Görüş Bildir
Haberler
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi…

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi…

Şebnem Sucu
02.12.2021 - 10:20

Uzun süre bayatlamadan, lezzetini koruyan un kurabiyesi, büyük küçük herkesin hayranlık duyduğu tariflerden biridir. Her ısırışta lezzeti ile büyüleneceğiniz un kurabiyesi için pudra şekeri, un ve nişasta gibi az sayıda malzeme kullanmanız yeterlidir. Yapım aşaması ve pişirme esnasında dikkat edeceğiniz püf noktalar ile sizler de evinizde ağızda dağılan kıyır kıyır un kurabiyesi pişirebilirsiniz. Peki, un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve tüm püf noktaları ile karşınızda kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi…

Hemen hemen her pastanede karşımıza çıkan un kurabiyesi, çay saatlerinin yanına çok yakışan bir lezzettir. Kıyır kıyır yapısı ile uzun süre tazeliğini koruyabilen un kurabiyesini özel günlerde akşamdan pişirerek misafirlerinize servis edebilirsiniz. Bembeyaz görüntüsü ile yemekten keyif duyacağınız un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte çok sevilen un kurabiyesi tarifi…

Un Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Un Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeler

• 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

• 1 adet yumurta

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 paket kabarma tozu

• 1 paket vanilya

• 5 çorba kaşığı buğday nişastası

Üzeri için 

• Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alın. 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı ekleyin. karışımı homojen bir kıvam alana kadar çırpın.  Ardından 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 3 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ekleyin. 

Hamuru ele yapışamayacak kıvam alana kadar yoğurun. Rahatça şekil vermek için hamurdan bir parça alarak 2 parmak kalınlığında rulo haline getirin. Kenar kısımlarını kestikten sonra çatal ile üzerinden geçerek şekil verin. Hamurdan 3 parmak genişliğinde parçalar keserek fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp servis edin. 

Afiyet olsun.

Un Kurabiyesi Püf Noktaları

Un Kurabiyesi Püf Noktaları

Un kurabiyesi yapımında kullanacağınız tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin. Bu sayede hamurunuza kolay kıvam verebilirsiniz. Hamurunun ele yapışmaması da oldukça önemli. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur, kurabiyenin sertleşmesinin önüne geçer. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hava almayan bir kapta saklayarak uzun süre tazeliklerini ve lezzetini koruyabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
30
15
10
8
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın