Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Ressamların Hayatlarını Konu Edinen Birbirinden Sağlam Filmler

Ünlü Ressamların Hayatlarını Konu Edinen Birbirinden Sağlam Filmler

21.01.2022 - 09:00

Ünlü ressamların hayat hikayelerini konu edinen birbirinden sağlam filmleri sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Final Portrait (2017)

17. Final Portrait (2017)

Stanley Tucci'nin yazıp yönettiği film, İsviçreli ressam ve heykeltıraş Giacometti'nin Paris'te geçirdiği 1964 yılına odaklanıyor. Usta aktör Geoffrey Rush'ı başrolünde gördüğümüz 'Final Portrait', hak ettiği ilgiyi görmemiş, oldukça eğlenceli ve usta işi bir yapım.

IMDb: 6,3

16. Caravaggio (1986)

16. Caravaggio (1986)

Sinematografisi ünlü ressam Caravaggio'nun eserlerine benzeyecek şekilde tasarlanmış özgün ve özgür bir biyografi olan 'Caravaggio', arthouse ilahlarından Derek Jarman'ın imzasını taşıyor. Hakkında çok şey bilinmeyen ressamın içine girdiği aşk üçgenleri ve belalı yaşantısına odaklanan filmin klasik biyografik filmlere pek benzemediğini de belirtelim.

IMDb: 6,4

15. Surviving Picasso (1996)

15. Surviving Picasso (1996)

'Surviving Picasso'da dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya Anthony Hopkins hayat veriyor. Filmde Picasso'nun hayatına giren kadınlara gösterdiği zalim davranışlara boyun eğmeyen tek kadın olan Françoise Gilot ile yaşadığı ilişki anlatılıyor.

IMDb: 6,4

14. Nightwatching (2007)

14. Nightwatching (2007)

Peter Greenaway'in filmi, Rembrandt'ın profesyonel hayatını, aşklarını ve en ünlü eseri olan ''The Night Watch'un etrafında dönen tartışmaları merkeze alıyor. Usta ressam, şahit olduğu bir cinayet olayı sonrasında olayın faillerini tablolarıyla ortaya çıkarmaya karar verir. 

IMDb: 6,5

13. Mr. Turner (2014)

13. Mr. Turner (2014)

İngiliz sinemasının ustalarından Mike Leigh'in imzasını taşıyan 'Mr. Turner', enteresan bir kişiliğe sahip olan ünlü İngiliz ressam J.M.W. Turner'ın hayatının son 25 yılını anlatıyor. Babasının ölümünden son derece olumsuz etkilenen Turner'ın resimlerini çizdiği, gezdiği ve ülkenin aristokrasisi ile ilişkiler kurduğu döneme odaklanan film, dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilmişti. 

IMDb: 6,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Basquiat (1996)

12. Basquiat (1996)

Seksenlerin başında popülarite kazanan ve sanat dünyasında dikkatleri üzerine çeken genç ressam Jean-Michel Basquiat'in hikayesini kesitler halinde sunan film, kendisi de aynı zamanda bir ressam olan yönetmen Julian Schnabel'ın imzasını taşıyor. 

IMDb: 6,9

11. Goya's Ghosts (2006)

11. Goya's Ghosts (2006)

Milos Forman'ın yönettiği 'Goya's Ghosts', ünlü ressam Goya'nın aynı zamanda ilham meleği olan genç bir modeli Engizisyon mahkemesinden korumaya çalışmasını konu ediniyor. Başrollerinde Javier Bardem ile Natalie Portman'ı gördüğümüz film, kurmaca bir öyküden sinemaya aktarılmış.

IMDb: 6,9

10. Girl With a Pearl Earring (2003)

10. Girl With a Pearl Earring (2003)

Ünlü ressam Johannes Vermeer'in evinde çalışan bir görevli, zaman içinde Vermeer'in asistanlığına ve ressamın en ünlü eserinin modelliğine kadar yükselir. 'Girl With a Pearl Earring', dünyaca ünlü tablonun yaratılış aşamasına ışık tutarken Scarlett Johansson ile Colin Firth'ü bir araya getiriyor. 

IMDb: 6,9

9. Pollock (2000)

9. Pollock (2000)

Ed Harris'in hem yönetip hem de Jackson Pollock'a hayat verdiği film, Harris'in babasının yüzünü Pollock'a benzettiğini oğluna ünlü ressamın hayatını anlatan bir kitap hediye etmesiyle ortaya çıkmış. Harris tam on yıl boyunca hazırlandığı film için Pollock'un sigaralarından içmiş, onun gibi çizmeyi öğrenmiş, onun yatağında yatmış ve neredeyse tüm hareketlerini taklit etmeye başlamış. 

