Görüş Bildir
Haberler
Yaşlı Hastaya Eziyet Soruşturmasında Dört Tutuklama

Yaşlı Hastaya Eziyet Soruşturmasında Dört Tutuklama

Emre Ordu
06.10.2022 - 23:05 Son Güncelleme: 09.10.2022 - 14:03

Ataşehir'deki özel bir hastanede yatağa bağımlı yaşlı bir hastaya eziyet edilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada paylaşılmış, büyük tepki çekmişti

Sosyal medyada paylaşılmış, büyük tepki çekmişti

Ataşehir İçerenköy'de özel bir hastanede, sağlık çalışanlarının hasta kadının suratına para atarak hakaret ettiği anlara ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından hastanenin faaliyetleri durdurulurken, olaya karıştığı tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Görüntülerle hastane yönetimine şantaj yapmış

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Aralık ayında Ali E., hasta kadının yüzüne para atarken arkadaşı İ.E.A.'yı cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bu anları gören temizlik görevlisi Murat Y., İ.E.A.'nın haberi olmadan görüntüleri kendi cep telefonuna attı. Murat Y. gizlice aldığı görüntüleri daha sonra hastanenin kurumsal mail hesabına gönderdi ve üzerine de 'Bu görüntüler sizin için iyi olmaz. Ya bana para verirsiniz ya da görüntüleri yayınlar itibarınızı zedelerim' yazdı. 

Hastane yönetimi bu mailin ardından 26 Şubat'ta savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi, suç duyurusunun ardından olaya karıştığı tespit edilen 8 kişiyi işten çıkardı.

Görüntüleri eğlenmek için çekmişler

Görüntüleri eğlenmek için çekmişler

Olayla ilgili soruşturma devam ederken görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında olayla ilgili 7'si İstanbul, biri Samsun ve diğeri de Bursa'da olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü. Şüphelilerin tamamının polise verdiği ifadede, 'Görüntüleri eğlence amacıyla çektik. Kötü bir amacımız yoktu' dediği öğrenildi.

4 kişiye tutuklama kararı

4 kişiye tutuklama kararı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden yaşlı hastanın üzerine para koyan Ali E'nin de aralarında bulunduğu 4'ü, 'beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye eziyet' suçundan tutuklanma talebiyle, 3'ü ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması istemiyle hakimliğe gönderildi. 2 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Ali E'nin de aralarında yer aldığı 4 şüphelinin tutuklanmasına, diğer 3 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada, hastanede görüntüsü çekilen yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlu olduğu öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
17
8
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
FREZYA

Videoyu izledim hem üzüldüm hem utandım.. Neden böyle kötü bu insanlar anlamıyorum. Hiç mi yaşlanmış yakınları sevdikleri yok bunların, ya da düşünmezler mi ... Devamını Gör

Erol Kayar

Etraftaki kızların gazına gelip sakın ha g.tü başı dağıtmayın, sonu hüsranla bitiyor

hedefsizkitle

Temizlik görevlisine bak sennn pislik herif!!! Keşke o yerleri yalatsalardı sana!!! Acımayacaksın böylelerine yazık yer silio filan diye…