Görüş Bildir
Haberler
Yeni Jenerasyon Oyunculuğun İçine Doğan, Son 2 Yıl İçerisinde Piyasaya Sürülmüş En İyi 10 Oyun

Yeni Jenerasyon Oyunculuğun İçine Doğan, Son 2 Yıl İçerisinde Piyasaya Sürülmüş En İyi 10 Oyun

PlayStation 5 ve Xbox Series ile neredeyse iki yılı devirdik. Bu iki yıl içerisinde yeni jenerasyonun içine doğan birçok oyunun çıkışına şahit olduk. Peki bu oyunlar içerisinde en iyileri hangisi? Gelin IMDb'ye göre son iki yıl çıkan en iyi 10 oyuna bir göz gezdirelim.

Not: Adil olmayan veya garip duracak bir karşılaştırmaya yer vermemek için oy sayısı az olan veya Türkiye'de kullanılan platformlarda bulunmayan bazı oyunları listeye yerleştirmedik. IMDb'nin bütün favori oyunlarına buradan göz atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Little Nightmares 2 (8,6)

10. Little Nightmares 2 (8,6)

Little Nightmares 2, kötücül bir etkinin altında kalan dünyada sıkışan Mono adlı çocuğu konu alan bir macera oyunu. Oyundaki hafif gerilim, Little Nightmares 2'ye ayarında bir korku dozu da katarak eseri bir gömlek üste taşıyor. Oyuncuları adeta mest eden 2021 çıkışlı oyun Little Nightmares 2, listemizin 10. sırasına 8,6 IMDb puanıyla yerleşiyor.

9. Resident Evil Village (8,7)

9. Resident Evil Village (8,7)

En popüler korku serilerinden biri olan Resident Evil'ın son oyunu Village da yüksek beklentilerle piyasaya sürülmüştü. Resident Evil Village, bu beklentileri fazlasıyla karşılayarak oyun camiasının beğenisini kazandı. Güzel vampir hanım Leydi Dimitrescu'yu birkaç hafta boyunca başımıza dert eden eser, 2021'de Yılın Oyunu olmaya yaklaşsa da It Takes Two'yu geçemedi.

8. Demon's Souls (8,7)

8. Demon's Souls (8,7)

Demon's Souls, aynı isimli eski oyununun başarılı bir remake'i niteliğinde olan, PlayStation 5'in çıkış oyunlarından biri. Özellikle Souls türündeki oyunları sevenlerin beğenisini kazanan Demon's Souls, neyse ki birçok remake gibi başarısız olmadı ve iyi bir çıkış oyunu olarak hafızalara kazındı.

7. Forza Horizon 5 (8,7)

7. Forza Horizon 5 (8,7)

Sevilen yarış oyunu serisi Forza Horizon'ın son çıkan oyunu Forza Horizon 5, bekleyenlerini hayal kırıklığına uğratmadı ve istenen başarıyı sağladı. Türkçe arayüz ve alt yazı desteğine de sahip olan Forza Horizon 5'in göz alıcı açık dünyasında çeşitli arabalarla farklı oyun modlarını keşfedebilir, Horizon Maceranıza hemen başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Marvel's Guardians of the Galaxy (8,8)

6. Marvel's Guardians of the Galaxy (8,8)

Marvel'dan Galaksinin Koruyucuları, Star-Lord'u oynayarak evreni koruduğumuz yeni bir hikâyeyle karşımıza çıkmış, 2021 yılında piyasaya sürülen bu oyun başarısıyla birçok otoriteyi şaşırtmayı başarmıştı. Marvel's Guardians of the Galaxy, 8,8 IMDb puanıyla listemizde yerini alıyor.

5. Psychonauts 2 (8,8)

5. Psychonauts 2 (8,8)

Eşsiz görsel tasarımı ve hikâye konusuyla dikkat çeken seri Psychonauts'un son oyunu olan Psychonauts 2'de yine Raz'ın macerasına atılıp oldukça eğlenceli, komik ve aksiyon dolu bir deneyim yaşıyoruz. Mizahıyla dikkat çeken Grim Fandango ve Brütal Legend gibi oyunların yapımcısı Tim Schafer'ın ellerinden çıkan Psychonauts 2, bunun izlerini şüphesiz ki taşımakta.

4. Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar (9,0)

4. Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar (9,0)

Listemizde bulunan bir diğer PS özel oyunu olan Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar, Ratchet & Clank serisinin son oyunu. Oyun, yeni neslin sunduğu dokunsal geri bildirim gibi mekanikleri kullanmasının yanında sunduğu görsel şölenle hem oyuncuların hem de otoritelerin beğenisini kazanmış durumda.

3. It Takes Two (9,2)

3. It Takes Two (9,2)

2021 yılında Yılın Oyunu ödülünü almayı başaran It Takes Two da yeni nesilde en çok dikkat çeken eserlerden bir tanesi. Co-op tabanlı bu oyunda bir anne ve babanın küçük bebeklere dönüşmüş hâlini oynayarak aşk kitabı Dr. Hakim'in yardımıyla yıkılmak üzere olan bir evliliği düzeltmeye çalışıyoruz. Oyun içindeki bulmacalar, farklı mini oyunlar, çeşitli bölümlerde elde ettiğimiz farklı güçler It Takes Two'yu oldukça eğlenceli kılmakta.

2. Horizon Forbidden West (9,3)

2. Horizon Forbidden West (9,3)

Aloy'un Horizon Zero Dawn ile başlayan hikâyesini devam ettiren Horizon Forbidden West, batı ABD'de gerçekleşen bir kıyamet sonrası senaryosunu konu alıyor. Açık dünyalı bu oyunda Nora kabilesinden bir avcı olan Aloy'un sırları açığa çıkarmak için atıldığı macerasına şahit oluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ghost of Tsushima (9,3)

1. Ghost of Tsushima (9,3)

PlayStation özel oyunu olarak 2020 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülen Ghost of Tsushima, oynayan herkesin beğenisini kazandı desek yeridir. Keşfedilmeyi bekleyen devasa, göz alıcı açık dünyası ve hiç bitmemesini istediğimiz hikâyesiyle bu oyun IMDb'de 9,3 puanı alarak listemizin başına yerleşiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Altan

elden ring gibi bir baş yapıt bu listede nasıl olmaz ya

Efe Eren GENÇ

olmalıydı evet, benim hatam. bir dahakine :)

Darbeli Matkap

Horizon der susarım

episodesfromear

-rdr 2 nerde? +son iki yıl ama.. -olsun yine de rdr 2 yok