Görüş Bildir
Haberler
Ürkütücü Bulutsulardan Gizli Ay Üslerine İçinizi Ürpertecek 25 Uzay Görüntüsü!

Ürkütücü Bulutsulardan Gizli Ay Üslerine İçinizi Ürpertecek 25 Uzay Görüntüsü!

Bilinmeyen bazen korkutucu olabilir. Ve uzay hakkında kendi okyanuslarımızdan daha fazla şey biliyor olsak da, hala bilmediğimiz çok şey var. Bu 25 görüntü de bunu kanıtlıyor.

Kaynak: https://list25.com/25-creepy-space-ph...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Hubble iskeleti.

25. Hubble iskeleti.

2019'da Hubble Uzay Teleskobu, çarpışan iki galaksinin fotoğrafını yakaladı. Görüntünün yakalanma şekli, galaksilerin gözleri parıldayan bir yüz gibi görünmesini sağlıyor.

24. Uzay örümceği.

24. Uzay örümceği.

Bu eklembacaklı biçimli bulutsunun Kara Dul Bulutsusu olarak adlandırılması şaşırtıcı değil.

23. Hayalet sürücü.

23. Hayalet sürücü.

Bu çığlık atan ateş yüzü, 240,1 milyon ışıkyılı uzaklıktaki bir grup gök ada olan Kahraman Kümesi'nin bir x-ışını görüntüsüdür. Kahraman Kümesi, multimilyon derecelik bir gaz bulutu içinde binlerce gök ada içerir.

22. Kafatası asteroidi.

22. Kafatası asteroidi.

Bu şey Güneş Sistemimizin etrafında hızla dönüyor. Şekli sizi korkutmaya yetmiyorsa, bilin ki bu kaya parçası birkaç kez gezegenimizin çok yakınından geçti. 2015 TB145, 'potansiyel olarak tehlikeli' olarak sınıflandırılan bir asteroittir.

21. Kum saati gözü.

21. Kum saati gözü.

Bu çekimi yakalayanın siz olduğunuzu hayal etsenize; Fotoğraf daha net hale geliyor ve bu şey parlak gözüyle size bakıyor. Hubble Uzay Teleskobu'ndan alınan bu 1996 görüntüsü, yaklaşık 8 bin ışıkyılı uzaklıktaki Kum Saati Bulutsusu'na aittir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hiçbir şeye bağlı değil!

20. Hiçbir şeye bağlı değil!

Astronot Bruce McCandless II, kendisini hayatta tutan tek şey olarak İnsanlı Manevra Birimi'ni kullanan ilk kişiydi. Neyse ki dünyayı şaşırtmayı ve uzay gemisine geri dönmeyi başardı. Bu fotoğraf Şubat 1984'te çekildi.

19. Bal kabağı feneri gibi!

19. Bal kabağı feneri gibi!

Çıkaramadıysanız söyleyelim; bu Güneşimizin bir görüntüsü. Güneşin aktif bölgeleri sürekli değişir ve aktif bölgeler çok fazla enerji/ışık yaydıkları için daha parlak görünürler.

18. Mars mezarlığı.

18. Mars mezarlığı.

Evet bu bir uyluk kemiğine benziyor. İnsan gerçekten böyle bir şeyin oraya nasıl gitmiş olabileceğini merak ediyor. NASA, bunun sadece rüzgar veya su erozyonu ile şekillenen bir kaya olduğunu açıkladı.

17. Jüpiter'in ürpertici gözü!

17. Jüpiter'in ürpertici gözü!

Hepimiz Jüpiter'deki Dev Kırmızı Leke'nin resimlerini gördük. Bu daha çok Dev Kırmızı Göz'e benziyor. Hubble Uzay Teleskobu tarafından yakalanan bu fotoğrafta gözbebeği, Jüpiter'in uydusu Ganymede'nin tam da doğru anda yanından geçmekte olan gölgesi.

16. Cadı kafası.

16. Cadı kafası.

Uzun burun, sivri çene ve açık ağız, kıkırdayan bir cadı profili verir. Bu oluşuma Cadı Başı Bulutsusu bile denmekte. Bu şeklin, eski bir süpernovanın kalıntıları olduğuna inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mars'ın yüzü.

15. Mars'ın yüzü.

Daha yeni görüntüler bunun bir malzemesi yığınından başka bir şey olmadığını gösterse de, NASA'nın Viking I Orbiter'inden alınan bu 1976 görüntüsü ürkütücü bir şekilde bir yüze benziyor. Bazıları bunun bir uzaylı anıtı olabileceğini düşünmüştü.

14. Işıklı örümcek ağı!

14. Işıklı örümcek ağı!

Karbon yıldızı CW Leonis, NASA tarafından 2021 yılında Cadılar Bayramı için paylaşıldı. Bu, 400 ışıkyılı uzaklıkta Dünya'ya en yakın karbon yıldızıdır.

13. Ay'daki adam.

13. Ay'daki adam.

Google Moon, NASA ile teknoloji devinin ortak çalışmasıyla tasarlandı ve şimdiye kadar yapılmış en büyüleyici teknolojilerden biri. İşte bu teknolojinin yakaladığı en gizemli görüntülerden bir tanesi. Bazı insanlar Ay'ın yüzeyinde gizemli bir şey gösterdiğine ikna olmuş olsalar da, sonunda uzmanlar bunun bir gölgeden veya film kalitesinde bir kusurdan başka bir şey olmadığını onayladılar.

