Görüş Bildir
Haberler
Yaşasalardı İnsanlığın Sonunu Getirebilecek 15 Tehlikeli Canlı

Yaşasalardı İnsanlığın Sonunu Getirebilecek 15 Tehlikeli Canlı

Gizem Beşe
15.10.2021 - 07:00

Bizlerden çok önce var olan bu canlılar yaşadıkları zaman dünyayı yıkıp kavuruyordu.

'İyi ki nesilleri tükenmiş' diyeceğimiz bu canlılar yaşasalardı neslimizi  tehlikeye sokacakları kesin gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. T-Rex

1. T-Rex

T-Rexler, 160 milyon yıl dünyada yaşadılar ve meteor düşmesi sonucu nesilleri tükendi. Genellikle T-Rexler etoburlardı ve yüzlerce insanı kolaylıkla mideye indirecek iştaha sahiptiler.

2. Argentavis Magnificens

2. Argentavis Magnificens

Argentavis Magnificens, dünyada yaşamış en büyük kuş türüdür. Bu kuş F-104 Starfighter uçağının büyüklüğüne sahipti. Büyük akbaba olarak görünen Argentavis Magnificens sadece ölü canlıları yemiyordu. Develeri, keçileri vb. hayvanları da yiyebiliyordu. Bu kuş yaşasaydı hayvancılık büyük tehlike altına girebilirdi.

3. Mosasaurus

3. Mosasaurus

Bu canlı yaklaşık 66 milyon yıl önce dünyada yaşamıştır. 17.6 metre uzunluğunda olan Mosasaurus avını parçalamak için düzinelerce dişe sahipti. Bu canlı en uzaktaki kokuyu dahi alabiliyor, çok net şekilde etrafını görebiliyordu.

4. Smilodon

4. Smilodon

Kılıç dişli kaplan olarak da bilinen Smilodon tatlı bir kedi türü olarak gözükmüyor değil mi? Smilodon'un 20 cm dişleri vardı. Smilodon'lar 1 erkek, 10 dişilik gruplar halinde gezerlerdi ve dişleriyle canlıları rahatlıkla öldürebilirlerdi.

5. Megalodon

5. Megalodon

Megalodon soyu tükenmiş köpekbalığı türüdür. Uzunluğu yaklaşık 20 metre olan bu köpekbalıkları denizde yüzen herhangi bir canlıyı rahatlıkla midesine indirebilir. Megalodon'ların soyu iklim değişikliği sonucunda avlanamamasından dolayı tükenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Titanoboa

6. Titanoboa

Bu yılan 12,8 metreye kadar büyüyebiliyordu. Evet, yanlış duymadınız en uzun yaşayan ve en büyük yılan türü olan Titanoboa, atlarımızı bile yiyebilecek açlığa sahipti. Ama sadece atlarımızla yetinmeyecek olan bu yılan, yaşasaydı neslimi rahatlıkla bitirebilirdi.

7. Kronosaurus

7. Kronosaurus

Jaws filmini izleyenler buraya! Kronosaurus, adını çocuklarını yiyen Yunan Titan Kronos'dan alır. Bu canlı yaklaşık 7 metre boyutunda ve 20 ton ağırlığa sahipti. Bu canlı çok hızlı avlanır ve avlarını ezerek ve sallayarak öldürürdü. Bu canlı günümüzde yaşasaydı denize girmemiz imkansız olurdu.

8. Arthropleura

8. Arthropleura

Arthropleura yaklaşık 2.3 metre uzunluğundaydı. Sivri dişleri ve dış katmanında zırha benzeyen kalın derisi vardı. Bu canlılar siyanür salgılayabilir ya da avlarını ısırarak öldürebilirdi.

9. Jaekelopterus

9. Jaekelopterus

Jaekelopterus, yaşamış en büyük eklem bacaklıdır. Bu canlıların Almanya'da yaşandığı biliniyor. Kuyruğunun bile boyutu 2.5 metre olan bu canlılar, su altı hayatını tehlikeye sokardı.

10. Dunkleosteus

10. Dunkleosteus

Dunkleosteus'un boyu yaklaşık 10 metre, ağırlığı ise 4 tona kadar ulaşabiliyordu. Bu balığın dış kısmı zırha benzer, dişleri ise ölümcül zarar verebilecek keskinliğe sahiptir. Bu canlı yaşasaydı muhtemelen sudan bile uzak durmamız gerekirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Helikoprion

11. Helikoprion

Helikoprion, dinozorlardan daha önce yaşamış ve yok olmuştur. Bu canlılar çok keskin dişlere sahiptir. Helikoprion bir balık sürüsüne girdiğinde testere gibi tüm canlıları yok edebiliyordu.

12. Pteranodon

12. Pteranodon

Pteranodon, Kuzey Amerika bölgesinde yaşamıştır. Kanadını açtığı zaman 9 metreye kadar ulaşabilen bu hayvanlar hem gökyüzünden hem de yeryüzünden avlanabiliyordu.

13. Gigantopithecus

13. Gigantopithecus

Koca ayak olarak da bilinen Gigantopithecus, bilim insanları tarafından en çok araştırılan türlerden biridir. Yaklaşık 4 metre olan Gigantopithecus, yarım tona yakın ağırlığa sahipti. Gigantopithecus'un soyu açlık nedeniyle tükenmiştir. Bu hayvanlar yaşasaydı bizlerin ve dünyada bulunan hayvanların sonunu getirebilirdi.

14. Sarcosuchus

14. Sarcosuchus

Sarcosuchus, yaşamış en büyük timsah cinsi olarak bilinir. Ortalama ağırlığı 8 ton olan bu canlının 30 adet dişi vardır. Avını kolaylıkla yok edebilecek bu hayvanın soyu 110 milyon yıl önce tükenmiştir.

15. Neandertal

15. Neandertal

Neandertallar, günümüzden 250 bin yıl önce yaşamış insan türüdür. Mağara insanı olarak bilinen bu türler oldukça tehlikelilerdi. Bu tür yaşıyor olsaydı bizleri avlayabilirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
127
103
60
51
46
39
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?