Görüş Bildir
Haberler
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Levent Sürme Kimdir?

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Levent Sürme Kimdir?

Bahadır
10.03.2023 - 12:05 Son Güncelleme: 22.03.2023 - 21:41

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın görevinden ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe Levent Sürme getirildi. Yaşanan gelişmelerin ardından genç teknik direktörün kariyeri merak konusu oldu. Biz de sizler için Levent Sürme kimdir? Hangi takımları çalıştırdı? Kaç yaşında? gibi soruların cevabını derledik. İşte Levent Sürme'nin kariyeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Levent Sürme kimdir?

Levent Sürme kimdir?

Levent Sürme, 30 Mart 1983 doğumludur. 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya taşınan Sürme, Ausburg takımının alt yaş takımında futbola başlıyor. Takıma katıldıktan sonra genç yaşta geçirdiği iki ağır ameliyat sebebiyle futbola veda etmek zorunda kalıyor. 19 yaşında Ausburg'da antrenörlüğe adım atan, 19 yıldır antrenörlük yaparak futbol kariyerine devam eden isim, son 10 yıldır da UEFA A Lisans'a sahip.

Levent Sürme hangi takımlarda çalıştı?

Levent Sürme hangi takımlarda çalıştı?

19 yaşında Ausburg'da antrenörlük görevine başlayan Sürme, U-8’den A Takım’a kadar bütün kategorilerde ‘Şef Antrenör’ titri ile görev aldı. Son olarak İngiltere Premiere Lig ekibi Chelsea'yi çalıştıran teknik adam Thomas Tuchel ile Augsburg altyapısında 3 yıl beraber çalıştı. Ralf Rangnick ve Julian Nagelsmann ile de çalışma fırsatı buldu. 2018'de RB Leipzig organizasyonu içerisindeki görevi ise U-15 takımının teknik direktörü olan genç isim, 2020 yılına kadar buradaki görevini sürdürdü. Temmuz 2021'de Türkiye A Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Yardımcı antrenör olarak Stefan Kuntz ile 14, Şenol Güneş'le de 3 maça çıktı.

Sürme, 2020 yılında verdiği bir röportajda kilit noktanın eğitim olduğunu vurguluyor ⬇

Sürme, 2020 yılında verdiği bir röportajda kilit noktanın eğitim olduğunu vurguluyor ⬇

“Türkiye’de benimsenen futbol anlayışı ve felsefesi ne yazık ki beni oldukça fazla üzüyor. Sahadaki futbola bakıldığında oynanan oyunun güncel olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kulüplerimiz geleceğe yönelik çalışmıyor. Hemen hemen yapılan tüm hamleler kısa vadeli, günü kurtarmaya yönelik çalışmalar. Uzun vadede sabır, güven ve cesaret ile büyük işler başarabilirsiniz. Futbolumuzun her yönünde bu kavramların eksikliğini yaşıyoruz.

Dışarıdan bir göz olarak baktığım zaman yapılan transferlerin çoğu kamuoyunda ses getirmek ve taraftarlarını etkilemek amaçlı. Takımların kendi oyun felsefelerine yönelik transfer yaptıklarını düşünmüyorum. Herhangi bir kriterleri olduğunu da düşünmüyorum. Günü kurtarmaya yönelik hamleler. Umarım yakın gelecekte ülkemizin takımları da her yönden kendi sistemlerini geliştirerek ses getirebilir. Bu potansiyel var ama asıl önemli olan bunu yapabilmek. Mevcut zihniyetin ‘Eğitim’ ile değişmesi ve gelişmesi Türk futbolunun kilit noktası olacaktır.”

Kaynak: TRT SPOR

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın