Görüş Bildir
Haberler
Yaptığın Tercihlere Göre Başlaman Gereken Efsane Belgeseli Söylüyoruz!

etiket Yaptığın Tercihlere Göre Başlaman Gereken Efsane Belgeseli Söylüyoruz!

Nsycl
30.04.2017 - 21:49

Hiç dizi izlemeyen, hep belgesel izleyen ekibe büyük hizmet!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle ne tarz bir şey izlemek istiyorsun? (Bu soruya göre cevap vermeyeceğiz, seçenekleri biraz kırpalım istiyoruz.)

2. Aralarından birini seçecek olsan, hangisi olurdu?

3. Sence hangisi daha ilgi çekici?

4. Bir kitap seçmeye ne dersin?

5. Peki izlediğin bir filmi hangisi daha da vazgeçilmez bir hale getirir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Belgeselini izlerken yanına ne alırsın?

7. Son sorumuzda seni en çok şaşırtan bilgiyi seçmeni istiyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Planet Earth" çıktı!

"Planet Earth" çıktı!

Yüz yıl önce dünya üzerinde sadece bir buçuk milyar insan vardı. Bugünse insan nüfusu altı milyarın üzerinde. Buna rağmen insan elinin neredeyse hiç değmediği yerler hâlâ var. Bu belgesel dizisi sizleri vahşi doğanın son kalelerine götürerek gezegenimizi ve vahşi yaşamı hiç görmediğiniz bir gözle gösteriyor.

"Cosmos a Space-Time Odyssey" çıktı!

"Cosmos a Space-Time Odyssey" çıktı!

Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini ortaya çıkartmak ve Kozmik Takvim ve Hayal Gücü Gemisi de dahil olmak üzere orijinal serilerin bilinen yönlerini tekrar keşfetmek için bilimsel hikaye anlatımının yeni yollarını buluyor. Neil deGrasse Tyson'ın anlatımıyla daha da izlenesi oluyor. Hala izlemediysen, hiç durma! Hemen ilk bölümden başla!

"Food,inc." çıktı!

"Food,inc." çıktı!

Gıda Ltd. Amerikalıların marketlerden aldıkları yiyeceklerin aslında nereden geldiğini ve bunun gelecek nesillerin sağlığı için ne anlama geleceğini anlatıyor. Aynı zamanda, bir takım şirketlerle devlet kurumları arasındaki dostane ilişkiyi anlatıyor; tüketici sağlığına, tarıma, çiftçilere, hayvan haklarına ve çevreye düşman bir dostluğu. Herkesin izleyebileceği bir yapım değil. Bakalım sen izleyecek misin?

"Capitalism a Love Story" çıktı!

"Capitalism a Love Story" çıktı!

Michael Moore'un 2010 yılında gösterime giren belgeseli. Meraklı sorulara ise şöyle cevap veriyor: Aşk, şehvet, tutku içeren bir hikaye. Her gün 14 bin kişinin işsiz kaldığı bir yasak aşk. Yani kapitalizm...Konusu ise kısaca 2008'de patlak veren ekonomik krizin nereden geldiğini ve nasıl bu derece problemler yarattığını anlaşılır bir dilde anlatıyor. Denemeye değer ha?

"Zeitgeist" çıktı!

"Zeitgeist" çıktı!

İnsanların büyük şirketler, kurumlar ve hükümetler tarafından nasıl kontrol altına alındığını, manipule edildiğini anlatan Zeitgeist: The Movie isimli belgesel, 3 bölümden oluşuyor.İlk bölüm “The Greatest Story Ever Told”da, eski Pagan inanışlarından günümüze kadar din olgusunu ve insanlar üzerindeki etkisi ele alınıyor. 2. Bölüm olan “All the World's a Stage”, bazı kanıtlar eşliğinde 11 Eylül saldırılarının Irak ve Afganistan’daki saldırıları meşrulaştırmak için Amerikan hükümeti tarafından yapıldığını iddia eden teoriler üzerine gidiyor. Son bölüm “Don't Mind the Men Behind the Curtain” ise belirli bankaların giderek zenginleştiğini ve dünya ekonomisinin önemli bir kısmını tekeline almasını anlatıyor.

"The Hunting Ground" çıktı!

"The Hunting Ground" çıktı!

Belgeselin konusu kısaca üniversite kampüslerinde yaşanan taciz, tecavüz vakalarına ışık tutmaya yoğunlaşıyor. Cinsel taciz oyunları bir taraftan bir de okul yetkililerinin örtbas etmesi gibi durumları da ele alıyor. İzlemeye ve araştırmaya değer konular. Ne dersin?

"The Propaganda Game" çıktı!

"The Propaganda Game" çıktı!

Alvaro Longoria tarafından çekilen ve anlatılan yapım Kuzey Kore'deki halkının yaşadıklarına, Kuzey Kore'deki hayata ışık tutmaya çalışıyor. Bu kadar az kaynak olan bir konuda bir şeyler merak ediyorsan kesinlikle izlemeye değer.

"Twinsters" çıktı!

"Twinsters" çıktı!

Yönetmenliğini Ryan Miyamoto, ve Samantha Futerman ikilisinin yaptığı 2015 yılı yapımı belgesel. Konusundan bahsedecek olursak, Anais Bordier ve Samantha Futerman adlı ikiz kız kardeşlerin, doğumlarından 27 küsür yıl sonra birbirlerini bulmalarını ve yaşananlar üzerine. Kesinlikle izlemeye değecek, keyifli bir yapım.

"Just Eat It" çıktı

"Just Eat It" çıktı

Yönetmenliğini Grant Baldwin'in yaptığı yiyecek israfı üzerine çekilen bir belgesel. Hepimiz yemek yemeyi bu kadar severken, yemek bloglarından, tv şovlarına kadar bu kadar ilgili insan varken yiyeceklerin nasıl %50'si çöpe gidiyor? Nasıl çözülebilir? İşte tam bunun üzerine bir belgesel.

"Virunga" çıktı!

"Virunga" çıktı!

Bol ödüllü, Oscar adayı bu belgesel bütün övgüleri kesinlikle hak eden türden. Belgesel kısaca Kongo'daki Virunga milli parkı’nın hikayesini anlatıyor. Dünya'daki biyoçeşitliliğin en yüksek olduğu noktalardan biri olan bu park, sahip olduğu büyük yeraltı kaynaklarından dolayı da bir çok grup tarafından da istenen bir bölge. Böyle değerli bir alanı korumak için nöbet tutan insanları anlatıyor. Kesinlikle izlemeye değer bir yapım.

"Amy" çıktı!

"Amy" çıktı!

Belgesel, 2011 yılında hayatını kaybeden şarkıcı Amy Winehouse'un hayatını, kariyerini ve hastalığıyla mücadelesini konu alıyor. Eğer müzik belgesellerine yakınsan, hele ki Amy Winehouse'u seviyorsan kesinlike kaçırmaman gereken bir yapım.

Blackfish çıktı!

Blackfish çıktı!

Su parklarında esaret altında tutulan binlerce hayvandan biri olan Tilikum adlı katil balinanın bu dönemde üç insanı öldürmesi ile ilgili, duruma ışık tutma amacında olan ve Sundance'te özel seçki olarak yer alacak belgesel. Kesinlikle şaşırtan bir yapım.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
73
54
25
21
18
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
YB Yavuz

Cosmos herkesin izlemesi gereken bir belgesel.

Celia

"Cosmos a Space-Time Odyssey" çıktı! İzledim zaten en iyisi yeniden çözeyim.