Görüş Bildir
Haberler
Ulus Baker Buluşmaları Bugün Ankara'da

Ulus Baker Buluşmaları Bugün Ankara'da

FreiGeist
25.08.2015 - 13:12

Dostları ve okurları Ulus Baker'i dördüncü kez Ulus Baker Okumaları'nda anıyor. Bu yıl okumaların dördüncüsü bugün saat 19.00’da Kızılay Konur Sokak’taki Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Baker'in doktora tezi içerisinde yer alan 'İmaj Nedir?' başlıklı bölüm, Artıkişler kolektifi tarafından okunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulus Baker Okumaları'nın bu yıl düzenlenen ilk oturumu ise 30 Nisan 2015 Perşembe günü, Kızılay Konur Sokak’taki Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşmişti. Virgül Dergisi'nin 42. sayısında yer alan 'Kitap Nedir?' başlıklı Baker'in yazısı, Tanıl Bora tarafından okunmuştu.

Ulus Baker Buluşmaları

Ulus Baker Buluşmaları ilk kez, 2008 yılının, 11-14 Temmuz günleri arasında Ankara'da düzenlenmişti. Baker'in çalışma arkadaşları ve öğrencileri, buluşmalar için şöyle bir açıklama yapmıştı:

'Ulus Baker Buluşması, Baker'in entelektüel faaliyetlerini yoğunlaştırdığı alanlarda çalışan, aynı düşünsel çizgi ve açılımları izleyen, benzer politik duyarlılıklara sahip insanları her yıl bir araya getirmeyi hedefliyor. Bizlerin Ulus'la birlikteliği, kurumsal yapıların dayattığı zoraki ilişkilerin bir parçası olarak kurulmadı; kamusallığın farklı alanlarında, bir arada düşünmenin ve üretmenin coşkusuyla ve bu alanları dönüştürme arzusunun ortaklığında kuruldu. Ulus'un da içinde olduğu azımsanmayacak sayıda insan, birlikte düşünüp üreterek kendimizi geliştirdik, dönüştürdük, hayallerimizi zenginleştirdik. Dostumuzun anısıyla kendimizi yeniden üretebildiğimiz ve çoğaltabildiğimiz sürece, onu 'kaybetmiş' ve kendimizi 'eksilmiş' saymayacağız.'

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0