Görüş Bildir
Haberler
Yağ Kuyruğu Tamam da Metalleri Ne Yapalım? Ekonomiyi Kökten Etkileyecek Emtia Hareketi!

Yağ Kuyruğu Tamam da Metalleri Ne Yapalım? Ekonomiyi Kökten Etkileyecek Emtia Hareketi!

Küresel emtia fiyatları artışta sınır tanımıyor! Bugün nikel fiyatları Londra Metal Borsası'nda çıldırınca resmen devre kestiler! 

Zaten gergin olan piyasa üzerinde emtia fiyatlarındaki artış daha fazla baskı oluşturuyor ve dünyada enflasyonist ortamda stagflasyon endişesini tetikliyor.

Peki bu durum sadece piyasaları mı ilgilendiriyor? Bu emtia olayı çok can yakacak gibi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca insanın yaşam maliyeti artıyor!

Milyonlarca insanın yaşam maliyeti artıyor!

Bloomberg'in haberine göre, Ukrayna’daki savaşın yol açtığı kaos, ABD’nin Rus ham petrol ithalatını yasaklamayı düşündüğü yönündeki haberler üzerine pazartesi günü yeni bir seviyeye ulaştı. Bu, Uluslararası Para Fonu’nun Moskova’ya uygulanan ihtilaf ve ilgili yaptırımlardan kaynaklanan “çok ciddi” ekonomik sonuçlar konusunda yaptığı uyarı sonrasında geldi. Petrolden buğdaya ve doğal gazdan nikele kadar olan ralli, salgından hala kırılgan durumdaki küresel ekonomik toparlanmayı tehdit ediyor, enerji tüketen ülkeler için enflasyonist bir dalgalanmayı şiddetlendiriyor ve milyonlarca insan için yaşam maliyeti krizini kötüleştiriyor.

İşte günün en dikkat çekici hareketlerinden bazıları ile şirketler ve günlük tüketiciler için ne anlama gelebileceği.

Petrol tarafında işler yolunda gitmiyor!

Petrol tarafında işler yolunda gitmiyor!

Brent ham vadelileri, traderların ABD’nin Rus enerji ithalatını kırma potansiyelini tarttığı için geri çekilmeden önce %18’e kadar tırmanarak varil başına 140 dolara ulaştı. Rusya günde yaklaşık 5 milyon varil ham petrol ihraç ediyor ve bu da küresel tüketimin yaklaşık %5’ine eşdeğer. Ayrıca günlük yaklaşık 3 milyon varil rafine ürün – dizel, akaryakıt ve nafta olarak bilinen petrokimyasal hammadde gibi önemli yakıtlar – ihraç ediyor. Goldman Sachs Group Inc. analistleri, petrol fiyatındaki 20 dolarlık şokun gayrisafi yurt içi hasılayı euro bölgesinde %0,6, hem ABD hem de Çin’de %0,3 düşüreceğini tahmin ediyor.

Nikelde fiyatlar çıldırdı, işlemler durduruldu

Nikelde fiyatlar çıldırdı, işlemler durduruldu

Nikel fiyatlarında anormal fiyatlamalar rekor getirdi. Elektrikli araçlar ve çelik sanayi için kritik önem taşıyan nikel açık pozisyonlarda yaşanan sıkışma dolayısıyla 100 bin doları aştı. Londra Metal Borsası, Pazartesi geç saatlerde aralarında nikelin de olduğu tüm ana kontratlar için işlem yapanlara teslimat yükümlülüklerini erteleme olanağı sağladı. Bu 145 yıllık borsa tarihinde alışılmamış bir hamle olarak tarihe geçti. 

Bu sabah ise Londra Metal Borsası'nda yüzde 100'ün üzerinde artan nikel fiyatları 100 bin dolar seviyesini aşınca işlemler günün geri kalanı için durduruldu. Teminatlar 7 Mart kapanış fiyatına göre hesaplanacak.

Rusya, dünyanın en büyük metal tedarikçilerinden biri ve yaptırım korkusu veya metalin gönderilememesi riski zaten sıkı piyasayı ürküttü. Küresel nikel arzının %70’inden fazlası paslanmaz çelik yapımına gidiyor. Yine de metalin elektrikli araçlar için akülerde kullanması son yıllarda talebi artırıyor.

Detayları burada👇

Doğalgazda Avrupa, Rusya'yla çekişmeli!

Doğalgazda Avrupa, Rusya'yla çekişmeli!

Avrupa kriteri olan Hollanda’nın gazı, derinleşen arz korkuları piyasayı sardıkça %79 artarak varil başına 600 dolar petrole denk gelecek kadar yükseldi. Fiyat dalgalanmaları megawatt-saat başına yaklaşık 139 euro aralığındaydı ve bu da gün içi en yüksek ve en düşük seviyeler arasındaki kayıtlardaki en geniş boşluk oldu. Daha da önemlisi, aralık sadece birkaç gün önceki gerçek fiyata eşdeğerdi. Rusya, Avrupa’nın gaz talebinin yaklaşık üçte birini tedarik ediyor ve kesinti, hatta azalma ekonomiyi tehlikeye atabilir, bir enerji krizini gelecek kışa kadar uzatabilir. Yakıt öncelikle ısıtma ve elektrik üretmek için kullanılmakta. Boru hattı sevkiyatları sabit kalırken, Gazprom PJSC pazartesi günü Ukrayna’dan geçen akışların yüksek seviyede olduğunu ve normal şekilde gittiğini yineledi. Bununla birlikte, tüccarlar olası aksaklıklar için sınırda kalırlar.

Detay isteyenler için👇

Ekmeğimizle oynuyorlar!

Ekmeğimizle oynuyorlar!

Buğday fiyatları rekorun eşiğinde. Ukrayna’da yoğunlaşan savaş, dünyanın önde gelen ekmek teknelerinden birinin malzemelerini kesiyor. Rusya ile birlikte küresel sevkiyatların %25’ini oluşturuyor. Chicago’daki ölçüt vadeli kontratları altıncı seansta da günlük limiti aşarak %7 arttı ve kile başına 12.94 dolara yükseldi. Bu, geçen hafta %41’lik büyük bir artışın üzerine geldi. Son 60 yıla yayılan verilerdeki en büyük artış ve fiyatları 2008’den bu yana en yüksek seviyeye çıkarıyor. Paris’in buğday sözleşmesi %11’e kadar yükseldikten sonra tüm zamanların en yüksek derecesini geçti.

Detayları da var👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 vakte kadar yol gözükmüyor artık!

3 vakte kadar yol gözükmüyor artık!

Benzin kayıtlardaki en yüksekle flört ederken fiyat seviyesi Amerikalı tüketiciler için daha gerçek olacak. AAA’ya göre, benzinin ortalama fiyatı şu anda galon başına 4,065 dolar seviyesinde, zirvesinden sadece 5 sent aşağıda. Nymex vadelileri pazartesi günü rekora yaklaşırken, akaryakıt üreticileri yaz sezonunun başlangıcına hazırlanırken perakende fiyatlar da çok geride kalmayacak. Bu, ABD’nin Stratejik Petrol Rezervi’nden 30 milyon varil petrol serbest bırakmasına rağmen olacak.

Benzin fiyatları için bu içeriği de inceleyebilirsiniz👇

Ekonomistlerin bu fiyatlamalar için yorumları ise biraz içinizi karartabilir ama hayatımızın her alanı emtia! Ekonomik etkilerden biri👇

Şimdi sırada daha zor günler var!

Piyasalar karışık!

Kripto maden!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kapan kısılan shortçular!

Peki hocam bunlar günlük hayatta ne işimize mi yarayacak? Pek yaramayacak😒

Doğalgaz, yağ, un derken sıra geldi tencereye 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın