Görüş Bildir
Haberler
Ünlülerin Çocuk Bakıcılarına Koydukları Birbirinden Garip Kuralları Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

etiket Ünlülerin Çocuk Bakıcılarına Koydukları Birbirinden Garip Kuralları Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Melis
01.05.2019 - 05:56

Konu ünlüler olunca neredeyse her şey ilginçleşebiliyor ve şaşırtıcı olabiliyor. Bu içeriğimizde sizler için ünlülerin, çocuklarının dadılarına koydukları birbirinden garip kuralları derledik. Buyrun içeriğimize...

Kaynak: https://www.babygaga.com/20-rules-cel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dadılar, her zaman telefonla ulaşılabilir olmalılar.

1. Dadılar, her zaman telefonla ulaşılabilir olmalılar.

Ünlülerin çoçukları için tuttukları dadılar çok kazansalar da, iş birçok uyulması gereken kuralla birlikte geliyor. Yoğun tempoları arasında sürekli ordan oraya giden ünlüler, dadıları her an arayıp ulaşabilmeliler. Dadılar bazen onlarla birlikte gittikleri yerlere seyahat ederek çocuklara bakarken bazen de evde kalıp anneleri babaları gelene kadar çocuklarla ilgileniyorlar. 

Bedavaya tatil gibi görünse de aslında çoğu dadı ailesi ve sevdikleri ile çok zaman geçiremiyor. Ünlüler nereye giderse onlarla gitmek zorunda kalıyorlar.

2. Kameralar için düzgün giyinmeliler.

2. Kameralar için düzgün giyinmeliler.

Bu dadılar çok fazla kameralara yakalanmıyorlar çünkü onlardan nasıl kaçacaklarını çok iyi biliyorlar. Fakat bazen tabi ki fotoğrafçılar onları hazırlıksız yakalayabiliyorlar. Bu nedenle öyle paspal bir şekilde gezemiyorlar. 

Ayrıca ünlüler dışarda dadının yardımına ihtiyaç duyduğunda, her an her yerden bir paparazzi çıkabilir demek oluyor. Bu nedenle iyi görünen saçlar ve manikürlü eller bu tarz dadıların olmazsa olmazları oluyor.

3. Evli ya da bir ilişki içerisinde olmamalılar.

3. Evli ya da bir ilişki içerisinde olmamalılar.

Ünlülerle takılırken bir yanda da lüks yaşamaya yetecek kadar iyi para kazansalar da, çoğu iyi şey gibi bu iş de bir takım fedakarlıklar gerektiriyor. Özellikle bazı ünlü anneler, çocuklarının dadıları için kesin bir sevgili ya da evlilik yasağı getiriyorlar. Bunun sebebi ise ünlülerin, dadıların aşık oldukları için bu işe özel aldıkları onca dadılık eğitimi bir kenara atıp işi bırakıp gitmelerini istememeleri. Bu nedenle de ünlüler, tuttukları dadılar ile bu tip kurallar içeren kontratlar imzalıyorlar.

4. Fotoğraf çekmek ve cep telefonu kullanmak yasak.

4. Fotoğraf çekmek ve cep telefonu kullanmak yasak.

Çoğu insanın cebinden çıkarıp kolaylıkla fotoğraf çekebileceği bir telefonu var, ünlüler de bu nedenle bu konuda dadılara bir yasak getiriyorlar. Çocuğun fotoğrafını çekmek ve iş sırasında telefonla ilgilenmek kesinlikle yasak. 

Bazı ünlüler telefon kullanımı problem etmese de, çoğu ünlü bu konuya bir kısıtlama getirmeyi tercih ediyor; özellikle evde yeni doğmuş bir bebek varsa. Medya sektörü, çocuğun fotoğrafını almak için genellikle büyük paralar ödemeye hazır oluyor. Bu nedenle bu kuralı aşan bir dadı işini kaybedebiliyor.

5. Gizliliğe önem verilmeliler.

5. Gizliliğe önem verilmeliler.

Ünlülerin miniklerine bakan dadılar gizlilik kuralını mutlaka takip etmeli. Bir dadı, çalıştığı süre boyunca ünlülerin birçok sırrına kulak misafiri olabilir. Bu nedenle bu sırları her zaman gizli tutmalılar ve bu sırlar için on binlerce dolar ödemeye hazır olan medyadan bu sırları korumalılar. 

Çoğu ünlü baştan kontrolü ele alarak, dadı ile dışardan iletişim kurulmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Hatta bazı dadılar, hangi ünlü için çalıştıklarını kesinlikle başkalarına söylemiyor. Fakat kontratın dışına çıkıp bu kuralı aşan dadılar için kesinlike bir yaptırım uygulanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocukların, planlanan öğünleri aldıklarından emin olmalılar.

6. Çocukların, planlanan öğünleri aldıklarından emin olmalılar.

Çoğu ünlü anlattığına göre, çocukları için belirlenmiş düzenli bir öğün planı kullanıyor. Dadılar da çocukların bu plana göre beslendiklerinden emin olmak zorundalar. Örneğin Kourtney Kardashian, kendisi gibi çocuklarının da glutensiz ve süt ürünleri olmayan öğün planı ile beslendiklerinden emin oluyormuş. 

Çoğu ünlü bu kadar katı bir plan uygulamasa da yine de dadıların çocukların sağlıklı öğünler ve atıştırmalıklar yediklerinden emin olmalarını istiyorlar. Hatta bazı çocuklar yalnızca özel etkinlik ve günlerde şeker yiyebiliyorlar.

7. Birçok mülakat ve kontrolden geçmeliler.

7. Birçok mülakat ve kontrolden geçmeliler.

Ünlüler de çoğu anne gibi öyle ilk gördükleri dadıya çocuklarını emanet etmek istemiyorlar. Fakat onların araştırması biraz daha detaylı ve abartılı oluyor. Başvuran birçok kişi arasında en güvenilir bulduklarını seçene kadar bir takım kontroller yapıyorlar. 

Dadılar daha mülakata bile gelmeden önce, geçmişleri ünlülerin kiraladıkları profesyoneller tarafından bir güzel araştırılıyor. Dadılar özellikle daha önce çalıştıkları yerlerde güvenilir kaynaklardan referans da almak zorundalar.

8. Verilen kararları sorgulamamalılar.

8. Verilen kararları sorgulamamalılar.

Dadılar ünlü çocuklarına bakmak için özel eğitim alsalar da, annenin çocuğunu nasıl yetiştirdiğini genellikle sorgulamamalı; yalnızca kurallara uymalılar. Çünkü iyi niyetle verdikleri bir tavsiye bile, işsiz kalma anlamına gelebilir. Eğer bir anne kışın ortasında çocuğuna yazlık elbise giydirmek istiyorsa, dadı yalnızca giydirmeli ve sorgulamamalı.

9. Mesai saatleri dışında bile kötü görünen davranışlarda bulunmak yasak.

9. Mesai saatleri dışında bile kötü görünen davranışlarda bulunmak yasak.

Sofistike partilerden sosyetik davetlere katılan ünlüler, dadıların da kendilerine yakışır olmalarını istiyorlar. Bu da demek oluyor ki, iş saatleri içinde ve hatta dışında her zaman davranışlarına dikkat etmeliler. Örneğin bir dadı, aile ile birlikte gittiği bir davette ev sahibinin evinde kalmak zorunda kalırsa, o ev sahibinin bile kurallarına uymalı.

10. Çocukların elektronik aletlerle geçirdikleri zamanı kısıtlamalılar.

10. Çocukların elektronik aletlerle geçirdikleri zamanı kısıtlamalılar.

Bazı ünlüler, çocuklarının dikkatinin elektronik aletlerle dağıtılmasına izin verseler de çoğu bu zamanın kısıtlanmasını istiyor. Bu nedenle dadılar bu saatleri kontrol etmek zorundalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gösterişli mücevher yasak.

11. Gösterişli mücevher yasak.

Bu günlerde, ünlüler dadıların ne giydiklerine kafayı takmış görünüyor. Bazıları üniforma kullanmayı tercih ederken bazıları ise günlük kıyafetlere aldırış etmiyor. Fakat gösterişli takı takılmasını istemeyen anneler de var. Bu kuralı koyan anneler, dadı çocuk ile birlikte dışarı çıktığında paparazzilerin dikkatini çekebileceği gibi soygun tehlikesi de olduğunu düşünerek gösterişli mücevher istemiyorlar.

12. Anne ile benzer kıyafetler giymeliler.

12. Anne ile benzer kıyafetler giymeliler.

Garip kıyafet kurallarından bir tanesi ise annelerin dadıların kendileri ile benzer ya da aynı kumaşlardan yapılmış kıyafetler giymelerini istemeleri. Bu sayede onlar uzaktayken çocukların ve özellikler bebeklerin anneleri yanlarındaymış gibi hissedeceğini düşünüyorlar. Bazı anneler dadıdan kendisi ile aynı parfümü sıkmasını isterken bazıları ise kendilerine ait olan bir şeyi dadının giymesini isteyerek çocukların dadıya güvenmesini ve annelerini özlememesini sağlayabileceklerine inanıyorlar.

13. Çocukları belirli şekillerde giydirmeliler.

13. Çocukları belirli şekillerde giydirmeliler.

