Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlara Göre Tereyağını Alırken ve Tüketirken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Detaylar Nelerdir?

Uzmanlara Göre Tereyağını Alırken ve Tüketirken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Detaylar Nelerdir?

Tereyağı sağlığa faydaları ve besleyiciliği ile bilinir. Süper gıda olarak bilinen tereyağı, mineral ve vitamin bakımından zengindir. Piyasada çok sayıda tereyağı vardır. Ayrıca tereyağını tüketirken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Seçenekler arasında kaybolup gidiyorsanız ve tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, bu içeriğimizi sizin için derledik. İşte, tereyağını alırken ve tüketirken dikkat etmeniz gereken detaylar.

Zeytinyağı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, bu içeriğimize de göz atabilirsiniz.

1. Otla beslenen ineklerin tereyağı daha sağlıklıdır.

tenor.com

Tereyağını alırken ve tüketirken otla beslenen ineklerin ürününü tercih etmenizde yarar vardır. Çünkü otla beslenen ineklerden elde edilen tereyağı, vitamin ve mineral bakımından daha zengindir.

2. Tereyağının iyisi organik olandır.

www.indiatimes.com

Organik bir tereyağı pastörizeden daha iyidir. Pastörize tereyağları temel besin maddesini yok eder. Pastörize edilmemiş tereyağında A ve D vitamini bulunur. Bununla birlikte Omega-3 bakımından zengindir.

3. Tüketmeden önce tereyağının sahte olup olmadığını anlayabilmeniz mümkündür.

gifer.com

Tereyağı piyasada en çok sahtesi yapılan ürünler arasında yer alır. Tereyağının sahte olup olmadığını anlamak için ilk başta küçük bir parçasını sıcak suyun içerisine atabilirsiniz. Tereyağı tek parçada küçülerek eridiğinde gerçektir. Ancak su içerisinde parçalara ayrılarak eridiğinde sahtedir.

4. Süt ve krema açısından zengin tereyağı kalitelidir.

4. Süt ve krema açısından zengin tereyağı kalitelidir.

Kaliteli tereyağı, krema ve süt açısından zengindir. Bir tereyağı %80 oranında minimum yağ içermelidir. Oysa düşük kaliteli bir tereyağı, büyük miktarda trans yağ içerir.

5. Tereyağı rengi sarıysa daha sağlıklıdır.

5. Tereyağı rengi sarıysa daha sağlıklıdır.

Tereyağı renginin sarılığı ile sağlık arasında doğru orantı vardır. Sarı renk, sağlık için gerekli olan karoten varlığından kaynaklanır. Bu sebeple sarı tereyağlarını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

6. İçerisinde kanola yağı, mısır yağı ve soya yağı varsa, satın almamalısınız.

www.icegif.com

Katkı maddeleriyle dolu bir ürünü tüketmekten kaçınmalısınız. Tereyağının içerisinde kanola yağı, mısır yağı ve soya yağı varsa, organik değildir. Bu da vücutta iltihaplanmaya neden olabilir ve başka sağlık sorunlarına yol açabilir.

7. Tereyağı tavada eritildiğinde köpürmelidir.

makeagif.com

Tereyağını tavada erittiğinizde göz göz olmuyorsa ve köpürmüyorsa, sahtedir. Bu sebeple kesinlikle tüketmemelisiniz. Doğal ve organik bir tereyağı her zaman köpürecektir.

8. Kaliteli ve sağlıklı bir tereyağının fiyatı yüksektir.

8. Kaliteli ve sağlıklı bir tereyağının fiyatı yüksektir.

Ucuza satılan bir tereyağını asla almamalısınız. Tereyağı yapım aşamalarıyla uğraş isteyen bir besindir. Bu sebeple fiyatı bitkisel yağlara göre daha pahalıdır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chy perus

Okuma gereği duymadım, zaten alamıyoruz.

Fırat B.

neymiş tavaya koyunca göz göz olmazsa kesinlikle tüketmemeliymişiz.. vayy arkadaş yaa.. la biz gercek olmayaninida alamiyoruz ki..?!? Yakinda kavak ağacı k... Devamını Gör