Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Kitaplarda Gördüğümüz İsimlerin Gerçek Hayatta Nasıl Göründüklerini Merak Etmiş miydiniz?

etiket Yalnızca Kitaplarda Gördüğümüz İsimlerin Gerçek Hayatta Nasıl Göründüklerini Merak Etmiş miydiniz?

Penny
16.11.2019 - 07:00 Son Güncelleme: 12.01.2022 - 14:01

1877'de, Alman antropolog Hermann Schaaffhausen, bir kafatası kullanarak Paleolitik çağdan kalma bir insanın görünüşünü yeniden inşa etmeye çalışan ilk kişiydi. Bugün bu yöntemle tarihi figürlerin gerçek görünüşleri de oluşturulmaya çalışılıyor.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kraliçe I. Elizabeth

1. Kraliçe I. Elizabeth

2018'de İngiliz sanatçı Mat Collishaw, The The Youth of Mask of Youth adlı robot projesini tanıttı ve Kraliçe Elizabeth'in yüzünü yeniden oluşturdu. 

Kraliçe tahta çıktığında, sadece 25 yaşındaydı. Kraliçe’nin saltanat sürdüğü döneme İngiliz tarihinin 'altın çağı' denir.

2. Nero

2. Nero

İspanyol sanatçı Salva Ruano, Césares de Roma adlı bir proje yarattı ve Nero, Octavian Augustus ve Caligula gibi Roma imparatorlarının yüzlerini yeniden oluşturdu. Onları mümkün olduğunca gerçekçi göstermek için, üzerlerinde onların resmi olan paraları ve diğer mevcut kaynakları inceledi.

Nero, 16 yaşındayken imparator oldu. Başlangıçta, sağduyulu ve kurnaz bir insandı, ancak daha sonra zalim tarafını ortaya çıkardı.

3. Octavian Augustus

3. Octavian Augustus

Octavian Augustus, Sezar’ın büyük yeğeni ve Roma İmparatorluğu’nun kurucusuydu. Devletin sınırlarını önemli ölçüde genişletti ve ilk imparator oldu.

4. Caligula

4. Caligula

İmparator Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, başlarda oldukça çekingen bir adam olmasına rağmen, acımasız bir yönetici idi. Sadece 4 yıl boyunca hüküm sürdü ve bir komplo sonucu öldürüldü.

5. Saint Nicholas (Noel Baba)

5. Saint Nicholas (Noel Baba)

Hristiyanlar Saint Nicholas'a 'Wonderworker' diyor. Doğu'da gezginlerin, yetimlerin ve mahkumların koruyucu azizi olarak kabul edilir. Batı'da, bütün insanların ve özellikle çocukların koruyucusudur. Aynı zamanda Noel Baba’nın prototipidir.

2014 yılında, İngiliz bilim adamları, görünüşünü yeniden yapılandırmayı başardılar. Nicholas’ın boyu 1.70'di, başı yuvarlaktı ve çenesi büyüktü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 7.500 yıl önce yaşayan Calpea

6. 7.500 yıl önce yaşayan Calpea

1996'da Cebelitarık'ta Neolitik dönemde, yani 7.500 yıl önce yaşayan bir kadının kalıntıları bulundu. Calpea ismi, kadının gömüldüğü yerdeki bir kayanın isminden dolayı seçildi. Kafatası deforme olmuştu, ancak modern teknolojiler sayesinde, bilim adamları kısa sürede restore etmeyi başardılar ve sadece 6 ay içinde Calpea'nın görünümünü yeniden yapılandırdılar. 30-40 yaşlarında ölen, koyu renk gözlü, esmer bir kadın olduğunu öğrendiler.

7. Sioan Efendisi

7. Sioan Efendisi

1987'de arkeolog Walter Alva, Peru'nun kuzeyinde “Sipan Efendisi” olarak bilinen birinin mezarını keşfetti. Yüksek rütbeli bir yönetici, 8 kişiyle birlikte orada gömülüydü. 2016 yılında, antropologlar görünüşünü yeniden yapılandırdılar ve eklem iltihabından muzdarip olduklarını ve 45-55 yaşlarında öldüklerini öğrendiler.

8. Mary Magdalene

8. Mary Magdalene

2017 yılında, bir antropolog olan Philippe Charlier ve Versay Üniversitesi'nde adli tıp uzmanı olan Philippe Froesch, Mary Magdalene’in görünümünü yeniden yapılandırdı. Görünümünü yeniden yaratmak için, kafatasının 500'den fazla fotoğrafı çekildi ve sonra bir 3D model oluşturuldu. Ancak, bilim adamlarına göre, kafatasının Mary Magdalene'ye ait olduğundan%100 emin değiller.

9. Meritamon

9. Meritamon

Meritamen, Eski Mısır hükümdarı ve II. Ramesses'in kızıydı. 19. yüzyılın başında, mezarı Karl Lepsius tarafından keşfedildi. 2016'da başı, Melbourne Üniversitesi'nden Avustralyalı bilim adamları tarafından yeniden oluşturuldu. 3D yazıcı ve bilgisayarlı tomografi kullandılar. Meritamun'un kafatasının basılması 140 saat sürdü.

10. Robert the Bruce

10. Robert the Bruce

Robert Bruce, en büyük İskoç krallarındandı ve Bruce hanedanının kurucusuydu. Birkaç yüz rekonstrüksiyonu yapıldı ve bilim adamları cüzzamdan muzdarip olduğundan şüphelendiler. Ancak veri eksikliği nedeniyle kesin bir sonuca varmadılar ve Robert’in görünümünün 2 farklı versiyonunu oluşturmaya karar verdiler. Biri hastalığa sahip olan, diğeri sağlıklı olan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. William Shakespeare

11. William Shakespeare

William Shakespeare, dünyanın en önde gelen oyun yazarlarından biri olarak kabul edilir. Ölümünden sonra yazar hakkında, aslında Shakespeare diye biri olmadığı, onun aslında daha önce öldüğü ve ölümünden sonra başka birinin onun ismiyle yazmaya devam ettiği gibi birçok iddia ortaya atıldı.

1849'da, Shakespeare’in yüzünün, alçıyla kalıbı alındı. Onun yardımıyla Dundee Üniversitesi'nden bir grup İngiliz antropolog yüzünü yeniden oluşturdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
533
150
72
39
23
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena sena

hem ürkütücü hem ilgi çekici.. insanların yüz hatları zaman geçtikçe kibarlaşmış yumuşamış sanki.

Tomris Islamova

Bu çok doğru bir gözlem çünkü eskiden yenilen gıdalar sertti bu da çene ve yüz kaslarının keskin olmasına sebep oluyordu yani bugünün insanları insanın dama... Devamını Gör

7 numara Bahçeliye 10 numarada Erdoğana bir ben mi benzettimmm. :)))))

Yetemely 1

A HABER İZLEMEYE ARA VERMELİSİN.

Trjoker

tobe yarabbim insana benzeyen bir Meritamon o kadar :D