Görüş Bildir
Haberler
Van'da Çatışma, Nusaybin'de Bombalı Tuzak: 5 Asker Şehit

Van'da Çatışma, Nusaybin'de Bombalı Tuzak: 5 Asker Şehit

Onedio Medya
19.05.2016 - 10:09 Son Güncelleme: 19.05.2016 - 15:33

14 Mart’tan bu yana operasyonların devam ettiği Mardin Nusaybin'de tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu  2 asker şehit olmuş 8 askerde yaralanmıştı. Tedavisi süren bir asker daha şehit oldu ve Nusaybin'de şehit sayısı 3'e yükseldi.

Öte yandan sabah saatlerinde Van'ın Gürpınar ile Çatak ilçeleri yol ayrımında çıkan çatışmada ise 1 uzman çavuş şehit olmuştu. Buradaki operasyona destek için giden bir zırhlı aracın kaza yapması sonucu 1 askerin daha şehit olduğu açıklandı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah 05:30'da Van Gürpınar'a bağlı Yalınca Mahallesi'nin, Hakkari sınırındaki Sümbül Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre Van Et Entegre Tesisleri yakınlarında bu sabaha karşı yola el yapımı patlayıcı döşeneceği istihbaratı üzerine bölgeye askerler gitti.

Zırhlı araçlarla giden askeri birliklere PKK’lıların ateş açmasıyla çatışma çıktı.

İlk ateşle yaralanan iki asker helikopterle Van Asker Hastanesine kaldırıldı. Gürpınar’da görevli Uzman Çavuş Özgür Kara tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Yaralanan diğer askerin ise tedavisi ise sürüyor.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'19 Mayıs 2016 Perşembe günü 05.30 sularında Van ili Gürpınar ilçesinde icra edilen operasyon esnasında teröristlerle çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 07.00’da şehit olmuştur.'

Gürpınar'dan ikinci şehit haberi

Gürpınar, Çatak ve Edremit ilçeleri arasında bulunan bölgede sabaha karşı başlayan çatışmanın ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyon devam ederken, destek için giden bir zırhlı aracın kaza yapması sonucu 1 asker daha şehit oldu.

Şehit askerin kimliği henüz açıklanmadı.

Nusaybin'de 3 asker şehit

Nusaybin'de 3 asker şehit

DHA’nın haberine göre operasyonun sürdüğü Yenişehir Mahallesi’nde PKK’lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı bugün öğlen saatlerinde infilak ettirildi.

Patlama sonucu üçü ağır olmak üzere, dokuz asker yaralanarak Nusaybin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Yaralı askerlerden 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Tedavisi süren yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğu belirtildi ve Nusaybin'de terör saldırısı sonucu şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

Hendekleri kapatmak için Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyonda bugüne kadar 90'a yakın şehit verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SosyoPsikoloji

Allah rahmet eylesin. Vatan uğrunda şehit olmak gibi bir mertebeye ulaştın. Annenin içi yanıyor fakat gururlu kalacak, babanın kalbi sızlayacak her gece ama ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hülooooğ diyenlerden dolayı soramayacagız. bu gidecek bir digeri gelecek umutsuz vaka malesef

Volkan Ateşoğlu

Allah tepeden tırnağa bu sorumluların belasını versin

Mehmet Cepik

Her gün üc-bes tane "kelle" gidiyor... Askerlerimiz, evlatlarimiz musalla tasinda "yan gelip yatiyorlar"... Onlar yan gelip yatarken, hirsizbasi binbir mesak... Devamını Gör