Görüş Bildir
Haberler
Kadınlara Özel! Cinsel İlişkinin Acı Verici Olmasının Yaygın 7 Nedeni

Kadınlara Özel! Cinsel İlişkinin Acı Verici Olmasının Yaygın 7 Nedeni

Seks milyon yıllardır insana zevk vermiş bir eylem, deneyim. Ancak bazı insanlar için de acı verici olabiliyor. İngiliz jinekolog Dr. Shree Datta kendi hastalarından yola çıkarak seksin acı verici olmasının yaygın sebeplerini 7 maddede topluyor ve ekliyor: 'Böyle bir sorununuz varsa çekinmeden doktorunuzla konuşmalısınız.'

Kaynak: The Sun

1. Doğumdan sonra...

1. Doğumdan sonra...

Eğer normal bir doğum yaptıysanız tam olarak iyileşmeniz 6 ile 12 hafta sürebilir. Ancak bunun da ötesinde yeni anneler altı aya kadar rahatsızlık yaşayabilir. Çünkü doğumdan sonra vajina daha da şişmiş ve dolayısıyla basınca karşı hassas olabilir.

2. Bir enfeksiyon?

2. Bir enfeksiyon?

Seks sırasında ağrının en yaygın nedenlerinden biri enfeksiyon. Basit ya da cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olması hiç fark etmez, yine de size acı verir. Eğer şüpheniz varsa hemen bir uzman ile görüşün.

3. Menopoz...

3. Menopoz...

Menopoz sırasında östrojen ve progesteron seviyeleri düştüğü için kadınlar vajinal kuruluk yaşayabilirler. Bu da libidoyu düşürdüğü gibi gece terlemeleri, uykusuzluk, düşük morale yol açar ve kadının seksten aldığı zevk neredeyse hiç olur.

4. Uyarılma eksikliği, acaba?

4. Uyarılma eksikliği, acaba?

Bazen partneriniz sizi uyarmakta başarılı olamayabilir ya da gecikebilir. Ve bu da hem kuru olmanız hem de kaslarınız gergin olması anlamına gelir. Böyle durumlarda partnerinizle konuşmak ve belki bir kayganlaştırıcı kullanmak işe yarayacaktır.

5. Vajinismus...

5. Vajinismus...

Aslında vajinismus, vajina çevresindeki kasların kasıldığı ve penetrasyonu (yani vajinaya herhangi bir şey girme durumu) imkansız bir hale getiren durumdur. Unutmayın vajinismus sizin kontrolünüzde olmayan otomatik bir reaksiyon ve bir uzmana danışmanız gerekir.

6. Endometriozis?

6. Endometriozis?

Endometriozis, normalde rahmin en iç kısmını oluşturan endometrium tabakasının rahim dışında bulunmasıdır. Bu hastalığın en önemli belirtisi ise karın alt bölgesinde sürekli şiddetli ağrı hissetmeniz. Ve bu hastalığa sahip olanlar hem seks hem de adet sırasında bir hayli acı çekebiliyor.

7. Alerjiler, dikkat!

7. Alerjiler, dikkat!

Kullandığınız iç çamaşırından sabununuza kadar birçok şeye alerjik olabilirsiniz. Bunun yanında lateks prezervatifler, spermisitler (sperm öldürücü) de alerjinizi tetikleyebilir ve seks sırasında size acı verebilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
7
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın