Görüş Bildir
Haberler
Yemek Yapma Rehberi: Acısı Fazla Kaçan Yemekler İçin Birbirinden Etkili Çözüm Önerileri

Yemek Yapma Rehberi: Acısı Fazla Kaçan Yemekler İçin Birbirinden Etkili Çözüm Önerileri

Özlem Taner
03.02.2023 - 07:10

Yemeğe lezzet veren baharatlar bazı durumlarda yemeğin tadını tamamen acı hale getirebilir. Yemeğe eklediğiniz biberin acı olduğunu çok sonradan fark edebilirsiniz ya da koyduğunuz pul biber fazla kaçabilir ve özene bezene yaptığınız o yemek yenmeyecek kadar acı olabilir. Yaptığınız yemekler acı olunca bu duruma çözüm olacak besinleri sizin için yazdık. İşte detaylar...

1. Patates

1. Patates

Patates, tuzu ya da yağı fazla kaçan yemeği kurtarmak için kullanılan en etkili malzemelerden biridir. Yemeğin miktarına göre ayarlayacağınız büyüklükte bir parça patatesi yemeğin içine atarak yemekteki fazla acıyı alabilir, yemeği ideal lezzete kavuşturabilirsiniz.

2. Pirinç

2. Pirinç

Mutfağınızın baş tacı olan pirinç, yemeğiniz acı olduğu zaman bu sorunu çözecektir. Sıcak suda beklettiğiniz bir fincan pirinci acısı fazla gelen çorba ya da sulu yemeklerin içerisine ekleyebilir, yemeğin acılı lezzetini dengeleyebilirsiniz.

3. Sıvı yağ

3. Sıvı yağ

Acısı fazla gelen çorba ya da sulu yemekler için kurtarıcı bir diğer yöntem de sıvı yağ kullanmaktır. Acısını alsın diye sıvı kıvamlı bir yemeğin içerisine sıvı yağ ekleyin. Bir süre sonra yüzeyde biriken yağı bir kaşık yardımıyla temizleyin.

4. Sıcak su

4. Sıcak su

Sulu ve salçalı bir yemeğin acısı fazla kaçtıysa uygulayabileceğiniz en kolay kurtarma yöntemi sıcak su kullanmaktır. Yemeğin içinden 1 kepçe su alın ve yerine 1 kepçe duru, sıcak su ekleyin. Böylece yemeğin acı lezzetini hafifletebilirsiniz.

5. Havuç

5. Havuç

Havucu acılığı azaltmak için kullanabilirsiniz. Şekerli bir sebze olan havucu küp küp doğrayıp yemeğe eklediğinizde yemeğin içindeki acı tadı dengelemiş olursunuz.

6. Bal

6. Bal

Bal ve yemek ne alaka diye düşünebilirsiniz. Fakat yemekleriniz acı olduğu zaman bal katarak bu durumu engelleyebilirsiniz. Pişmiş olan yemeğe azar azar bal ilave edin ve karıştırın. 1 çay kaşığını aşmamaya dikkat etmenizde fayda var.

7. Limon suyu

7. Limon suyu

Limon suyu, yemeklerdeki acılığı giderme konusunda son derece etkilidir. Yemeğin miktarına bağlı olarak yaklaşık yarım fincan limon suyu ekleyebilirsiniz.

8. Sıvı krema

8. Sıvı krema

Terbiyeli ya da yoğurt soslu yemeklerin özelliğini bozmadan acı lezzetini azaltacak bir malzeme olan sıvı kremayı yemeğe bir yandan karıştırarak azar azar ekleyebilir, acının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

9. Kızarmış ekmek

9. Kızarmış ekmek

Yemeğiniz acı olduğunda suyuna kızarmış ekmek ekleyerek yemeğin acısını alabilirsiniz.

10. Haşlanmış makarna

10. Haşlanmış makarna

Tavuk sote ya da et sote gibi yemekler yaptığınızda acı olduysa çözümü haşlanmış makarnadır. Hemen bir tencere makarna haşlayın ve tavuk sote ya da et sotenizin suyunu süzün ve makarna ile birleştirin.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın