Görüş Bildir
Haberler
Uykuları Haram Olsun İsteyenler İçin Güney Kore Yapımı Birbirinden Ürkütücü 15 Korku Filmi

Uykuları Haram Olsun İsteyenler İçin Güney Kore Yapımı Birbirinden Ürkütücü 15 Korku Filmi

10.12.2020 - 07:30

Kore sinemasına hayranlık duyup korku filmi fanatiği olanlar, bu içerik tam size göre!

Film açıklamaları: Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Train to Busan (Zombi Ekspresi)

1. Train to Busan (Zombi Ekspresi)

IMDb: 7,6

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

2. The Host (Yaratık)

2. The Host (Yaratık)

IMDb: 7,1

Film Han Nehri dolaylarında geçiyor. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık hükümetin müdahalesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

3. Gonjiam: Haunted Asylum

3. Gonjiam: Haunted Asylum

IMDb: 6,3

Genç bir kadın bir psikopat tarafından kaçırılmıştır. Ölümle burun buruna gelen kadın adamdan kurtulmanın her şeyden önce hayatta kalmanın bir yolunu bulmaya çalışmaktadır, ve bu psikopatla birlikte hayatının oyununu oynamaya başlar. Yaşamanın tek yolu ona korkulu hikayeler anlatmaktadır.

4. Seoul Station (Seul İstasyonu)

4. Seoul Station (Seul İstasyonu)

IMDb: 6,1

Şehrin göbeğinde yaşayan evsiz bir adamın hayatını konu alır. Seoul istasyonunda şehre tehlike saçan daha sonra ilginç olaylar cereyan göstermeye başlar.

5. The Wailing (Kara Büyü)

5. The Wailing (Kara Büyü)

IMDb: 7,5

Kasabaya gelen yabancıyla birlikte gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri olayın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli olayı çözmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Outbreak (Rampant)

6. Outbreak (Rampant)

IMDb: 6,3

Film, Qing Hanedanlığı tarafından rehin olarak tutulan Joseon Hanedanlığının Prensi Lee Chung'un (Hyun-Bin) etrafında dönmektedir... Qing Hanedanlığında 10 yıl kaldıktan sonra ülkesine geri dönen Prens Lee Chung çok geçmeden kendini sadece geceleri ortaya çıkan zombilerle yüz yüze bulur.

7. The Odd Family: Zombie On Sale (Tuhaf Aile: Satılık Zombi)

7. The Odd Family: Zombie On Sale (Tuhaf Aile: Satılık Zombi)

IMDb: 6,5

Film, sakin bir köyde yaşayan bir ailenin etrafında dönmektedir. Man-Deok’un (Park In-Hwan) yaşadığı köyde bir benzin istasyonu işletmektedir ve üç yetişkin çocuğu (Jung Jae-Young, Kim Nam-Gil ve Lee Soo-Kyung) vardır. Man-Deok’un hayatının geri kalanını Hawaii’de geçirmeyi düşlemektedir. Man-Deok’un en büyük oğlu, Joon-Girl (Jung Jae-Young), Nam-Joo (Uhm Ji-Won) ile evlidir. Joon-Girl ailesini çok sevmektedir ancak bu duygularını ailesine belli etmez. Ortanca oğlu Min-Girl (Kim Nam Gil) ailedeki tek üniversiteden mezun olmuş kişidir. Hae-Girl (Lee Soo-Kyung) ise ailenin tek kız ve en küçük çocuğudur. Bir gün, köye tuhaf bir adam (Jung Ga-Ram) gelir ve tuhaf adamın gelmesiyle Man-Deok’un ailesi ve tüm köy halkı sarsılır.

8. The Divine Fury - Saja

8. The Divine Fury - Saja

IMDb: 6,2

Film, çocuk yaşta babasını kaybettikten sonra ruhsal bir çöküntü yaşayan genç bir adamın (Park Seo-Joon) etrafında dönmektedir. Bir gün, insanları ele geçiren şeytani ruhları kovan bir rahip (Ahn Sung-Ki) ile tanışır. Kendisini şeytani güçlere karşı savaşırken bulur.

9. #Saraitda - Alive

9. #Saraitda - Alive

IMDb: 6,2

Film, tanımlanamayan bir enfeksiyonun ele geçirdiği bir şehirdeki yaşam mücadelesini konu almaktadır. Joon-Woo (Yo Ah-In) ve Yoo-Bin (Park Shin-Hye) dahil diğer hayatta kalan insanlar, karantina altına alınmış bu şehirde hayatta kalmaya çalışır.

10. Bedevilled (Cinnet)

10. Bedevilled (Cinnet)

IMDb: 7,3

Hae-won, 30'lu yaşlarında, hayatını kariyerine adamış bir genç kadındır. Seul'de tek başına yaşayan Hae-won bir cinayete tanıklık eder. İş yaşamında da şansı dönen Hae-won elini nereye atsa hep karmaşık durumların içine düşmektedir.

