Görüş Bildir
Haberler
Yemek Rutininize Çeşitlilik Katın: Dünyanın Farklı Yerlerindeki İnsanların Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Yemek Rutininize Çeşitlilik Katın: Dünyanın Farklı Yerlerindeki İnsanların Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Her ülkenin kendine göre sağlıklı beslenme alışkanlığı vardır. Sağlıklı beslenme alışkanlığını yaşam tarzı haline getirerek, yemek kültürüne çeşitlilik katabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda sağlıklı beslenerek kronik hastalıklardan ve obezite riskinden kurtulabilme şansınız vardır. Peki, ülkelerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıldır? İşte, dünyanın farklı yerlerindeki insanların sağlıklı beslenme alışkanlıkları.

1. Japonya

1. Japonya

Japonlar, küçük porsiyon yemeklerle beslenmeye özen gösterir. Renkli ve mevsimlik sebzeleri tüketirler. Küçük porsiyonlar kalorileri kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Mevsimlik sebze ve meyveler de vitamin ve mineral açısından zengindir. Rafine şeker içermeyen yiyeceklere fazlasıyla güvenirler.

2. Şili

2. Şili

Şilililer şeker ve işlenmiş gıdadan kaçınırlar. Neredeyse tüm yemeklerinin içerisine kırmızı şarap eklerler. Kırmızı şarap, antioksidanlar açısından zengindir. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanında kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kan şekerini düzenler ve kanser riskini önler.

3. Almanya

3. Almanya

Almanlar her yemeğinde taze sebzeleri kullanır. Sebzelerden farklı ve lezzetli salatalar hazırlamayı severler. Taze sebze tüketimi vücudu çoğu hastalıktan korumaktadır. Taze en faydalısıdır. Bu sebeple neredeyse her gün taze meyve ve sebze için yerel çiftlik pazarlarını ziyaret edebilirler.

4. Çin

4. Çin

Çinliler genellikle yemek çubuklarını kullanır. Yemek çubukları daha yavaş yemek yemeye yardımcı olur. Bu da daha az yemek yemeniz anlamına gelir. Araştırmalara göre hızlı yemek yiyenlerin obezite olma riski daha yüksektir.

5. Etiyopya

5. Etiyopya

Lif bakımından zengin gıdaları neredeyse her öğünde tüketirler. Özellikle ana yemekleri diyabet ve kilo alımını önlemeye yardımcı besinlerle hazırlanır. Mercimek ve bezelye oldukça fazla tüketilir.

6. İspanya

6. İspanya

İspanya'nın bazı bölgelerinde öğün aralarında düzenli fındık tüketilir. Fındık, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Ancak kavrulmamış hallerini tüketmeniz önerilir. Zaten İspanya'da da genellikle kuruyemişlerin kavrulmamış halleri tüketilir.

7. Hindistan

7. Hindistan

Hint mutfağı, şaşırtıcı sağlık yararları ile bilinen tonlarca baharat içerir. Zerdeçal, zencefil ve kırmızı biber gibi baharatlar kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi aroma vericiler kalp hastalığı riskini azaltır.

8. İsveç

8. İsveç

İsveç insanları sofralarından çavdar ekmeğini eksik etmez. Çavdar ekmeği, tok tutan bir besin olduğu için vücudun formda kalmasına yardımcı olur.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın