Görüş Bildir
Haberler
Ülke Domainlerinin Popülerlik Haritasındaki İlginç Sürpriz

Ülke Domainlerinin Popülerlik Haritasındaki İlginç Sürpriz

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere alan adları satış platformu olan Nominet, iki harften oluşan ülke alan adları uzantılarının dünya üzerindeki kullanım sayılarını gösteren bir harita hazırladı. Haritada, ülkelerin büyüklükleri alan adı kullanım sayıları ile orantılı olarak gösterildi.

Bu haritaya göre, şaşırtıcı bir şekilde İngiltere, Almanya ve Çin’i geride bırakan gizemli bir ada ön plana çıktı. Bu ada, Asya ve Avustralya’nın doğusunda kalan Yeni Zelanda’daki Tokelau adası. Tokelau adası, .tk uzantısıyla etkileyici bir şekilde 30 milyon alan adı kaydına sahip.

Peki, .tk uzantısının kullanıldığı bu ada neden birinci sırada? Çünkü .tk uzantılı domainler ücretsiz. Hollanda merkezli Freenom şirketi, 2000 yılından beri ücretsiz olarak .tk uzantılı domainler sunuyor. Bunun karşılığında ise sitelerde yayınlanan reklamlardan Tokelau’lu insanlara pay veriyor.

Yeni Zelanda’nın ardından haritadaki sıralama, Almanya ve Çin şeklinde devam ediyor. Türkiye’yi ise haritada bulmak oldukça zor. Nitekim .tr uzantılı alan adlarının sayısı Türkiye’de bile çok az kullanımda.

Kaynak: http://mashable.com/2016/03/10/countr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın