Görüş Bildir
Haberler
Yakışıklı Bir Erkekte Olmazsa Olmaz Denilen Fiziksel Özellikler Neler?

Yakışıklı Bir Erkekte Olmazsa Olmaz Denilen Fiziksel Özellikler Neler?

Oğuzhan
24.09.2022 - 20:12

İdeal bir erkeğin nasıl görünmesi gerektiğinin tanımı ülkeden ülkeye farklılık gösteren bir yapıya sahip. Hal böyle olunca hangi fiziksel özelliklerin daha çekici bulunduğu, tıpkı kadınlarda olduğu gibi, erkeklerde de bazı güzellik trendlerinin ön plana çıkması ile sonuçlanıyor. Peki ülkelerin 'yakışıklı' bir erkekte olmazsa olmaz dedikleri standartlar neler? Gelin ülke ülke, kültürel farklılıklar sonucu şekillenen bu kriterlere birlikte göz atalım...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada

1. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada

People’s dergisine göre bir ABD'de son 3 yılın en yakışıklı isimleri çoğumuzun Ant-Man filmi ile tanıdığı Paul Rudd, Marvel'ın Black Panther'inde gördüğümüz oyuncu Michael B. Jordan ve son olarak şarkıcı John Legend.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'nın kabul gören güzellik anlayışında ise kaslı bir vücut yapısı, sert bir duruş ve altın cilt tonu öne çıkıyor. Ancak son birkaç yılda, özellikle gençler arasında, androjen yani çift cinsiyetli bir görünüm daha arzu edilir bir hale geldi.

2. Hindistan

2. Hindistan

Yapılan bir ankete göre Hindistan'ın en yakışıklı erkekleri sırasıyla; Don 2 filminin yıldızı Shah Rukh Khan, çoğu insanın hayran olduğu Aamir Khan ve Zindagi Na Milegi Dobara filmindeki oyunculuğu ile adından söz ettiren Hrithik Roshan. Her ne kadar Shah Rukh Khan ilk sırada yer alsa da; kendisi önceden 'çirkin' ve 'laubali' bulunduğu için yaftalanırmış.

Hindistan'ın güzellik standartlarının başında ise açık tenli olmak geliyor ve bu özellik, televizyonlarda da sık sık yüceltiliyor. Bunun dışında Hindistan'da kabul gören erkek güzellik anlayışının Amerika ile benzer özellikler gösterdiğini söyleyebiliriz; uzun, kaslı bir vücut tipi, temiz bir cilt ve gür saçlar.

3. Birleşik Krallık

3. Birleşik Krallık

2021 yılında yapılan bir ankete göre Birleşik Krallık'ın en yakışıklı erkeği Inception, Venom ve The Revenant gibi yapımlarda gördüğümüz oyuncu Tom hardy. Ancak 2022 yılında yapılan bir araştırma, Game of Thrones dizisinde Robb Stark karakterini canlandıran İskoçyalı Richard Madden'ın birinciliği Hardy'den alabileceğini söylüyor.

Britanya'nın kabul gören karakteristik erkek özelliklerinin başında ise atletik bir vücut, kahverengi gözler, kısa ve koyu kahverengi saçlar ve de biraz sakal geliyor. Aslına bakarsanız sakallı erkeklerin sakalsız erkeklere oranla yüzde 60 oranında daha çekici bulunduğu bilinen bir gerçek.

Bu konudaki içeriğimizi okumuş muydunuz? 👇

4. Filipinler

4. Filipinler

Filipinler'in en yakışıklı erkekleri SB19 grubunun üyelerinden Josh Cullen Santos ve Imagine You & Me filminin başrollerinden Alden Richards. Filipinlerin güzellik anlayışının ise son zamanlarda değişini belirtmeliyiz. Daha maço bir görüntüye sahip olmanın aksine erkekler, dış görünüşlerine oldukça önem vererek güzellik salonlarında yüz bakımı yaptırmayı tercih ediyorlar.