IMDb: 7

8. Big Eyes (2014)

8. Big Eyes (2014)

'Big Eyes', eserleriyle 1950'lerde popülarite kazanan ressam Margaret Keane'in kariyerine ve inişli çıkışlı evliliğinde yaşadığı hukuki sorunlara odaklanıyor. Başrollerinde Amy Adams ile Christoph Waltz'un yer aldığı film, ünlü yönetmen Tim Burton'ın imzasını taşıyor. 

IMDb: 7

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. At Eternity's Gate (2018)

7. At Eternity's Gate (2018)

Listemizde 'Basquiat'ten sonra ressam/yönetmen Julian Schnabel'ın imzasını taşıyan ikinci film olan 'At Eternity's Gate', usta aktör Willem Dafoe'nun hayat verdiği ünlü ressam Vincent van Gogh'un hayat hikayesini anlatıyor. Fransa'da yaşadığı dönemde kendine has bir tarz ortaya çıkaran van Gogh'un akıl hastalıkları, dini görüşleri, dünyaya bakış açısı ve Paul Gauguin ile arkadaşlığı gibi konularda kesitler sunan film, van Gogh'un sonsuzluk kavramıyla olan ilişkisine de odaklanıyor. 

IMDb: 7

6. The Agony and the Ecstasy (1965)

6. The Agony and the Ecstasy (1965)

Carol Reed imzalı film, Michelangelo'nun Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanında bulunan meşhur eserini yaparken yaşadıklarını anlatıyor. Film, döneme ve ünlü ressamın hayatına ilgi duyanlar için de oldukça faydalı bir kaynak.

IMDb: 7,2

5. Frida (2002)

5. Frida (2002)

Salma Hayek'in başarılı performansıyla ilgi toplayan 'Frida', Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun ilginç ve trajik hayat hikayesini konu alıyor. Fırtınalı bir aşk yaşadığı Diego Rivera ile tanışmasından 1925 yılında geçirdiği kazaya, inişli çıkışlı aşk hayatından erken ölümüne kadar kapsamlı bir Frida biyografisi sunan film, görsel anlatım diliyle ve tiyatro kökenli yönetmen Julie Taymor'ın rejisiyle de dikkat çekiyor. 

IMDb: 7,4

4. Seraphine (2008)

4. Seraphine (2008)

1914 yılında, Paris'teki hayatından sıkılmış olan ünlü bir resim koleksiyoncusu, kafa dinlemek için kiraladığı bir evdeki orta yaşlı temizlikçi kadının çok yetenekli bir ressam olduğunu keşfeder. Dünya genelinde beğeniyle karşılanan film, Fransa'nın Oscar'ı olan Cesar Ödülleri'ni silip süpürmüştü.

IMDb: 7,4

3. Lust for Life (1956)

3. Lust for Life (1956)

'Lust for Life', dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh'un hayatını anlatan bir diğer sağlam film. Vincente Minnelli imzalı filmin başrolünde, ünlü ressama başarıyla hayat veren Kirk Douglas'ı izliyoruz. Film, van Gogh'un kilisede geçirdiği günlerden yaşadığı aşklara, Paris'teki hayatından kardeşi Theo ile olan ilişkisine, bozulan mental sağlığından kulağını kesme hikayesine kadar birçok konuya değinen kapsamlı bir biyografi.

IMDb: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Maudie (2016)

2. Maudie (2016)

Eklem iltihaplarından muzdarip olan genç bir kadın, temizlikçi olarak çalıştığı Nova Scotia'da resme merak salar ve eserleriyle bölge halkının dikkatini çekmeye başlar. 'Maudie'nin başrollerinde Sally Hawkins ile Ethan Hawke'u görüyoruz. 

IMDb: 7,6

1. Edvard Munch (1974)

1. Edvard Munch (1974)

Norveçli ünlü ressam Edvard Munch'un 1884-1894 yılları arasında geçirdiği zamanları anlatan film, Munch'un melankolik kişiliğine ve sanatını şekillendiren olaylara odaklanıyor. Televizyon için çekilen filmin yönetmeni, belgeselleriyle tanınan İngiliz sinemacı Peter Watkins.

IMDb: 8,2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın