Görüş Bildir
Haberler
Yemek Pişirmek Bir Sanattır! Yemeklerin Tadına Tat Katan Birbirinden Etkileyici Malzemeler

Yemek Pişirmek Bir Sanattır! Yemeklerin Tadına Tat Katan Birbirinden Etkileyici Malzemeler

Merhabalar. Hep derim yemek pişirmek bir sanattır. Malzemeleri farklı oranlarda eklemek ve lezzetli yemekler çıkarmak öyle kolay bir şey değildir. Peki bu nasıl mı oluyor? Bazı sırları var. Yemeklere eklediğiniz çeşni ya da baharatlarla siz de bunu yapabilirsiniz.

Detaylar içerikte!

1. Tereyağı

1. Tereyağı

Tereyağı, hem kahvaltı sofralarında hem de yemeklerde oldukça sık kullanılır. Özellikle hamur işi, pilav, çorba ve tatlı yaparken yemeğin tadına tat katar. Sütlü tatlılarda kıvamı yoğunlaştırırken et yemeklerine lezzet verir.

2. Limon Suyu

2. Limon Suyu

Tıpkı tuz gibi yemeklere atılan limon, yağın daha az hissedilmesini ve yemeğin lezzetini artırır. Yemeğin tadında dengeyi sağlamak için limon kullanmak iyi bir tercihtir. Ayrıca sindirime de yardımcı olur.

3. Tütsülenmiş Kırmızı Biber

3. Tütsülenmiş Kırmızı Biber

Tütsülenmiş toz kırmızı biber ya da diğer adıyla paprika herkesin kullanabileceği bir toz biberdir. Bu biberin içerinde oldukça fazla mineral ve vitamin bulunur. Yemeklere lezzet katar. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur.

4. Susam Yağı

4. Susam Yağı

Susam yağı yemeklere tat vermek için iyi bir seçenektir. Özellikle deniz ürünleri ve tavuk yemeklerine lezzet verir. Ayrıca sebzeleri fırınlarken, kızartırken tercih edilebilir ve hamur işi yemeklerin içine eklenebilir.

5. Balık Sosu

5. Balık Sosu

Balık sosu, özellikle Asya mutfağına ait yemeklerde kullanılır. Bu tuzlu sos kırmızı altın rengindedir. Yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Balık sosu yemeklere tatlı-ekşi bir tat katar ve birkaç damla katmak yeterlidir. Genellikle et yemeklerinde, kızartmalarda, salata soslarında ve çorbalarda kullanılır.

6. Tarçın

6. Tarçın

Tarçın, yemeklerde, bitki çaylarında ve tatlılarda oldukça sık kullanılan bir besindir. Toz hali hamur işi ve sütlü tatlılara lezzet katarken çubuk şeklindeki tarçın da bitki çaylarının içinde oldukça sık tüketilir.

7. Rezene

7. Rezene

Tüketilirken genellikle rezenenin tohumu ve yaprakları tercih edilir. Ancak yemek ve salatalar için rezenenin gövdesi ile soğanı da kullanılır. Hatta doğrudan rezenenin kendisinden yemek de yapılabilir.

8. Esmer Şeker

8. Esmer Şeker

Esmer şeker, beyaz şekerin yerine kullanımı oldukça sık görülen bir şekerdir. Özellikle çay ve kahvelerde tercih edilir. Bunun nedeni beyaz şekerden daha az kalorili olmasıdır. Ayrıca diyet yemekleri hazırlarken ve tatlı yaparken de esmer şeker iyi bir alternatiftir.

9. Akçaağaç Şurubu

9. Akçaağaç Şurubu

Akçaağaç şurubunun tadı karamelin aromalı haline benzer. Ağaç gövdelerinden elde edilen akçaağaç şurubu kaynatılıp koyulaştırıldıktan sonra kullanılır. Sağlığa faydalı bu şurup hamur işlerinde, meyve salatalarında, dondurmalarda, tostta, waffle ve krep yapımında kullanılır. Çay ve kahvede ise tatlandırıcı olarak tercih edilir.

10. Arpacık Soğanı

10. Arpacık Soğanı

Arpacık soğanı her ne kadar bir soğan türü olarak bilinse de aslında bir sebzedir. Kökleri soğandan gelse de tat olarak soğan ile sarımsak arasındadır. Kendi yemeği yapılabileceği gibi çorbalara, et yemeklerine ve salatalara eklenerek lezzet verir.

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın