Görüş Bildir
Haberler
Vezneciler'deki Saldırı Sonrası Siyasilerden İlk Tepkiler

Vezneciler'deki Saldırı Sonrası Siyasilerden İlk Tepkiler

Türkiye bu sabaha kanlı bir terör saldırısıyla uyandı. İstanbul Vezneciler'de polis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 7'si polis 4'ü sivil olmak üzre 11 kişinin hayatını kaybetmesine, 36 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerinden tepki açıklamaları geldi. Karşılıklı mesajların verildiği ve çağrıların yapıldığı açıklamaları derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vezneciler'de gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında hastanede yararlıları ziyaret ederek durumlarına ilişkin bilgi aldı.Erdoğan, ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Erdoğan, 'Milletçe başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Haseki Hastanesi'nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var, şu anda onların ameliyatı devam ediyor. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim, maşallah diğerleri şu anda kontrol altında, gayet iyi. Kendileriyle kısa bir sohbetimizde oldu. Tabiki o patlamanın şiddeti ile ufak tefek bazı zedelenmeleri oldu. Ama onlarda kısa zamanda gerek başhekimimizin, gerek ilgili doktor arkadaşlarımızın ifadesiyle onlarda taburcu edilecek. Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimiz ile alakalı da şu anda bütün adli işlemler devam ediyor. Bu adli işlemlerin akabinde de zaten ailelerine teslim edilecekler, onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız' dedi.

'İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek'

'İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, 'Ama şunu çok açık net söyleyeyim, terör örgütünün özellikle sivil, polis veya sivil asker ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlaradır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can, mal güvenliğini sağlamaktır, bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Affedilir, bağışlanır hiçbir yanı yoktur. Dolayısıyla biz bu teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. 

Tabi ki şehitlerimiz var ciğerimiz bu noktada hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Şu anda bunun öyle bitti biter durumda yok. Bunun minimize etmektir asıl olan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek köy korucularımız ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edeceğiz. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimiz tüm ailelerine baş sağlığı dilerken, ortaklaşa tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum' şeklinde konuştu.

Yıldırım: 'Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadele hedefinden asla taviz vermeyecektir'

Yıldırım: 'Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadele hedefinden asla taviz vermeyecektir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör saldırısı sonrası açıklama yapan Binali Yıldırım, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Yıldırım yaptığı açıklamada, 'Bugün sabah saatlerinde İstanbul Veznecilerde Çevik Kuvvet Polis Ekiplerimize yönelik yapılan bombalı araç saldırısı terörün aşağılık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırıda şehit olan 7 polisimize ve 4 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mübarek Ramazan’ın ilk günlerinde masum vatandaşlarımızı öldürmeyi hedefleyen terör örgütleri, insanlığa ve bütün insani değerlere düşman olduklarını bu saldırıyla bir kez daha göstermişlerdir. Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır.Milletimizin başı sağ olsun' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: 'Saldırının arkasındaki karanlık güçler, dayanışmayla yok olacaktır'

Kılıçdaroğlu: 'Saldırının arkasındaki karanlık güçler, dayanışmayla yok olacaktır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, 'Çevik Kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte toplumsal huzurumuza da yönelen bu saldırının arkasındaki karanlık güçler, mevcut iktidarın her türlü beceriksizliğine rağmen, milletimizin teröre karşı gösterdiği ortak dayanışmasıyla yok olacaktır' dedi. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul Fatih'teki Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

'İstanbul Vezneciler'de, Çevik Kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Barış ve kardeşliğin ayı olan Ramazan'ın ikinci gününde düzenlenen bu terör saldırısı, güvenli bir Türkiye uğruna üstüne düşen sorumluluğu kararlılıkla yerine getiren emniyet teşkilatımızı hedef almıştır. Güvenlik güçlerimizle birlikte toplumsal huzurumuza da yönelen bu saldırının arkasındaki karanlık güçler, mevcut iktidarın her türlü beceriksizliğine rağmen, milletimizin teröre karşı gösterdiği ortak dayanışmasıyla yok olacaktır. Bu duygularla, alçak saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.'

Demirtaş: 'Gelin dördümüz bir araya gelelim ve akan kanı durdurmak için görüşelim'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da 7 polisin şehit olduğu 4 vatandaşında hayatını kaybettiği bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından mecliste grubu bulunan parti liderlerine çağrı yaparak, 'El ele verelim, öncelikle şu akan kanı, silahları susturalım. İki ay oturalım, 3 ay oturalım, başaramazsak hep birlikte istifa edelim' dedi.

'Şiddetin hiçbir yolunu kabul etmiyoruz'

Diyarbakır'da merkez Yenişehir İlçesi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da bugün bombalı araçla polis servisine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili konuşmasına başladı. 

Demirtaş, 'Keşke coğrafyamızda yaşamımız doğal seyri içerisinde hakkettiğimiz, layık olduğumuz güvenlik huzur içerisinde devam ediyor olabilseydi. Ve her gün bizler sadece hizmet alanlarıyla ilgili açılışlara gidebilseydik. Ve sadece bunlarla ilgili konuşabilseydik. Fakat gerçek yaşam öyle değil. Önemli bir hizmet binasını açacağız. Ama biz burada bina açılışı yaparken, ülkenin bir çok yerine cenazeler gidiyor. Bugün İstanbul Vezneciler'de, şehir merkezinde İstanbul'un göbeğinde bombalar patladı. Öncelikle yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı, sabır diliyorum. Yaralı olanlar var, inşallah en kısa zamanda onlar da sağlıklarına kavuşur diye temenni ediyorum. Hiç bir şekilde hiç bir şiddet yolu, yol yöntemi HDP'nin, partimizin benimsediği, normal makul görebileceği bir yöntem olmadı. Bundan sonra da elbetteki olmayacaktır. Şiddet dışı çözüm arayışları silah, bomba, operasyon olmadan, askeri yöntemler dışındaki her türlü çözüm arayışları partimizin kabulüdür. Siyasi alandaki gerilim, rekabet partimizin kabulüdür. Ama hiç bir şekilde şiddetin hiç bir yolunu yöntemini kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli: 'Kansızların hesabı görülmelidir'

Bahçeli: 'Kansızların hesabı görülmelidir'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Vezneciler'de düzenlenen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Patlamada şehitolanlara ve hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, 'Kansızların hesabı görülmelidir' dedi.

Bahçeli şu mesajları paylaştı; 'Bu sabah, İstanbul Vezneciler’de, çevik kuvvet otobüslerinin geçişi sırasında bomba yüklü araç teröristler tarafından patlatıldı. Bu kanlı saldırı sonucunda 7’si polis 4’ü sivil vatandaşımız olmak üzere 11 şehit 3’ü ağır 36 kardeşimiz de yaralandı.Yürekler yeniden yandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, Türk polis teşkilatına ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Diyorum ki, terör açtığı melanet çukurunda çırpına çırpına yok olacaktır.

DHA,Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jefferson Starships

Taviz vere vere ülkenin anasını siktiniz daha neyin tavizini vermeyeceksiniz?

Kaan Toler

Her seferinde açıklamalar aynı laf çok iş yok! Ölen ise biz. Yarın sıra bizde!

Kaptan inecekvar

Bu samimiyetsiz açıklamaları kınıyorum lanetliyorum