Görüş Bildir
Haberler
Yemeklerinizi Daha Lezzetli Hale Getirecek Birbirinden Değerli Tam 15 Detay

Yemeklerinizi Daha Lezzetli Hale Getirecek Birbirinden Değerli Tam 15 Detay

Özlem Taner
07.12.2022 - 13:09

Yemeklerinizi küçük bir dokunuşla daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Birbirinden değerli tam 15 detay ile daha lezzetli yemekler yapacaksınız. Yemek çok tuzlu oldu içine patates eklenir mi? Tuzsuz yemek nasıl tatlandırılır? gibi sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

1. Sarımsak

1. Sarımsak

Sarımsak yemeklerin olmazsa olmazlarındandır. Sarımsağın faydası saymakla bitmez. Ayrıca yemeğinize ne kadar çok sarımsak eklerseniz yemeğinizin de o kadar lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.

2. Soğan

2. Soğan

Soğan da tıpkı sarımsak gibi lezzeti artıran bir diğer besindir. Soğanı yemeğe ilave etmek istemiyorsanız, pişirme esnasında kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün halde yemeğin içine koyup, servis esnasında tekrar çıkarabilirsiniz.

3. Baharatlar

3. Baharatlar

Bir yemeğin içerisinde ne kadar fazla baharat eklerseniz tuz ekleme ihtiyacınızı da azaltmış olursunuz. Baharat her zaman yemeklere tat verir.  Ete en çok yakışan baharatlar; karabiber, kekik, kimyon, biberiye ve defne yaprağıdır. Tavuk yemeklerine kekik, pul biber, köri, zerdeçal ekleyebilir; sebze yemekleri için ise pul biber, nane ve dereotu kullanabilirsiniz.

4. Yağ

4. Yağ

Yağsız yemek yemek kulağa sağlıklı gibi görünebilir ama işin aslı böyle değildir. Ortalama 1 kilogram sebze kullanılarak yapılan bir sebze yemeğinin içerisine 3 yemek kaşığı yağ ilave edebilirsiniz. Yağ kullanırken zeytinyağı tercih ederseniz hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

5. Küp şeker

5. Küp şeker

Zeytinyağlı yemeklerinizin içerisine 1 adet küp şeker ilave ederseniz yemekleriniz daha lezzetli olacaktır.

6. Tuz

6. Tuz

Yemeğinizi hazırlarken tuzunu iyi ayarlamanız da oldukça önemli bir detaydır. Fazla tuzlu veya tuzsuz olarak hazırlayacağınız yemek her zaman lezzetsiz olacaktır. Her ne kadar malzemesini arttırarak lezzetlendirmeye çalışsanız da sonuç istediğiniz gibi olmayacaktır.

7. Makarna suyu

7. Makarna suyu

Makarnanıza sos yaparken makarnayı haşlarken kullandığınız suyu süzmek yerine bir kenara ayırıp o su ile makarna sosunuzu daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

8. Kuru fasulye

8. Kuru fasulye

Kuru fasulye yaparken düdüklü tencerede fasulyeyi haşlamayı unuttunuz mu? Ya da fasulyeniz istediğiniz gibi yumuşamadıysa içerisine karbonat ilave edebilirsiniz.

9. Patates

9. Patates

Sulu yemekleriniz eğer çok tuzlu olduysa korkmayın. İçerisine bir adet küp küp dilimlenmiş patates ilave edebilirsiniz.

10. Hindistan cevizi

10. Hindistan cevizi

Patates püresini daha lezzetli hale getirmek istiyorsanız içerisine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.

11. Limon

11. Limon

Pişirdiğiniz tavuklar lokum gibi yumuşacık olsun istiyorsanız tavuklarınızı limon ile ovalayın daha sonra pişirin. Limon kabuğunu rendeleyerek yemeğinizin üzerine de ilave edebilirsiniz.

12. Sirke

12. Sirke

Biftek türü etlerin daha yumuşak olması için bir gece sirke ve zeytinyağlı bir kapta bir gece bekletin.

13. Toz şeker

13. Toz şeker

Tuzlu yapacağınız her hamurun içerisine bir tutam toz şeker ilave edersiniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

14. Un

14. Un

Karnabahar haşlarken suyun içerisine 1 tatlı kaşığı un eklerseniz kokusunu bastırabilirsiniz.

15. Tereyağı

15. Tereyağı

Poğaçalarda, kurabiyelerde yani tüm hamur işlerinizde yağ tercihinizi tereyağından yana yapmanız öneririz.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın