Görüş Bildir
Haberler
USB Type-C Nedir, Diğer USB’lerden Ne Farkı Var?

etiket USB Type-C Nedir, Diğer USB’lerden Ne Farkı Var?

Sena YİĞİT
28.02.2023 - 15:16

2014 yılından bu yana hayatımızda yer edinmiş olan USB Type-C kablolarının farkını hala bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. USB Type-C bağlantı teknolojisi, günümüzün en yaygın ve kullanışlı olan bağlantı teknolojilerinden biri. Her ne kadar şarj kablosu olarak kullanılsa da dosya aktarımı konusunda da oldukça başarılı. USB Type-C ilk tanıtıldığından itibaren, geçmiş USB bağlantı standartlarına meydan okuyor. 

Peki nedir bu USB Type-C? Diğer bağlantı türlerinden farkı nedir? Gelin hep beraber göz atalım.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.”

Bu içerik 25.02.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

USB Type-C (Type-C) nedir?

USB Type-C (Type-C) nedir?

2014’te tanıtılan USB Type-C sayesinde günümüz teknolojisinin bağlantı hızı olan USB 3.1'e ulaşmış olduk. USB Type-C diğer bağlantılardan daha minik ve simetrik olarak tasarlanmış ve kullanımı kolay bir bağlantı türüdür. 

Bu son teknolojik bağlantının kabloları daha fazla elektriği taşıyabildiğinden dizüstü bilgisayarları bile şarj edebiliyorlar.

En sevilen USB Type-C kablosuna buradan ulaşın.

USB Type-C’nin geleceği nedir?

USB Type-C’nin geleceği nedir?

USB Type-C bilgisayarların, telefonların ve diğer cihazların şarj aletlerini bir araya getirerek kablo karışıklığının önüne geçmeyi hedefliyor. Evrensel bir kablo türüne dönüşecek olan Type-C ile 4K görüntü aktarımı bile yapabileceksiniz. 

Apple 20W USB-C Güç Adaptörü burada.

Micro USB ile USB Type-C arasındaki farklar nelerdir?

Micro USB ile USB Type-C arasındaki farklar nelerdir?

Adından da anlaşıldığı gibi micro USB'ler küçük USB bağlantılarıdır. Micro USB türleri telefon, kamera ve mp3 gibi cihazlarda sıkça kullanılıyor. Bundan dolayı micro USB'nin geleneksel olduğunu söyleyebiliriz. USB Type-C ise tüm yeni nesil cihazları desteklediğinden evrensel bir bağlantı sistemidir. 

Bir micro USB kablo burada

Micro USB ile USB Type-C arasındaki fark en belirgin olarak veri hızı karşılaştırmasında ortaya çıkmaktadır. Standart bir Micro USB veri aktarım hızı 480 Mbps ise Type-C 5 Gbps’ye kadar çıkmaktadır.

USB Type-C’nin diğer türlerden farkı nedir?

USB Type-C’nin diğer türlerden farkı nedir?

İnsanlar arasında çok bilinen USB türü USB Type-A'dır. Her ne kadar teknolojinin gelişmesiyle yeni nesilleri eklense de uzun yıllardır aşina olunan USB Type-A ana bağlantı türü olarak kaldı. 

Kullanıcıların önerisi olan USB Type-A modeline buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

USB Type-B ise daha nadiren ve belirli cihazlarda gördüğümüz bir bağlantı türüdür. Bu tür, USB 3.0 standardı için gerekli donanıma sahip. Bundan dolayı üst köşeleri eğik şekilde tasarlanmıştır. 

USB Type-B kablo arayışındaysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

USB Type-C ve USB 3.1 teknolojisinin ilişkisi nedir?

USB Type-C ve USB 3.1 teknolojisinin ilişkisi nedir?

USB-C 3.1 kabloları tam özellikli USB-C kablolar olarak kabul edilir. USB Type-C ile USB 3.1 aynı şeyler değiller. Type-C sadece bir bağlantı türü ve içerisinde şu anlık sadece USB 2.0 ya da 3.0 barındırabiliyor.

Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen ve önerilen bu USB C Kablo 3.1, hayatınızı kolaylaştıracak. C tipi bağlantı noktalarına sahip cihazlarla uyumlu olan bu ürün, cihazlarınızı yüksek hızda şarj etmeniz için yaratılmış. 

Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni bir cihaz satın alacağınız zaman aldığınız cihazların ve kablolarının USB 3.1 desteklediğinden emin olun.

Yeni bir cihaz satın alacağınız zaman aldığınız cihazların ve kablolarının USB 3.1 desteklediğinden emin olun.

Teknoloji sürekli gelişmekte ve kim bilir, belki ileride USB Type-C kablolarının altında USB 3.1 teknolojisini destekleyecek bir sistem bulunur.

USB Type-C kablolar bir tık uzağınızda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın