Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp'tan Yeni Güncelleme: Sesli Aramalarda Değişikliğe Gidiyor...

WhatsApp'tan Yeni Güncelleme: Sesli Aramalarda Değişikliğe Gidiyor...

GNS
23.12.2021 - 22:14

Akıllı telefonların vazgeçilmez iletişim platformu WhatsApp sesli arama yüzünü güncellediğini açıkladı. Kullanıcıların veri sızdırılması sebebiyle farklı mesajlaşma platformlarına geçmesi ve farklı özellikleri deneyimlemesiyle beraber yeniliklere ihtiyaç duyan WhatsApp çoklu aramaya imkan sağlayan 'sesli arama özelliğinin' ara yüzünün değişeceğini belirtti. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

WhatsApp yılbaşında yapacağı yeniliklerden önce bir yeni güncellemesini kullanıcılara sunacağını açıkladı. Sesli arama ara yüzünü yenileyeceğini belirten WhatsApp farklı kullanım alanları sağlamaya karar verdi. İşte detaylar...

WhatsApp'da Sesli Arama Güncellemesi

WhatsApp'da Sesli Arama Güncellemesi

Shiftdelete’nin haberine göre; Bir süredir Android, iOS, Masaüstü ve Web sürümlerinde ciddi değişikliklere ve yeniliklere giden WhatsApp için şimdi de sesli aramalar için bir özellik ortaya çıktı. Facebook (Meta) tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması, sesli aramalar için kullandığı arayüzü değiştirmeye karar verdi.

WhatsApp, 2021 yılını daha önce hiç olmadığı kadar hareketli geçirdi. Ünlü mesajlaşma platformu, bazıları Facebook Messenger ve Telegram gibi diğer uygulamalardan olmak üzere birçok iyileştirme ve özellikle donatıldı. Her ne kadar uygulamanın arayüzünde radikal bir değişiklik yapılmamış olsa da son gelen bilgiler, firmanın görsel bir revizyon üzerinde de çalıştığını gösteriyor.

Beta Sürümü Güncellemesi

Beta Sürümü Güncellemesi

WhatsApp için yayınlanacak olan güncellemelerle ilgili önceden haber alan ve beta sürümlerdeki yenilikleri listeleyen WABeta Info, sesli aramalar için yeni bir arayüz üzerinde çalışıldığını doğruladı. Ekranın işlevselliği, hoparlör, kamera, mikrofon ve kapatma tuşları da dahil olmak üzere yeni arayüz eskisine çok fazla benziyor. Buna karşın yukarıdaki görselde de göreceğiniz eski arayüz, yenisine göre daha keskin ve köşeli bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Eski arayüzde mavi ve tam ekran olarak dikkat çeken arka plan, yeni arayüzde gri ve yuvarlanmış bir çerçeveyle geliyor.

İlk Olarak iOS'a Geliyor

İlk Olarak iOS'a Geliyor

Her ne kadar uygulamanın işlevselliğine bir etki edecek olmasa da yeni sesli arama arayüzü çok daha modern bir görünüşe ve son dönemlerde gittikçe daha popüler olan yuvarlanmış bir çerçeveye sahip olacak. Bununla birlikte yeni arayüz için seçilen renklerin, o sırada kimle konuştuğunuzu daha kolay ayırt etmenizi de sağlayacağı söyleniyor.

WABetaInfo cephesinden gelen bilgilere göre bu yeni özellik şu an için sadece WhatsApp Beta‘yı iOS platformunda kullananlar için sunulmuş durumda. Yeni arayüzün Android kullanıcıları için ne zaman sunulacağı ise şu an için belirsiz.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın