Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay '8 Yaşındaki Kızını Sevgilisiyle İlişkiye Zorlayan' Anneye Verilen Cezayı Bozdu

Yargıtay '8 Yaşındaki Kızını Sevgilisiyle İlişkiye Zorlayan' Anneye Verilen Cezayı Bozdu

Onedio Medya
04.04.2016 - 11:35 Son Güncelleme: 04.04.2016 - 15:47

Yargıtay, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda tartışma yaratacak bir karara imza attı. Düzce’de 8 yaşındaki kızını birlikte yaşadığı kişi ile ilişkiye girmeye zorlayan, bu amaçla kızını döven ve cinsel içerikli film izleten anneye 'cinsel istismar suçuna teşebbüs' suçundan verilen 9 yıl 4 aylık hapis cezası bozuldu. Kararda, sanıkların eylemlerinin 'hazırlık aşamasında kaldığı ve teşebbüs aşamasına ulaşılmadığı' vurgulandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da dairenin bu kararını onadı. Bu karar sonrası yeniden yapılacak yargılamada her iki sanık beraat edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Yargıtay, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda tartışma yaratacak bir karara imza attı. 

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Düzce’de 8 yaşındaki kızını birlikte yaşadığı A.G. ile ilişkiye girmeye zorlayan, bu amaçla kızını döven ve cinsel içerikli film izleten anne F.Ü.’ye “cinsel istismar suçuna teşebbüs” suçundan verilen 9 yıl 4 aylık hapis cezasını bozdu. Kararda, sanıkların eylemlerinin “hazırlık aşamasında kaldığı ve teşebbüs aşamasına ulaşılmadığı” vurgulandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da dairenin bu kararını onadı. Bu karar sonrası yeniden yapılacak yargılamada her iki sanık beraat edecek.

Dava dosyasına göre olay 2011 yılında Düzce’de yaşandı. 

Evli ve üç çocuk annesi F.Ü.’nün aynı işyerinde çalıştığı A.G. ile ilişkisi başladı. A.G. bir süre sonra F.Ü.’ye 8 yaşındaki kızı ile ilişkiye girmek istediğini söyledi. 

Dava dosyasına yansıyan bilgilere göre F.Ü., öz kızını sevgilisi ile ilişkiye girmesi için ikna etmeye çalıştı, küçük kıza porno içerikli görüntüler izletti ve oyunmuş gibi olayı anlattı. 

Yine dava dosyasına yansıyan bilgilere göre F.Ü: ikna olmayan kızını uzun darp etti. Gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri ikilinin telefon trafiğini takibe alınca olay ortaya çıktı.

Mahkeme 9 yıl hapis verdi

Mahkeme 9 yıl hapis verdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İkili arasındaki görüşme trafiğini takip eden Jandarma operasyon düğmesine basarak, F.Ü. ve sevgilisi A.G.'’yi gözaltına aldı. 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tutuklanan iki isim hakkında “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan dava açıldı. 

Düzce Valiliği de F.Ü.'’nün 3 çocuğunu koruma altına aldı. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan F.Ü., “Onu oyalamak için böyle görüşmeler yaptım. Hiçbir zaman kızımı yanına göndermeyecektim. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” dedi. 

Mahkeme her iki sanığı da “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan mahkum etti. Mahkeme iki sanığa 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Bu karar sanıklar tarafından temyiz edildi.

'Teşebbüs aşamasına ulaşılmadı...'

'Teşebbüs aşamasına ulaşılmadı...'

İtirazı görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, sanıkların beraat etmesi gerektiğini bildirdi. İkili arasında küçük çocuğu cinsel ilişkiye ikna etmek için telefon görüşmelerinin yapıldığının tespit edildiği belirtilen kararda, dinleme kayıtları dışında sanıkların mağdureye yönelik cinsel olarak değerlendirilebilecek bir eylemde bulunmadıkları öne sürüldü. 

Kararda, “Cezalandırılmalarına yeter, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, sanıkların eylemlerinin çocuğun cinsel istismarı suçunun hazırlık hareketleri niteliğinde bulunduğu, teşebbüs aşamasına ulaşamadıkları anlaşılmakla her iki sanığın da beraatlarına karar verilmeliydi” denildi.

Ceza Genel Kurulu da onaydı

Yerel Mahkeme, bozma kararına direndi. Bu gelişme üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Genel Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. Böylece 14. Ceza Dairesi’'nin bozma kararı kesinleşmiş oldu. Bu karar sonrası yenilenecek yargılamada her iki sanık da beraat edecek.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

İmamından yargıcına, hocasından kocasına herkes ahlaksız amk memleketinde, ne seni doğurtan ebeye güvenin kaldı ne de götüne pamuğu sokan imama !!! Adalet ne... Devamını Gör

isyankar koyun

Bu ülkeden öyle midem bulanıyor ki artık. Biri orospu diğeri pedofili iki kişiyi salmışlar sokağa, ne diyeyim. Bu hukuk sistemini, böyle iğrenç bir şekilde u... Devamını Gör

Rim

Lütfen orospulara hakaret etme

RespectMyAuthoritah

Kadını mahkemeye kadar yorduğunuz için bi de tazminat verseydiniz..