12. Uçan daire.

12. Uçan daire.

1972'de Apollo 16 görevindeki astronotlar bu fotoğrafı uzay gemilerinden çekmişlerdi. Bu obje, 'Üstünde kubbe bulunan tabak şeklinde bir öğe' olarak tanımlandı. Bir UFO'yu andıran bu tuhaf nesne, keşfedilmeyi bekleyen pek çok sırrıyla bizleri şaşırtıyor.

11. Uzanan el.

11. Uzanan el.

Bu yardım isteyen bir uzaylı hayaleti mi? Hayır, bu bir pulsar. Bir Pulsar, kutuplarından gelen elektromanyetik radyasyon ışınlarına sahip süper manyetize bir Nötron yıldızıdır. Yıldız, etrafındaki malzemeyi kullanarak bazı garip yapılar oluşturabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mars'ta parlak ışık!

10. Mars'ta parlak ışık!

NASA'nın Mars Curiosity gezicisi, Mars manzarasında parlak bir ışığın bu görüntüsünü yakaladı. Bu fotoğrafla ilgili ilginç olan şey, kameralardan yalnızca birinin görüntüyü yakalaması. Daha yavaş olan kamera bu olayı gözlemlemeye yetişemedi. Bir kamerada görünüp diğerinde kaybolması, bu şeyin hareket ediyor olduğu anlamına gelebilir. Görüntü, uzaylı meraklılarının ilgisini gerçekten ateşledi.

9. Marslı insan.

9. Marslı insan.

İnanılmaz bir şekilde, bu görüntü Mars'ta çekildi. Ne derseniz deyin, ama bu şey bir yere varmak için acele eden ve bilmeden Mars fotoğrafçılığı için bir model haline gelen iki ayaklı bir insansı gibi görünüyor.

8. Bağlama küresi.

8. Bağlama küresi.

1996'da İtalya ve ABD ortak bir uzay görevi yaptı. Yeni uzay aracı güç kaynakları keşfetmek ve atmosferimizin dış alanlarını araştırmak için uzaya bir ip gönderildi. Ne yazık ki, deneysel proje başarısız oldu. Ancak araştırmacılar hala ipin etrafında uçan tanımlanamayan bir nesnenin videosunu yakaladılar. NASA, nesnenin ne olabileceğini henüz açıklamadı.

7. Kozmik çukur!

7. Kozmik çukur!

Bu görüntü 2010 yılında Big Bear Güneş Gözlemevi tarafından çekilmiştir. Güneşin yüzeyi çok fazla kayar; delikler, parlamalar, lifler... Bunların hepsi sürekli olarak hareket ederler.

6. Kaçan hayaletler!

6. Kaçan hayaletler!

SH2-136 adı verilen bu gaz ve toz bulutu 1200 ışıkyılı uzaklıkta, Cepheus takımyıldızına yakın bir yerde bulunur. Görseldeki uzay hayaletleri buradan kaçmaya çalıştığı için SH2-136'nin çok güzel bir yer olduğunu düşünmüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zombi süpernova.

5. Zombi süpernova.

Tycho bir zamanlar bir süpernovanın kalıntısı olan beyaz bir cüceydi. Ölü yıldız, yakındaki bir yıldızdan o kadar çok kütle topladı ki sonunda tekrar patladı. Bu zombi süpernovalarının resmi adı 1a Süpernova'dır.

4. Bal kabağı yıldızları!

4. Bal kabağı yıldızları!

Bazı nesneler uzayda çok hızlı dönerler. Hatta bazıları o kadar hızlı döner ki ezilmiş, bal kabağına benzer bir görünüm alırlar. Bu yıldızlar uzaya bizim Güneşimizden bin kat daha hızlı x-ışınları fırlatır.

3. Tarantula bulutsusu.

3. Tarantula bulutsusu.

Birkaç cılız bacak görünümlü gaz lifi, Tarantula Bulutsusu'na adını verir. Bulutsunun bu görüntüsü 2017 yılında Hubble'dan alınmıştır. Bonus olarak, sol alt köşeye bakarsanız Petek Bulutsusu'nu görebilirsiniz.

2. Sauron'un gözü!

2. Sauron'un gözü!

Bu görseli gören bir kişinin aklına hemen Yüzüklerin Efendisi'nden Sauron'un Gözü gelecektir. Hubble Uzay Teleskobu'ndan alınan bu fotoğraf, bir yıldızın etrafında dönen Fomalhaut B gezegenine ait.

1. Ay üssü.

1. Ay üssü.

2009 yılında Ay Krateri Gözlem ve Algılama Uydusu, kraterlerden birindeki enkazı incelemek için Ay'a gitti. Bu görüntü çekildiğinde araştırmacılar şok oldu. Garip bir şekilde bir binaya benzeyen bu garip yapı kafaları oldukça karıştırdı. Ay'ın o bölümünde insanların böyle yapılar inşa ettiğine dair hiçbir kayıt yok. Hatta bazıları, görevin üssü yok etmek gibi gizli bir amacı olduğunu düşünüyor.

Sizi en çok etkileyen görsel hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
26
17
7
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Flynn

Yeterince güçlü hayalgücünüz varsa banyo seramiklerinde bile herşeyi görebilirsiniz.

ömer

Kum saati gözü favorim büyüleyici…Marslı insansı enteresanmış sadece ondan bir içerik gelmeli sabırsızlıkla bekliyorum…