Görüş Bildir
Haberler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Süveyş Kanalı'ndaki Gemiyi Türkiye Kurtarabilir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Süveyş Kanalı'ndaki Gemiyi Türkiye Kurtarabilir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, talep olması halinde dünya ticaretini sekteye uğratan deniz kazasına neden olan Süveyş Kanalı'ndaki geminin kurtarılabileceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süveyş Kanalı'nda 400 metrelik Ever Given adlı geminin yan dönmesi sonucu kanalı tıkamasıyla birlikte dünya deniz ticareti olumsuz etkilendi. Yüzlerce gemi Süveyş Kanalı'ndan geçmek için sıraya girerken petrol tankerlerinin de bu sırada bulunması fiyatlarda oynaklığa neden oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı'ndaki kazaya ilişkin, 'Yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz.' dedi.

Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik çalışmalar konusunda Süveyş Kanalı'nın önemli lojistik koridorlarından birisi olduğunu söyledi.

'İhtiyaç duyuyorlarsa elimizden geleni yaparız. Şu an bir yanıt gelmedi'

'İhtiyaç duyuyorlarsa elimizden geleni yaparız. Şu an bir yanıt gelmedi'

Karaismailoğlu, '2 gündür trafik sağlanamıyor. Hatta şu anda Ümit Burnu'ndan rotalarını değiştiren gemiler var. Biz de tabii ki dünya ticaret hacmini etkileyen bir konu olduğu için bizim de çok güçlü ve mahir bir filomuz var. Biz de yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz. Bizim Nene Hatun Gemimiz böyle büyük operasyonları yapacak dünyadaki sayılı gemilerden bir tanesi. Burada zaten İstanbul Boğazı'nı yönetiyor arkadaşlarımız. Arkadaşlarımız hazır bekliyor. Olumlu bir yardım çağrısı olursa gereğini yaparız.' diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Nene Hatun Gemisi'nin oradaki çalışmalara nasıl destek verebileceğine ilişkin soruya, 'Yani geminin kurtarılması ve Süveyş Kanalı trafiğinin açılması için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onlar ihtiyaç duyuyorlarsa elimizden geleni yaparız. Şu an bir yanıt gelmedi.' cevabını verdi.

Gemiyi kurtarma çalışmaları için kanala 9 römork gönderildi 📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Srlk

ne yapacak bakan halka iban mi verecek gemiyi kurtarmak icin

oguz

yolu bilerek tıkamış olma ihtimalide var tabiki

Pasif Kullanıcı

Zaten öyle. Mesaj kime sen onu düşün.

demet s.

Kanalın alternatifi olmadığı için bu kriz çıktı. İşte biz kanal istanbulu yapıp boğazda böyle bir kaza olduğunda trafik etkilenmesin istiyoruz. 2071 vizyonum... Devamını Gör