Görüş Bildir
Haberler
Vikingler Kimdir? Vikingler Şu An Hangi Ülkede?

Vikingler Kimdir? Vikingler Şu An Hangi Ülkede?

Elif Ateş
06.08.2021 - 11:04

Avrupa'nın korkulu rüyası olan maceraperest Vikingler, dönemin en sıra dışı topluluğudur. Bu savaşçı İskandinav halkı, Avrupa'nın birçok yerini fethederek korkunun simgesi haline gelmişlerdir. Dizilere konu alan efsanevi kralları Ragnar Lodbrok ile Avrupa tarihinde derin izler bırakmışlardır. Peki Vikingler kimdir? Günümüzde hangi ülkede yaşamaktadırlar? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viking çağı olarak bilinen 8 ile 11.yy arası efsanelerin ötesine geçmiştir. Tüccar, kaşif, savaşçı ve yağmacı olarak bilinen bu halk Avrupa'yı da aşarak Kuzey Atlantik Adaları ve Kuzey Amerika'nın kuzeydoğu kıyılarına kadar etki etmiştir. Savaşçı özelliklerini tamamlayan şey ise döneminin muhteşem gemileridir. İskandinav halkı Vikingler hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Vikingler Kimdir?

Vikingler Kimdir?

Vikingler, 9-11.yy'da yaşamış savaşçı bir halktır. Viking kelimesinin kökeni Eski Norsça dere anlamına gelen ''vik'' veya Eski İngilizce kamp anlamına gelen ''wic'' sözcüğünden türetildiği düşünülmektedir. ''Vikingr'' sözcüğü ise erken dönem İskandinav dillerinde korsan anlamına gelmektedir. Vikingler Avrupa'dan ayrı, İskandinavya'nın bazı yerlerinde kabileler halinde yaşamaktaydılar. Düzenli bir orduları yoktur. Cinsiyet fark etmeksizin hepsi askerdi. Kadınlar, orduda ve yönetimde de eşit bir şekildeydi. Vikingler hakkında en eski bilgiler Ahmed İbn Falllad'ın seyahatnamesinde geçer. Ahmed İbn Fallad eserinde Vikinglerin korkutucu bir şekilde iri yarı ve güçlü olduklarını yazmıştır.

Vikingler' in iri yarı olmaları savaşlarda avantaj sağlamıştır. Günümüz Rusya'ya da ismini vermişlerdir. İskandinavya'dan gemileri ile gelip Rusya'ya yerleşen Vikingler kürek çeken anlamına gelen ''rus'' ismini vermişlerdir. Birçok kelimenin kökeni Vikinglere dayanmaktadır. Gemileri ile ünlü Vikingler hızlı ve dayanıklı gemiler inşa etmişlerdir. Uzun gemilerin üzerine oyularak yapılan hayvan başları en dikkat çekici özelliğiydi. Bu savaşçı halk ikili ilişkilerdeki sorunları bile düello ile çözerlerdi. Kuzeyli savaşçılar pagan dinine sahipti. Thor, Odin gibi tanrılara ve büyülere inanıyorlardı. Ayrıca yıldırımların Thor'un çekicindeki kıvılcımdan geldiğini düşünüyorlardı. Dini törenlerinde gönüllü olarak insan kurban edilirdi. Gönüllü olarak seçilen insanlar öldükten sonra Odin'in yanına, Asgar'daki Valhalla'ya gideceklerine inanırlardı. Valhalla'ya gitmenin tek şartı ise kişinin kahraman ve cesur olmasıydı. Vikingler hayvan boynuzlarını içki kadehi ve gür ses çıkarmalarından dolayı haberleşmek amacıyla kullanırlardı.

Viking kralı Ragnor Ladbrok Fransa'da yaptığı fetihler ile ün salmıştır. Odin'den geldiğine inanılır. Ragnor, dönemin idam yöntemi olan yılan çukurunun içerisine atılarak öldürülmüştür. Ölürken bir matem türküsü söyleyerek ölüme gülerek gitmiştir.

Vikingler Şuan Hangi Ülkede?

Vikingler Şuan Hangi Ülkede?

Vikingler birçok yeri fethetmişlerdir. İlk Viking akını Portlan'a yapılmıştır. Halka korku veren İngiltere Krallıklarına yaptıkları akın ise oldukça ünlüdür. Vikingler ilk başlarda fethettikleri yerlere yerleşmek yerine yağmalamışlardı. Daha sonra ise İngiltere'ye yerleşmeye çalışmışlardır. Vikingler Büyük Britanya'yı fethederek İngiltere'nin en güçlü halkından olmuşlardır. 

Vikingler şuan İskandinav ülkelerinde yaşamaktadırlar. İsveç, Norveç, Danimarka, Faroe Adaları ve İzlanda'yı kapsayan Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayanların çoğu Viking kökenlidir.

Aşağıdaki İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
6
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın