Görüş Bildir
Haberler
Yarbay Ali Tatar'ın İntiharına Yol Açmakla Suçlanan Savcı Tutuklandı

Yarbay Ali Tatar'ın İntiharına Yol Açmakla Suçlanan Savcı Tutuklandı

Batuhan
03.08.2016 - 13:47 Son Güncelleme: 05.08.2016 - 23:22

Amirallere Suikast soruşturmasını yürütürken Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan Süleyman Pehlivan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. 

Her yerde aranan Pehlivan 18 günlük kaçış sonrası 3 Ağustos'ta İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giderek teslim olmuştu.

Tutuklandı, 'üzgünüm' dedi

Ankara'ya getirilen Pehlivan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Pehlivan'ın savcılık ifadesinde, 'Önümdeki bilgi ve belgelere, hukuki değerlendirmeme göre karar vermiştim. İntihar haberini duyduğumda üzüldüm, çok üzgünüm.' dedi.

"Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan"

"Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan"

Ali Tatar'ın cenazesinde gözyaşları içerisinde haykıran eşi Nilüfer Tatar, “Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan' diye seslenmiş, Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da kaçak savcıya, “Teslim ol. Adil yargı karşısında hesap vermeni istiyoruz. Sana haksızlık yapılırsa karşısına dikiliriz” demişti.

Ödül gibi atama

Ödül gibi atama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pehlivan, İstanbul'da özel yetkili savcı olarak görev yaptığı 2009 yılında 'Amirallere Suikast' soruşturmasını yürüttüğü sırada, Yarbay Ali Tatar hakkında inceleme başlatmıştı. 

Yarbay Ali Tatar, kendisinin de suçlandığı 15 Temmuz 2009 tarihli 'Amirallere suikast' iddiası içeren ihbar mailiyle başlatılan soruşturma sürecinde, 7 Aralık'ta 2009'da tutuklanmış 9 gün sonra avukatlarının itirazıyla serbest bırakılmıştı.

O dönem özel yetkili savcı konumundaki  Süleyman Pehlivan'ın talebi üzerine Tatar hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmıştı.

Tatar, Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Astsubay Hazırlama Okulu tesislerindeki lojmanında kararın tebliğ edilmesinin ardından 20 Aralık 2009'da, silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etmişti.

Yargıtay üyeliğine seçilmişti

Savcı Süleyman Pehlivan ise 2011'de adeta ödüllendirilerek Yargıtay üyeliğine seçilmişti. 

Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan 140 Yargıtay üyesinden biriydi.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
56
18
5
3
0
0