Görüş Bildir
Haberler
Warhol'un Lenin Tablosu 4.7 Milyon Dolara Satıldı

Warhol'un Lenin Tablosu 4.7 Milyon Dolara Satıldı

Onedio Medya
17.10.2015 - 17:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sotheby’s Müzayede Evi'nin Londra’daki müzayedesinde, ABD’li ressam Andy Warhol’un yaptığı Vladimir Lenin tablosu 4.7 milyon dolara satıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sotheby’s Müzayede Evi’nin açık arttırmasında, Andy Warhol’un Lenin tablosu 4.7 milyon dolara satıldı. Sanatçı, 1986'da bir sergi için yaptığı pop art tarzındaki tabloda, eski Sovyetler liderinin Moskova’daki Lenin Müzesi’nde sergilenen 1897 tarihli fotoğrafını baz almıştı.

Diğer eserler ucuza gitti

Öte yandan Warhol’un açık arttırmadaki diğer eserleri daha ucuza alıcı buldu. Sözgelimi, ünlü sanatçının, 35. ABD Başkanı John Kennedy’nin eşi Jacqueline Kennedy’nin ölümünden sonra yaptığı Jackie portresinin çekiç fiyatı yalnızca 1 milyon dolar oldu.

Sanatçının serigraf (ipek baskı) tekniğiyle yaptığı Marilyn Monroe tablosu da 2.3 milyon dolara satıldı.

Basquiat tablosu birinci geldi

Bu arada müzayedede Çinli modern heykel sanatçısı Ai Weiwei’in 32 ahşap tabureden oluşan Grapes (Üzümler) adlı çalışması 675 bin dolara satıldı. Müzayedenin şampiyonu ise Jean Michel Basquiat’ın 6.28 milyon dolara satılan İsimsiz (Siyahi Atlet) tablosu oldu.

Modern sanatın en önemli akımlarından Pop-Art’ın öncülerinden Andy Warhol, fotoğrafçı ve ressam kimliğiyle siyaset ve gösteri dünyasının isimlerine yönelik birçok eser verdi. Elizabeth Taylor, Jim Morrison, Mick Jagger, Elvis Presley, Richard Nixon, John Kennedy’nin pop art portreleri sanatçının eserleri arasında gösteriliyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Me Se

kapitalizm sosyalizmi bile satıyor