Bakımlı olmayı tercih edenler için ufak bir yardım eli 🙂

5. Güney Kore

5. Güney Kore

Batılı ülkelerdeki atletik vücutların ön planda olduğu güzellik anlayışının aksine Güney Kore'de erkekler daha zayıf ve androjen bir görünümü tercih ediyorlar. İnce yüz hatları ve açık ten de buna eşlik eden diğer özelliklerden.

Güney Kore'nin erkek ünlüleri, söz konusu tarzları olduğunda çok çekingen davranmayarak makyaj yapıp saçlarını istedikleri şekilde boyayabiliyor. Oyuncular daha genç görünmek adına saçlarını siyah renge boyatırken; genç idoller ise daha renkli tonları tercih ediyor ve Güney Kore'de bu durum, Amerika'da olduğu gibi devrimsel bir nitelik teşkil etmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Meksika

6. Meksika

Listemizin bir üst sırasında yer alan Güney Kore'nin aksine Meksika'da erkekler, kasların daha ön planda olduğu maço bir görüntüyü tercih ediyorlar. Meksika'nın en yakışıklı iki ismi ise 31 yaşındaki şarkıcı ve aktör olan Diego Boneta ve oyuncu ve model Ryan Guzman.

7. Almanya

7. Almanya

Almanya'nın en yakışıklıları futbolcu Marco Reus ve oyuncu Thore Schölermann. Yine yapılan bir araştırmaya göre; Almanya'daki kadınların, erkeklerde aradıkları iki temel özellik var. Bunlardan ilki uzun boy. İkincisi ise siyah ya da kahverengi kısa saçlar. Araştırmada fikirleri sorulan kadınların büyük bir kısmı kaslı erkekleri tercih ediyor olsa da; nispeten daha zayıf erkekleri beğenenlerin sayısı da bir hayli fazla.

8. İtalya

8. İtalya

İtalya'nın en yakışıklı erkekleri oyuncu Raoul Bova ve Walking on Sunshine ve Gabriel's Inferno'daki rolleriyle tanınan Giulio Berruti. İtalya'nın güzellik standartlarına göre ise erkeklerin kaslı olup olmamaları çok da bir anlam ifade etmiyor. Aslına bakarsanız erkekler daha çok kişisel bakımları ve vücut kıllarını şekillendirmekle ilgileniyorlar.

9. Avustralya

9. Avustralya

Avusturalya'ya geldiğimizde ideal erkek standartlarının fiziksel boyut ve kaslı bir vücut yapısına sahip olmak etrafında yoğunlaştığını görüyoruz. Avusturalyalı kadınlar, vücutlarınu ideale kıyasla daha kilolu bulurken; güzellik standartlarını önemseyen erkekler ise tam tersine, kendilerini daha zayıf buluyorlar. Avusturalya'nın ideal güzellik anlayışına uyan isimlerin başında ise Chris Hemsworth ve Liam Hemsworth geliyor.

Hemsworth kardeşler demişken 👇

10. Hollanda

10. Hollanda

Kadınlarının 170 santimetre, erkeklerinin ise ortalama 183 santimetre boya sahip olduğu Hollanda, dünyadaki en uzun boy ortalamasına sahip ülke olarak kabul ediliyor ve Hollandalı kadınlar, kendilerinden uzun erkekleri daha çekici buluyorlar.

Televizyon sunucusu Arie Boomsma ve oyuncu Michiel Huisman, bu boy standartları da göz önünde bulundurulduğunda, Hollanda'nın en yakışıklı iki erkeği olarak kendilerini belli ediyor. Ayrıca 1.98 santimetre boyu ile Boomsma'nın ve yaklaşık 185 santimetre uzunluğundaki Huisman'ın oldukca kaslı ve sakallı olduğunu da belirtelim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Konu ülkemiz olduğunda siz kimleri seçerdiniz? Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın... 👇

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
15
8
8
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın