Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Diploması İstemeyen Ama Kazancı İyi 11 Meslek Dalı

etiket Üniversite Diploması İstemeyen Ama Kazancı İyi 11 Meslek Dalı

diazepam
11.06.2016 - 14:33

Bugün aranızdan bazılarının ihtiyacı olduğunu düşünerek, sizler için üniversite diploması gerektirmeyen ancak kazancı gayet iyi olan bazı meslekleri araştırdık. Neden kazancının iyi olmasına özen gösterdik? Çünkü biliyoruz ki bazılarınız parayı gerçekten çok seviyor ve yine bazılarınızın üniversite diploması yok.

Üniversite diploması olmayan bir paragözsen belasındır bu ülkede….

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muhtarlık

1. Muhtarlık

Hemen küçümsemeyin, güzel bir mahallenin muhtarı oldunuz mu, biraz da hükümete yakın durursanız paraya para demezsiniz. Şartları da çok zor değil, kanunda şöyle açıklanmış:

- Türk olmak,

- Seçim başlamadan önce en aşağı altı aydan beri o mahallede oturmakta bulunmuş olmak,

- 25 yaşını bitirmiş olmak, 

- Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasıyla hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

- Türkçe okur yazar olmak, şarttır.

Hırsız, kaçakçı, dolandırıcı gibi suçlarınız yoksa ve okuma yazma biliyorsanız bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz. Seçimi kazanmanız lazım ama millet gereken kararı verecektir siz de biliyorsunuz.

2. Esnaf

2. Esnaf

Esnaf olmak için bırak üniversite diplomasını okuma yazma bilmenize dahi gerek yok. Arada işleriniz kesat giderse arkadaşlarla birlikte müşteri dualarına çıkmanız gerekebilir ama ellerinizi açıp bir sübhaneke okumanız kafi. İyi bir muhitte, iyi bir yerde, iyi gidecek malı bulursanız esnaflık gibisi yok. Hayırlı işler.

3. Satış pazarlama elemanı

3. Satış pazarlama elemanı

Tabii bazı şirketler bu alanda istihdam edeceği elemanlar için diploma isteyebilir, ama ağzınız iyi laf yapıyorsa, işe hakimseniz kimsenin sizi diplomanız yok diye kapı dışarı edeceğini zannetmiyorum. Hiç olmadı kendi aldığınız ürünleri kapı kapı dolaşıp satarsınız. İyi bir hatipseniz, insanların açıklarını iyi yakalıyorsanız, iki dakika önce söylediğiniz yalanı, iki dakika sonra inkar edebilecek kadar yüzsüzseniz bu işi krallar gibi yaparsınız ki aranızdan bazılarının böyle olduğunu çok iyi biliyoruz.

4. İmamlık

4. İmamlık

Eğer gözünüz müftülükte, diyanet işleri başkanlığında falan değilse, çok rahat imamlık yapar, kandil, mevlit, cenaze derken parayı bulabilirsiniz. Hele günümüz Türkiye’sinde el üstünde bile tutulursunuz, ayağınıza taş dokunmaz. Şartları çok zor değil:

 - Namaz kıldıracak kimse en başta Müslüman olmalıdır.

- İmamın akıl-baliğ olması da şarttır. Delinin, sarhoşun, büluğa ermemiş çocuğun imam olması sahih değildir.

- İmam erkek olmalıdır. Kadın erkeğe imam olmaz.

- İmamın, namaz sahih olacak kadar Kur`an`dan ezberi olması lazımdır.

- İmamın özürlü olmaması da lazımdır. 

Yani 18 yaşından büyük, deli olmayan ve Kuran bilen biriyseniz imamlığınız hayırlı olsun diyebiliriz. Önce köylerde başlarsınız, adamını bulunca şehre iner paşalar gibi yaşarsınız.

