeçmeye çağırıyoruz.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzay KESMEN - Ozan URAL | DHA, AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BEŞİKTAŞLI ABİ

kendi kendilerine yaptırmışlardır.. bu İTler.. Akit gibi gazeteden her şey beklenir.