Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Yavuz Bingöl Sokağı'nın İsmi Değişiyor

İzmir'de Yavuz Bingöl Sokağı'nın İsmi Değişiyor

ATKN
04.12.2014 - 13:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayyip Erdoğan’ın Gülsüm Elvan’ı yuhalatmasını ‘insani’ olarak niteleyen Yavuz Bingöl’e tepkiler sürüyor. İzmir Narlıdere’deki Yavuz Bingöl sokağı tabelasının üzerine Berkin Elvan Sokağı adı yapıştırıldı. Belediye de sokak için isim değişikliğini görüşüyor.

Yavuz Bingöl’ün, “Mesela Tayyip Bey’in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan’ın annesi yuhalattığı zaman… İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak” şeklindeki sözleri büyük tepki çekti. Özellikle sosyal medyada konuyla ilgili binlerce yorum paylaşıldı, mesaj atıldı.

Yavuz Bingöl’e bir tepki de İzmir’den geldi. Narlıdere’de bulunan Yavuz Bingöl Sokağı isminin değiştirilmesi için harekete geçildi. Narlıdere Belediyesi’nden alınan bilgiye göre sokağa Yavuz Bingöl ismi 2001 yılında verildi.

Ancak Yavuz Bingöl’in Tayyip Erdoğan’ın verdiği iftara katıldığı gerekçesiyle, kendilerine ‘sivil inisiyatif’ isminim veren bir grup, sokaktan Yavuz Bingöl tabelasını kaldırmıştı. Bingöl’ün tepki çeken son sözlerinin ardından, vatandaşlar sokak tabelasına Berkin Elvan ismini yapıştırırken, Narlıdere Belediye Meclisi de olağanüstü toplanıp sokağın ismi konusunda kararın verip bir bildiri yayınlayacağını açıkladı.

Zete

Kaynak: http://zete.com/yavuz-bingol-sokagini...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0