5. Güvenlik elemanı

5. Güvenlik elemanı
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com

Bu iş de üniversite diploması aramıyor. Askerliğini yapmış biriyseniz çok rahat bu işi icra edebilir, hatta insanlara hakaret dahi edebilirisiniz. Ancak hakaret ederken hükümet yanlısı olmayan kişilere ve hükümetin diliyle hakaret etmeniz gerekli, arada üniversite öğrenci kovalamanız da gerekebilir. Böyle yaparsanız güvenlik müdürlüğü yolunuz da açılmış olur. Bir açık öğretim bitirmenize bakar ki onun için de birilerini bulabilirsiniz, artık bu tür şeyler zor değil. Sahte diploma almak yakında suç olmaktan çıkacak gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konfeksiyoncu

6. Konfeksiyoncu

Bu iş için diploma lazım değil ama biraz sermayeye ihtiyacınız olacak. Makine, kumaş, vs. alımı şart. Ama biz sizin bunları bir şekilde halledip, bir iki ihale alıp belinizi doğrultacağınızdan eminiz. Neticede ülkemizde ihaleler yetkinliğinize göre değil, yakınlığınıza göre verilen şeyler biliyorsunuz. Yani ne diyoruz, adamını bulun zengin olun.

7. Şantiye şefi

7. Şantiye şefi

Bakmayın bazıları sırf şekil olsun diye sizden inşaat mühendisliği diploması falan isteyebilirler ancak ülkemizdeki büyük inşaat şirketlerinin ne istediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar milletin a*ına koymayı istiyor, eğer sizde milletin a*ına koymak istiyorsanız şantiye şefliğiniz hayırlı olsun. 1-2 yıl içinde kendi inşaatınızın yapımına başlamazsanız, hiç olmadı bir iki taşeron işi kapmazsanız gelin suratımıza tükürün.

8. Servis şoförü

8. Servis şoförü

Bırakın diplomayı falan Türkiye’de servis şoförü olmak için asgari şart olan sabıka kaydınız bile temiz olmasa ne olur? Her şey adamını bulmanıza bakar. E benim minibüsüm yok diyorsanız o da kolay, önce sadece şoförlük yaparsınız, araçta hükümet aleyhine konuşan iki kişiyi ispiyonlasanız ertesi gün minibüs alırsınız. Her şeyi bizden beklemeyin, ülkenin içinde bulunduğu durumu biraz analiz etmeyi öğrenin lütfen.

9. Market müdürü

9. Market müdürü

Hiçbir şey bilmenize, hiçbir şeye sahip olmanıza gerek yok, aslında var ama Türkiye’de gerek yok. Çünkü ülkemiz kalifiye elemanların aç gezdiği, iş bilmeyenlerin köşe başlarını tuttuğu bir harikalar diyarı. Sadece 1 ay staj yaparsanız her şeyi öğrenirsiniz. Ardından da belediyelerin (hükümet belediyesi olması lazım) yoksullara yardım için açtığı marketlere, sosyal kampanyalara zıplar, oradan da sosyal hizmetler müdürlüğüne kadar yükselirsiniz. Bu müdürlük için diploma lazım ama diyorsanız lütfen güvenlik elemanı başlığının son cümlesini bir kere daha okuyun.

10. Danışman

10. Danışman

Tutup da özel bir şirkette danışman olmazsınız elbette, ama devlet büyüklerimizin kendileri için seçtiği yüzlerce danışmandan biri olmanız için önünüzdeki tek engel eksik yalakalığınız olabilir. Adam gibi dalkavukluk yaparsanız ilkokul mezunu bir milletvekilinin diplomasız danışmanı olabilir ve deve yüküyle maaş alabilirsiniz, sonrasında neden siz de milletvekili olmayasınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Milletvekili

11. Milletvekili

Ülkemizde en az bilgi ve diplomayla yapılabilecek ve en çok kazandıran meslek bu. Sadece parti başkanının gözüne girmeniz gerekiyor, ama siz zaten anasının gözü bir çakal olduğunuz için bunun sorun olacağını düşünmüyoruz. Hadi kolay gelsin vekilim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
933
577
378
206
90
89
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın