Görüş Bildir
Haberler
Ya Şundadır Ya Bunda: Ahlaki Kararlarınızı Sorgulamanıza Sebep Olacak Çok Tartışmalı İkilem Anketi

Ya Şundadır Ya Bunda: Ahlaki Kararlarınızı Sorgulamanıza Sebep Olacak Çok Tartışmalı İkilem Anketi

Hayat çoğu zaman karşımıza ikilemler çıkartır. Karşımıza çıkan olaylarda bir yolu seçer, o yolun getirdiklerini yaşarız. Diğer yolsa hep orada öylece kalır. Peki sana bazı ikilemli sorular sorsak bunlara ne cevap verirsin?

Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gecenin bir vakti kimsenin geçmediği ıssız bir yolda araba kullanıyorsun. Evler ise çok uzakta, görünmüyor bile. Tam o esnada önüne çaresiz ve yardım bekleyen tavırlarıyla durmanı isteyen biri çıktı. Arabayı sağa mı çekersin yoksa yoluna mı devam edersin?

2. Diyelim ki çok mutlu bir aile hayatın var ama yıllar sonra ailenin seni evlatlık aldığını öğreniyorsun. Biyolojik ailenle tanıştığında ise onların sefalet içerisinde yaşayan ve toksik karakterli insanlar olduğunu gözlemliyorsun. İki taraf arasında seçim yapmak zorunda kalırsan hangi aileni seçersin?

3. Sosyal medyada anonim/fake bir hesap kullanıyorsun ve yüz yüze tanımadığın ama mesajlaştığın bir insan hastane işinin olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Söylediği miktar da senin için çok büyük bir meblağ değil. Ne yaparsın?

4. Annenle ya da babanla aynı adı ve soyadı kullanıyorsun. Günün birinde çok büyük bir suç işledin ve polis evin kapısına dayanıp senin adını sordu. Aynı adı taşıdığın annen/baban da o suçu işleyen benim deyip polislere teslim oldu. Gerçeği söyler misin yoksa saklar mısın?

5. En yakın arkadaşının o hiç unutamadığın eski sevgilinle çıktığını öğrendin. Ama bir süre sonra eski sevgilin sana olan duygularının bitmediğini itiraf etti. Bu itirafı en yakın arkadaşına anlatır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevgilinin/eşinin bir kuyumcudan çok değerli bir mücevher çaldığını öğrendin. Başlarda ona çok kızdın ama hırsızlık yapma nedeninin senin borçlarını ödemek için olduğunu öğrendin. Ne yaparsın?

7. Zengin baban ölüm döşeğinde ve son anda vasiyet hazırlamak istedi. Okuma yazması da yok. Tüm malını çocukları arasında eşit bölmek için sana vasiyet yazısı hazırlatıyor. Sen babanın bu durumundan faydalanıp vasiyete sadece kendi adını yazar mısın?

8. Karşı cinsten birine çok aşık oldun ve uzun bir sevgililik sürecinden sonra onunla evlendin. Çocuğunuz oldu, mutlu bir yuvanız da var. Bir gün eşinin sosyal medya hesaplarını karıştırmak aklına geldi ve eşinin kendi cinsinden biriyle ilişkisi olduğunu öğrendin? Ondan ayrılır mısın yoksa evliliğine devam mı edersin?

9. Otobüste yolculuk ediyorsun. Ayaktaki bir yolcunun başka bir yolcunun cebinden cep telefonunu çaldığını fark ettin. Telefonu çalan hırsızın tipi de hiç tekin değil, tehlikeli gözüküyor. Telefonu çalınan kişi ise ineceği durağa geldi artık. Ne yaparsın?

10. Sevgilinle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz ve ikiniz de terfi bekliyorsunuz. Sen içten içe bu terfiyi en çok senin hak ettiğini düşünüyorsun. Ama patronlar terfiyi ona verdi ve onun altında çalışmanı buyurdu. Sevgilin de son zamanlarda sana karşı emredici tavırlar sergilemeye başladı. Aranız da bu yüzden gittikçe bozuldu. En son ikinizin çalıştığı bir projede senin dikkatsizliğin yüzünden çok büyük bir hata meydana geldi. Hatayı üstlenen kovulacak. Ne yaparsın?

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
21
15
9
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert syl

bayaa orspu çocuu varmış haa memlekette.

isim soyisim

8. soru için konuşuyorum Hemcinsiyle olduğu için ayrılmam beni aldattığı için ayrılırım

Lethe lethe

son soruda, imza yetkisi üstünündür ve son kontrol ondan geçer, hata yapılmışsa sorumluluk imza sahibinindir.