Görüş Bildir
Haberler
Vajinanın Başına Gelen Ancak Tamamen Sağlıklı Olan 6 Garip Şey

Vajinanın Başına Gelen Ancak Tamamen Sağlıklı Olan 6 Garip Şey

Kadınların vajinaları ile ilgili endişe duymaları yaygın bir durum olarak bilinir. Ve bu endişe haksız da değildir çünkü vajina; bebek sahibi olmak, seksten zevk almak ve regl olmaya yardımcı olmak açısından oldukça önemli bir organ. Ancak vajina bazen 'sıradışı' şeyler de yapar ve sizi gereksiz endişeye sevk eder.

Kaynak: The Sun

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akıntı yapar.

1. Akıntı yapar.

Güçlü veya hoş olmayan bir kokusu olmadığı, berrak ve beyaz, kalın ve yapışkan, kaygan ve ıslak olduğu sürece akıntı genellikle endişelenecek bir şey değil. Ancak akıntı yeşilse ya da balık gibi kokuyorsa bir uzmana görünmelisiniz.

2. Ağrı kesici özelliği var.

2. Ağrı kesici özelliği var.

Sıkı durun, vajinanız aynı halde sizin ağrı kesicinizdir. Orgazm sırasında salınan endorfinlerin doğal ağrı giderici özelliği olduğu gibi orgazmı düşünmek bile baş ağrınızı giderebilir. Hatta reglden önce yaşayacağınız seks kramplarınıza bile iyi gelebiliyor.

3. Kendi kendisini temizler.

3. Kendi kendisini temizler.

Vajinanızın içi kendi kendini temizler, akıntı vücudunuzu bakterilerden temizlemenin doğal bir yolu olarak işlev görür. Bu yüzden vulvayı yıkamak için su harici başka bir sıvı kullanmak doğal bakteri dengenizi bozabilir ve bakteriyel vajinoz, pamukçuk ve hatta sistite neden olabilir.

4. Uyarıldığında renk değiştirir.

4. Uyarıldığında renk değiştirir.

Uyarıldığınızda vajina ve vulva (klitoris dahil) dokuları kanla dolar ve şişmeye başlar bu yüzden de daha koyu görünebilir. Vücudun içinde vajinanın üst kısmı genişler ve ayrıca artan kan akışı, doğal kayganlaşmanın artmasını kolaylaştırır.

5. Vajinanın farklı bölümleri farklı davranır.

5. Vajinanın farklı bölümleri farklı davranır.

Vajina oldukça dinamik bir organdır ve farklı bölümleri farklı işleve sahiptir. Örneğin regl döneminde kan ve hücrelerin geçişine izin verirken seks sırasında spermin girmesine izin verir. Bunun yanında hamileliğin sonunda bebeğin doğmasına olanak tanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şekil değiştirebilir.

6. Şekil değiştirebilir.

Vajinanız doğum için esneyebilecek bir yapıdadır ve bu yüzden herhangi bir 'büyük' partner vajinanızın boyutunu etkilemez. Bununla birlikte doğumdan sonra vajinanız çürük, şişmiş görünebilir ve bu geçecektir. Ancak genelde vajinalar doğum öncesi hallerine dönemiyor, unutmamak lazım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
13
7
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
can canus

İçeriği beğenmeyenler bir genital organla ne gibi bir problem yaşamış olabilirler ki? Bir vajinaya senet borçları mı var yada zorbalık falan mı yaşandı noldu... Devamını Gör

Mert Demir

dünyanın en önemli organı dikkat olun iyi bakın ona 🥰