Ebeveynleri gibi medyanın ilgisini bol bol çeken çocuklar, dışarı çıktıklarında modaya uygun görünmeliler. Örneğin bazı anne babalar çocuklarının destekledikleri sponsorlu markalardan giyinmesini istiyorlar. Hatta bazıları da çocuklarının bir fotoğrafta çıktıkları aynı kıyafeti ikinci kere giymelerini istemiyorlar. Bu da dadılar için daha çok iş ve dikkat demek.

14. Paparazzi etraftayken arka planda kalmalılar.

14. Paparazzi etraftayken arka planda kalmalılar.

Bazı ünlüler artık aileden gördükleri dadının fotoğrafta çıkmasını dert etmezken, bazıları ise dadının fotoğraf sırasında önceden eğitimini aldıkları ve kontratta imzaladıkları gibi arka planda kalmasını istiyor. Bazı ünlü anneler bir yardıma ihtiyaç duymadan çocuklarına kendileri baktıkları, dadının aslında bir aile üyesi ya da arkadaşmış imajını vermek istiyorlar.

15. Yoğun tempoya ayak uydurmak zorundalar.

15. Yoğun tempoya ayak uydurmak zorundalar.

Dadılar da tüm o koşuşturmaca içerisinde ünlülerin yoğun temposuna ayak uydurmak zorundalar. Bir ülkede akşam yemeği yiyip başka bir ülkede kahvaltı yapabilirler. Ayrıca çocukların valizini hazırlamalı, dışarda gezerken onlara göz kulak olmalılar. Bazı anneler ise medyanın dikkatini çekmek istemediği için çocukları geride bırakırken, dadılar ise ebeveynleri gelene onları meşgul etmeliler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Suçu üstlenmeye hazır olmalılar.

16. Suçu üstlenmeye hazır olmalılar.

Çocuk eğer yanlış bir şey yaparken yakalanırsa ünlünün ve çocuğun şöhretinin kötü etkilenmemesi için dadı suçu üstlenmeli. Mükemmel görünümünü bozmak istemeyen ünlü, suçu dadının almasına izin verse de, dadılar çocukları cezalandırma yetkisine sahip değiller.

17. Sürekli kontrol altında olmayı kabul etmeliler.

17. Sürekli kontrol altında olmayı kabul etmeliler.

Bazı ünlüler, dadıyı iş üzerindeyken sürekli kontrol etmek istiyorlar. Bunun sebebi de her şeyin mükemmel olmasını ve her detayı bilmek istemeleri. Sürekli kontrol altında olmak dadıları zorlasa da, annelerin ne istediklerini anladıktan sonra işler daha kolay oluyor.

18. Çocuklarla çok içli dışlı olmamalılar.

18. Çocuklarla çok içli dışlı olmamalılar.

Bazı ünlüler dadının çocuklarına sarılıp öpmesini önemsemese de, çoğu ünlünün bunu istemediği belirlenmiş. Çünkü ünlüler sürekli uzaklardayken çocuklarla kalan ve ilgilenen dadı olduğu için bu durum anne ile arasının açılmasına sebep olabiliyor. Bunu istemeyen annelerse bazı yakınlık kuralları koyuyorlar.

19. Çocukların yatma saatlerini düzenli tutmalılar.

19. Çocukların yatma saatlerini düzenli tutmalılar.

Çoğu ebeveyn, çocuğunun düzenli bir uyku almasını ister. Bu durumda ise iş dadılara düşüyor. Dadılar çocuğun uyku saatlerine kesinlikle dikkat etmeliler. Tabi yatma saati demek, diş fırçalaması pijama giyilmesi gibi işleri de yanında getiriyor.

20. Çocuğun eğlendirilmesi için de koyulan kurallar var.

20. Çocuğun eğlendirilmesi için de koyulan kurallar var.

Bir ünlü ile çalışmanın ilginçliğinin yanı sıra, mesai saatleri de son derece ilginçleşebiliyor. Bazı ünlüler çocuğun belli şekillerde eğlendirilmesini istiyorlar. Bazı dadılar belirlenmiş şarkıları söylemeliler, bazılar ise dans etmeli. Hatta bazıları ise kostüm giymeli. Sorgulamamalı yalnızca yapmalılar. 

Siz bu kurallar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
417
149
59
41
23
22
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kediii

iyide gayet yerinde kurallar.bu kuralların çoğunu bizde bakıcılarımızda uygulamalıyız. önümüze gelene çocuğumuzu emanet etmemeliyiz

G.Lothlorien

Duyar kasacak bir durum yok. Alan memnun satan memnun, kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor :))

Büşra Karayanık

Bazıları yerinde bazılarıda gereksiz geldi