Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Okurken Yapmanız Gereken 11 Şey

Üniversite Okurken Yapmanız Gereken 11 Şey

Kültür Kulübü
30.07.2014 - 18:04 Son Güncelleme: 30.07.2014 - 21:52

1. Sivil Toplum Kuruluşlarına Üye Olmak

1. Sivil Toplum Kuruluşlarına Üye Olmak

İş dünyasından çevre kazandırır, güzel bir deneyim ve öz geçmişinde senin için güzel bir referans olur. Artık firmalar için iş başvurularında sadece üniversiteniz ya da not ortalamanız, işe alım sürecinde tek başına yeterli olmuyor.Firmalar üniversite yıllarında hiç bir ücret talep etmeden, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp almadığınıza bakıyor.Çünkü gönüllü çalışmanız firmalara sizinle ilgili çok önemli bilgiler veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Haftalık ve Aylık Dergileri Takip Etmek

2. Haftalık ve Aylık Dergileri Takip Etmek

Güncel konuları takip etmeniz çok önemlidir. Yer almak istediğiniz sektörle alakalı dergileri mutlaka takip etmelisiniz. Bunun yanında, üniversiteniz bünyesinde öğrenciler tarafından çıkarılan dergilerde de aktif olarak yer almalısınız.

3. İlginizi Çeken Seminerlere Katılım

3. İlginizi Çeken Seminerlere Katılım

Her üniversitede yapılan, ücretsiz bir çok seminer düzenleniyor. İlgi alanınıza göre bu seminerlere katılarak yeni bir şey öğrenebilir ve yeni insanlarla tanışırsınız. Bunun yanında organizasyon ekibine katılarak bambaşka bir deneyim kazanır, kendinize değer katarsınız.

4. Üniversitenizde Düzenlenen Söyleşilere Katılım

4. Üniversitenizde Düzenlenen Söyleşilere Katılım

Seminerlerin yanında, sertifikasız söyleşilere de katılarak hayalinizdeki şarkıcı, radyocu, spiker, CEO vb. kişiyle tanışabilirsiniz. Yine bunların organizasyon komitelerinde yer alarak, okula getiren ekipte yer almalısınız.

5. Parti, Gezi Organizasyonlarına Katılım

5. Parti, Gezi Organizasyonlarına Katılım

Üniversite, yaşamınızda yer alan en eğitici ve en eğlenceli bölüm olacaktır. Bunu daha da geliştirmek için fakültenizde düzenlenen tanışma partilerine, şehir dışı gezilerine katılmalısınız. 

Önerimiz yine, organizasyon ekiplerinde yer almanızdır.

6. Radyo Programı Yapmak

6. Radyo Programı Yapmak

Radyo Programı yapmak hitabet yeteneğinizi geliştiren, insanlara görmeden dokunabildiğiniz çok farklı bir deneyim. Üniversite yaşantınızda Radyo Programı yapabilir ve dilerseniz bu işi bambaşka seviyelere götürebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bolca Sunum Yapmak ve Topluluk Karşısında Konuşmak

7. Bolca Sunum Yapmak ve Topluluk Karşısında Konuşmak

İş hayatında birçok kere sunum yapacak ve topluluk karşısında konuşacaksınız, buna şimdiden hazırlıklı olun. Üniversitede çeşitli platformlarda yer alarak hem projelerinizi sunum şeklinde anlatmanız gerekebilir, hem de gerçekleştirdiğiniz projelerde kalabalık konukların önünde yer alabilirsiniz.

8. Her Yaz Tatilinde Farklı Sektörlerde Staj Yapmak

8. Her Yaz Tatilinde Farklı Sektörlerde Staj Yapmak

Staj iş hayatını tanımak için önemli bir deneyimdir. Farklı sektörlerde/departmanlarda yaparsanız ileride ne istediğinizle ilgili fikir verir. Ayrıca staj yapılan yerde başarılıysanız mezun olduğunuzda çalışma imkanı yakalayabilirsiniz. Ancak staj bulmak çoğu zaman ya çok zordur ya da kafanıza yatan bir şey bulamazsınız. Staj bulmanın en rahat yolu fakülte mezunları ile iletişimde olmaktır.

9. Hobiler Edinmek

9. Hobiler Edinmek

İş hayatında her profesyonelin mutlaka bir hobisi vardır o yüzden ne kadar erken bir hobi edinirseniz sizin için o kadar iyi olur. Tiyatro, dans, fotoğraf, müzik, FRP, sinema, halk oyunları vb. topluluklarına girmeli ve ilgi alanınıza göre aktif olarak çalışmalısınız.

10. Güzel Arkadaşlıklar Edinmek

10. Güzel Arkadaşlıklar Edinmek

Üniversite arkadaşlıkları bambaşkadır. Bal olanlardır, can olanlardır, çok özlenenlerdir... Üniversite öğrencisi olmanın rahatlığı ile en çok gezilenlerdir. Gece gündüz demeden rahatlıkla beraber olduğun, yatağında yattığın, derdini paylaşabildiklerindir.  Eğer düzgün bir grubun içindeysen, asla vazgeçemeyeceklerindir. Yıllar sonra hala özlüyor olacaklarındır.

11. Üniversite Kulüplerinde Aktif Çalışmak

11. Üniversite Kulüplerinde Aktif Çalışmak

İlginizi çeken konuyla ilgili bir kulüpte çalışmanız faydalı olacaktır. Eğer İstanbul Üniversitesinde okuyorsanız; 24 yıllık geçmişi, 1000'i aşkın üyesi, İstanbul Üniversitesi Bahar Festivalleri tecrübesi ile Türkiye'nin en başarılı öğrenci kulüplerinden biri olan Kültür Kulübü bu konuda çalışabileceğiniz en ideal öğrenci kulübüdür.

Bir tüzüğe bağlı olarak yönetilen Kültür Kulübünde ilginize uygun olarak 12 topluluk bulunmaktadır. Kulübün asıl amacı fakültedeki sosyal havayı geliştirmektir. Bunun yanında gerçekleştirdiği faaliyetlerle beraber öğrencilerin kişisel gelişimine de destek olmaktır.

Yukarıda da yer alan, Üniversite Okurken Yapmanız Gereken 7 Şey listesinin her bir maddesini Kültür Kulübü ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bizi daha detaylı tanımak ve iletişime geçmek için sizleri Kültür Kulübü 'ne bekliyoruz!

Kültür Kulübü: Kendini Tanıman İçin Kültür Kulübü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
42
23
22
18
11
8