Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi ve Vücudunuzu Yaza En Hızlı Şekilde Hazırlamanın 14 Süper Yolu

Cildinizi ve Vücudunuzu Yaza En Hızlı Şekilde Hazırlamanın 14 Süper Yolu

Fulin
22.05.2017 - 11:44

Bu yıl yaz biraz erken geldi. Belki hala yaz için yeterince hazır olmadığınızı düşünüyorsunuz, belki de etkili bakımlarla hızla yaza adapte olmak istiyorsunuz. Cildinizi yaza hazır ve ışıl ışıl hale getirecek öneriler burada. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cilt tipinize uygun bir güneş koruyucu kullanın.

1. Cilt tipinize uygun bir güneş koruyucu kullanın.

Dört mevsim kullanılması gereken güneş koruyucu kremleri çoğumuz sadece yazları kullanıyoruz. Bu doğru bir davranış olmasa da, kışları spf'li yüz kremleri de iş görüyor. Yaz için yüksek faktörlü bir güneş koruyucu edinin ve düzenli kullanın. Artık makyaj üzerine bile kullanılabilen çok hafif koruyucular var, mutlaka kendi cilt tipinize uygun bir tane bulacaksınız.

2. Hamama gidin veya evde kese ya da peeling uygulayın.

2. Hamama gidin veya evde kese ya da peeling uygulayın.

Vücudunuzdaki ölü derilerin de yaza girmesini istemezsiniz. Ayrıca ölü deriler sağlıklı bronzlaşmanızı engelleyerek leke oluşumuna sebep olabilir. Hamama gitmeyi sevmiyorsanız evde de kese ve peeling uygulamaları yapabilirsiniz.

3. Duşu kısa tutun.

3. Duşu kısa tutun.

Zaten yaz duşları sık ve kısa olur. Her zaman kese ve peeling yapacak değilsiniz, zaten bu işlemler cildinizi yenilediğinden uzun duşa ihtiyaç duymazsınız. Uzun, sıcak duşlar zaten kurumaya elverişli olan cildinizi daha da yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Her zaman tercih ettiğiniz sıcaklığı yavaş yavaş da olsa soğuğa çevirmeye başlayabilirsiniz.

4. Büyük boy ve yoğun nemlendirici bir vücut losyonu edinin.

Belki soğuğun cildi daha fazla kuruttuğunu düşünüyorsunuz, belki de yaz aylarında bir de krem ağırlığı çekemem diyorsunuz. Ancak güneş koruyucu kullansanız dahi cildinizi ne kadar kurutup yıprattığına inanamazsınız. Her duş sonrası cildinizi nemlendirerek güneşin kaybettirdiği nemi geri kazanabilirsiniz.

5. Makyajı hafifletin.

5. Makyajı hafifletin.

Yaz aylarında tüm cildi kapatan baz-fondöten-pudra üçlüsüne veda etmek gerekiyor, çünkü gözenekleri tamamen kapatan bir makyaj yaparsanız terlediğinizde makyaj ürünleri gözeneklerinize hapsolabilir. Bu da zamanla sivilce ve genişlemiş gözenekler demek. Yaz aylarında cilt ürünlerini hafifletmek şart.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kil maskesi ile gözeneklerinizi arındırın.

6. Kil maskesi ile gözeneklerinizi arındırın.

Yaz demek en kuru cildin bile yağlanması, parlaması demek. Cildinize uygun bir kil maskesi ile yapacağınız haftalık bakımlar, gözeneklerinizi temizleyecek ve yağı dengeleyecektir. Maskeyi temizledikten sonra sıkılaştırıcı bir tonik kullanarak gözeneklerinizin görünümünün zamanla azalmasını sağlayabilirsiniz.

7. Sırt ve dekolte bölgesindeki sivilcelerle savaşın.

7. Sırt ve dekolte bölgesindeki sivilcelerle savaşın.

Kese ve peeling işlemleri bu bölgelerdeki sivilceler ve pürüzlerle savaşmak için tek başına yeterli olmayabilir. Salisilik veya glikolik asit içeren akne karşıtı duş jelleri kullanabilir, duş sonrası yüzünüze kullandığınız alkol içeren sivilce karşıtı tonikleri bu bölgelere de uygulayabilirsiniz.

8. Bacaklarınızı pürüzsüz hale getirin.

8. Bacaklarınızı pürüzsüz hale getirin.

Bunu sadece dıştan bakımla yapmak zor tabii, spor ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Yine de pürüzsüz bacaklar için yapılabilecek pek çok şey var. Kıl kökü görünümünü engellemek için kıl köklerini de alan bir epilasyon yöntemi tercih etmek gerekiyor. Yaz aylarında sürekli bu yöntemleri uygulayamıyorsanız bile arada bir uygulamak da işe yarayacaktır. Sıkılaştırıcı vücut kremleri bacaklarınızın görünümünü biraz da olsa güzelleştirecektir. Vücudumuzun en kuru bölgelerinden biri olan bacakları sıkça nemlendirmek şart.

9. Ayaklarınıza yoğun bir bakım uygulayın.

9. Ayaklarınıza yoğun bir bakım uygulayın.

Yaz aylarında kimse açık ayakkabılar içinde bakımsız ayak tırnakları, çatlak topuklar görmek istemez. Pedikürün dışarıda ya da evde yapılmış olması fark etmez, yeter ki buna küçük bir zaman ayırın. Yumuşak topuklar içinse asprinli vazelin yöntemini deneyebilirsiniz. Bir vazelin kutusuna kırıp toz haline getirdiğiniz bir asprini karıştırın. Akşamları bu karışımı ayaklarınıza sürüp pamuklu çorap giyerek uyuyun. Birkaç gün sonra topuklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

10. Tırnaklarınızı güçlendirin.

10. Tırnaklarınızı güçlendirin.

Yaz ojelerin en hızlı kuruduğu, en çabuk bozulduğu ve tırnakların en kolay kırıldığı dönemdir. Güneşin vücutta oluşturduğu nemsizlik tırnakları da etkiler. El ve ayak tırnaklarınızı haftada bir zeytinyağı ile ovabilir, tırnak güçlendirici ve sertleştirici ürünlerden kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Koyu diz kapakları ve dirseklerle vedalaşın.

11. Koyu diz kapakları ve dirseklerle vedalaşın.

Çoğu insan koyu diz kapakları ve dirseklerin sebebinin kir olduğuna inanır. Oysa bu sorunun sebebi tamamen nemsizlik. Limonla övme yöntemini bilmeyen yoktur, biz başka bir şey önereceğiz. Duştan çıkınca henüz nemli cildinize bebek yağı, hindistan cevizi yağı ya da tatlı badem yağı uygulayın. Neme doyan cildinizin yavaş yavaş açılmaya başladığını göreceksiniz.

12. Koltuk altlarınızı bebeksi bir görünüme kavuşturun.

12. Koltuk altlarınızı bebeksi bir görünüme kavuşturun.

Koltuk altı derisinin kararması, diz ve dirseklerden farklı olarak kıl köklerine işaret eder. Tıpkı bacaklarda olduğu gibi koltuk altlarınızı da kökten bir yöntemle almalısınız. Sürekli kullanılan deodorantlar ve hiç nemlendirilmemesi koltuk altının tavuk derisi gibi bir görünüme bürünmesine sebep olabilir. Evde olduğunuz zamanlar koltuk altlarınızı yıkayıp nemlendirici sürerek bu görüntüye engel olabilirsiniz. Bölgedeki derinin rengini açmak içinse elma sirkesi ve karbonatı karıştırarak hazırlayacağınız köpüğü kullanabilirsiniz.

13. Bronzlaşmadan duramıyorsanız, güneşsiz bronzlaştırıcıları tercih edin.

13. Bronzlaşmadan duramıyorsanız, güneşsiz bronzlaştırıcıları tercih edin.

Cildinizi mahvetmek ve cilt kanserine davetiye çıkarmak istemezsiniz. Yaza peynir gibi girmek istemiyorsanız; krem, köpük ve sprey çeşitlerinde pek çok bronzlaştırıcı ürün var.

14. Saçlarınızı korumaya alın.

14. Saçlarınızı korumaya alın.

Saçları ısıdan koruyan durulanmayan serumlar sadece fön ve maşa öncesi değil, güneş öncesi de sürülmeli. Hindistan cevizi ve badem yağı gibi yoğun yağlarla yapacağınız bakımlar, kuruyan saçlarınızı rahatlatacaktır. Yaz başında kuaförünüzü ziyaret ederek kırıklarınızı aldırır, boyalı saçlara sahipseniz rengini canlandırırsanız; bu sizi yaz boyunca idare edecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
30
8
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Not Princess

Okuyorum ve yapacağım diyorum ama sonra çok üşenip yapmıyorum

ynsemrebagiban

sağol hepsini yapıcam

Çükübik

Salatalık peeling'i Yarım çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı hamamelis (aktarlarda var) ve bir yumurta akını karıştırın. Bir salatalığın kabuklarını so... Devamını Gör