Çalıştığı banka onu zorunlu bir 'tatil'e gönderince, Hae-woe çocukken büyükbabasını ziyarete gittiği Moodo isimli adaya yolculuk yapmaya karar verir. Burada çocukluk arkadaşı Bok-nam ile karşılaşır. Daha önce kendisi ile hep iletişime geçmeye çalışan iyi niyetli Bok-nam'ın  adadaki insanların alay malzemesi olduğunu görünce kısa çaplı bir şok yaşar. Zulüm gören Bok-nam'ın tek istediği adadan kaçabilmektir, bu konuda Hae-won'un yardımını ister. Genç kadın ise hayatının yeterince karmaşık olduğunu düşündüğünden bu duruma karışmak istemez. Adadan Hae-won'un ihmali yüzünden ayrılamayan Bok-nam intikam planları kurmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Tale of Two Sisters (Karanlık Sırlar)

11. A Tale of Two Sisters (Karanlık Sırlar)

IMDb: 7,2

Sumi ve Suyon (Su-jeong Lim ve Geon-yeong Mun) zorunlu bir ayrılığın ardından, aylar sonra evlerine geri dönerler. Annelerinin ölümünün ardından, üvey anneleri (Jung-ah Yum) çoktan evlerine yerleşmiştir. Babaları (Kap-su Kim) üvey anneleri ile kızların arasındaki sorunları görmezden gelmekten yanadır. Oysa iki kız kardeşle, üvey annelerinin arasındaki düşmanlık tahmin edilebileceğinden çok daha köklüdür. Anne, baba ve kızların yaşadığı ev, bu düşmanlıktan kaynaklanan tuhaf olaylara sahne olur. Herkesin hafızasından silmek için uğraştığı bir olay, dördünün de hayatını cehenneme çevirecektir.

12. Bunhongsin (Kanlı Ayakkabılar)

12. Bunhongsin (Kanlı Ayakkabılar)

IMDb: 5,8

Eşinin kendisini aldattığını öğrenen Sunje, kızı Tesu'yu da alarak evi terkeder. Kızı ile beraber yeni bir hayata başlamaya karar veren genç kadın, uzun zamandır ara verdiği mesleği olan doktorluğa da devam etme niyetindedir. Bir akşam, yeni tuttukları eve dönmek için metroya binen Sunje, sahipsiz bir çift ayakkabı bulur. Genç kadın ayakkabıların göz kamaştırıcı güzelliğine karşı koyamaz ve onları alır. Yeni evlerine alışmaya çalışan genç kadının kızıyla ilişkisi gizemli ayakkabı nedeni ile altüst olur. Ayakkabıları gören herkes onları giymek için önüne geçilmez bir istek duymaktadır. Ancak ayakkabı, kökleri yıllar öncesine dayanan bir laneti barındırmaktadır. Ayakkabı, arzularına yenik düşüp kendisini giyen herkese ölüm getirmektedir. Ayrı ayrı, ayakkabının büyüsüne kapılan Sunje ve kızı kendilerini hiç bitmeyecek bir kabusun içinde bulurlar. Kızını kaçınılmaz sondan korumak için ayakkabının esrarını çözmeye çalışan genç kadın, benliğinin derinliklerinde yatan bambaşka şeytanlarla da yüzleşmek zorunda kalacaktır.

13. Hansel ve Gretel

13. Hansel ve Gretel

IMDb: 6,7

Umursamaz bir delikanlı olan Eun-soo, arabayla annesinin evine giderken yolda kaza yapar. Uyandığında, gizemli bir kızla tanışır, ve kızın, ormanın orta yerinde peri masalından çıkmış gibi duran evine götürülür. Orada Eun-soo, kız ve onun asla büyümeyen kardeşleriyle birlikte hapsedilir. Kısa bir süre sonra ise; o evi ziyaret eden veya o evde kalan yetişkinleri, gizemli ve hatta korkunç bir sonun beklediğini öğrenir. Daha şok edici olansa, bu acımasız ölümlerin çocuklar tarafından detaylıca çizilip masal kitabı haline getirilmesidir. Korku içindeki Eun-soo bir çıkış bulmaya çalışır, fakat ev kaçışı olmayan bir orman tarafından çevrilmiştir. Ve sonra Eun-soo, kendi hikayesinin anlatıldığı ve vahşi bir sonu olan bir kitap bulur!

14. I Saw The Devil (Şeytanı Gördüm)

14. I Saw The Devil (Şeytanı Gördüm)

IMDb: 7,8

Zevk için öldüren bir psikopatla bir gizli ajan arasındaki kedi-fare oyununu izleyen bir intikam filmi. Şeytani zekâsıyla dehşetengiz cinayetler işleyen, kurbanları arasında çocuklar bile bulunan seri katil Kyung-chul'u polis bir türlü yakalayamaz. Ancak, emekli bir polisin kızı öldürüldüğünde, kızın nişanlısı, gizli ajan Dae-hoon, katili kendi bulup cezalandırmaya karar verir. İntikamı kanlı olacaktır, bir canavara dönüşse bile.

15. Thirst (Kan Arzusu)

15. Thirst (Kan Arzusu)

IMDb: 7,1

Ölümcül bir hastalığın tedavisi için gizli bir laboratuvar kurulmuştur. Emmanuel virüsüne karşı geliştirilen aşı, gönüllü denekler üzerinde test edilmektedir. Sang-hyun hastaların hayatını kurtarmak amacıyla gönüllü olarak deneye katılır. Yapılan deney sonucu 500 denek arasında hayatta kalmayı başaran tek kişi vardır: Sang-hyun. Fakat kimsenin bilmediği bir gerçek vardır: Sang-hyun iyilik yapmak için gittiği laboratuvardan, kan ile beslenen bir vampir olarak çıkmıştır!

 

Cinayet işlemeden hayatta kalmayı başarabilecek midir, yoksa kan arzusu hayata dair tüm inançlarından vazgeçmesine mi neden olacaktır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
44
16
15
11
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?