Görüş Bildir
Haberler
Hassasiyeti Olanlar Okumasın! Yaşadıkları Feci Ötesi Sakatlıklarla Spor Tarihine Geçen 12 İsim

Hassasiyeti Olanlar Okumasın! Yaşadıkları Feci Ötesi Sakatlıklarla Spor Tarihine Geçen 12 İsim

Arslan Ural Karabağlı
04.05.2015 - 11:54 Son Güncelleme: 03.02.2022 - 14:35

Sporcular için sakatlık alışılmış bir durum fakat öyle sakatlıklar var ki hem sporcu için hem izleyenler için travma yaratabiliyor. O yüzden baştan uyaralım. Galeride bulunan görseller 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

1. Terry Butcher

1. Terry Butcher

1990, Dünya Kupası elemelerinde İsveç ile maça çıkan İngiltere'nin efsanevi oyuncusu Terry Butcher'ın alnı, aldığı sert bir darbe sonucu feci şekilde yarılmıştı. Doktorların hakkında oynayamaz demesine aldırmayan Butcher, mücadeleye sonuna kadar devam ederek, ingiliz taraftarların gözünde kahraman mertebesine ulaşmıştı.

2. Hasim Rahman

2. Hasim Rahman

Boks severlerin uzun süre beklediği Lennox Lewis maçını kaybeden Hasim Rahman; sıkı bir geri dönüş yapmak için çıktığı Evander Holyfield maçında, yaşlı kurdun efsanevi sertliğinden nasibini almıştı. Maç boyunca rakibinin kafa darbelerine maruz kalan Rahman'ın, alnında bir tepe gibi yükselen benzersiz hematoma oluşumu ise; unutulmayacak cinstendi..

3. Jose Tomas

3. Jose Tomas

Boğaların başına gelenleri düşününce, insan içinden ister istemez 'ohh olsun' diyor. Yine de matadorun ölmemiş olması sevindirici.

4. Djibril Cisse

4. Djibril Cisse

Bir ara adı üç büyüklerle de sık sık anılan, Fransız golcü Djibril Cisse'nin, 'Dünya Kupası' öncesi Çin ile oynanan maçta aldığı bir darbe sonucunda korkunç bir şekilde kırılan tibia kemiğini, kim unutabilir ki..

5. Kevin Ware

5. Kevin Ware

Amerikan Kolej Basketbol Ligi'nde boy gösteren Louisville takımı oyuncularından Kevin Ware'in, Duke Üniversite'si ile oynana maçta yaşadığı sakatlanma anı hala birçok sporseverin hafızalarındadır. Ancak hadiseyi daha da unutulmaz kılan şey ise; çektiği acıya aldırmaksızın Ware'in takım arkadaşlarına defalarca 'bu maçı kazanın' diye bağırması olmuştur. Ware'in hastaneye kaldırıldığı maçı, Lousville 83-63 kazanmayı başarır.

6. Jeremy Lane

6. Jeremy Lane

Seattle Seahawks ile New England Patriots arasında oynanan Super Bowl maçının, en unutulmaz anlarından birisi de, hiç kuşkusuz Jeremy Lane'in yaşadığı trajediydi.

7. Clint Malarchuk

7. Clint Malarchuk

Amerikan Profesyonel Hokey Ligi takımlarından Buffalo Sabres'ın oyuncusu  Clint Malarchuk, antrenör Jim Pizzutelli'nin yerinde ve hızlı müdahalesi olmasıydı, bugün hayatta olmayabilirdi.

8. Eduardo Da Silva

8. Eduardo Da Silva

Eski Arsenal oyuncusu Da Silva'nın Birmingham City ile oynanan maçta yaşadığı sakatlık anı, televizyon başındaki çoğu insanın aklını başından almıştı. Fibula kemiği kırılan ve bileği yerinden çıkan Da Silva, bu sakatlık sonrasında Hırvatistan'ın 2014 kadrosundan da çıkarılmıştı.

9. Benny Paret

9. Benny Paret

Yarı ortasıklet şampiyonu Benny Paret'in, rakibi Emile Griffith'a maç öncesinde ettiği hakaretler, belki de bu trajedinin ana unsuruydu. Çünkü müsabaka esnasında Emile Griffith, Paret'e ölümüne saldırmıştı. Aldığı darbeler sonucunda komaya giren Paret ise, 9 gün sonra hastanede yaşamını yitirmişti.

10. Paul George

11. Evander Holyfield

11. Evander Holyfield

Mike Tyson'un Holyfield'e yaptığını unutmak ne mümkün...

12. Paulo Diogo

12. Paulo Diogo

İsviçreli futbolcu Paulo Diogo'nun yaşadığı şeye olsa olsa ihmal denir. Gol sonrası sevincini tribünlerle paylaşmak istemesi ve evlilik yüzüğünü maç öncesinde çıkartmamış olması onun en büyük hatasıydı. Olayın nasıl geliştiğini merak edenler buraya bakabilirler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
27
13
8
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kevin Ware'nin yaşadığı durum Spor tarihinin en kotu sakatlıklarından biridir belki de. O düşüşü izledikten sonra uzun bir süre yürümeye bile korktum. Neyse ... Devamını Gör

Mert Demir

uche nin de ayağı kırılmıştı bı maçta o gün şok olmustum 😮

Ercan

Dribjil Cisse'nin ayağı tam 3 kere kırıldı...